Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ

Καλησπέρα σε όλους. Η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι έτοιμη να ξεκινήσει και στο σημερινό άρθρο σας παρουσιάζουμε αναλυτικά, με αναφορές και προβλέψεις, τους 8 ομίλους της σπουδαιότερης διασυλλογικής διοργάνωσης.










Α' όμιλος

Παρί Σ.Ζ. - Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ - Μάλμε

Πολύ δυνατός όμιλος με 2 ομάδες που έχουν εκ των κορυφαίων ρόστερ της Ευρώπης και προφανώς έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση. Το θέμα είναι η 1η θέση που για μένα ανήκει στη Ρεάλ και 2η θα βγει η Παρί. 3η θέση θα πάρει η σταθερή Σαχτάρ και τελευταία η περσινή έκπληξη Μάλμε.

Β' όμιλος

Αϊντχόφεν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Βόλφσμπουργκ

Επιστροφή λοιπόν για τη Μαν Γιουν στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια. Έκανε πολύ καλές μεταγραφες και για μένα εκτός από την 3άδα πρέπει να κοιτάξει και το Τσουλου ώστε να κάνει δυναμική επιστροφή. Για μένα θα καταφέρει, εύκολα ή δύσκολα να πάρει την πρωτιά στον όμιλο. Από 'κει και πέρα, για την 2η θέση είναι εντελώς αμφίρροπη η μάχη και θα γίνει χαμός. Πιστεύω πως θα βγει δεύτερη η πάντα αξιόπιστη ΤΣΣΚΑ, ενώ 3η και στο Γιουρόπα θα συνεχίσει η Βόλφσμπουργκ που δύσκολα θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε τόσα πολλά ματς στο κορυφαίο επίπεδο. 4η η ταλαντούχα πλην άπειρη Αϊντχόφεν.

Γ' όμιλος

Μπενφίκα - Ατλέτικο Μαδρίτης - Γαλατασαράι - Αστάνα

Απίστευτα ισορροπημένος όμιλος. Μιλάω για τις 3 πρώτες ομάδες, με την Ατλέτικο να έχει μεν τον πρώτο λόγο, ωστόσο να πρέπει παράλληλα να κάνει πρωταθλητισμό στην Ισπανία όπου έχει να αντιμετωπίσει Μπάρτσα και Ρεάλ για ανταγωνιστές. 2η πιστεύω θα τερματίσει μετά από καιρό η Μπενφίκα που έχει πολύ καλό έμψυχο δυναμικό. 3η η Γαλατασαράι και 4η η Αστάνα, που για μένα είναι η πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης για φέτος.

Δ' όμιλος

Γιουβέντους - Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη - Γκλάντμπαχ

Αυτός και ο πρώτος είναι οι όμιλοι της φωτιάς στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Εδώ πιστεύω πως είναι ο πιο δυνατός. Έχουμε μία ομάδα που πέρσι έφτασε μια ανάσα από το τρεμπλ, βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, αλλά έχει πολύ βαρύ όνομα (Γιούβε), μία ομάδα που χτίστηκε μέσω των πετροδολάρων και φέτος είναι η χρονιά-ορόσημο μετά από τα μπαμ που έκανε στις μεταγραφές, ώστε να κάνει επιτέλους το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη (Μαν Σίτι), την δις κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ που είναι ίσως η πρωταθλήτρια μεταγραφών στην Ευρώπη, αφού κινήθηκε σχεδόν τέλεια, και είναι έτοιμη για όλα (Σεβίλλη), και μία πολύ βαριά φανέλα που πέρσι έπαιξε πολύ καλή μπάλα αλλά φέτος δεν πείθει (Γκλάντμπαχ). Πιστεύω πως η σειρά που θα τερματίσουν θα είναι: Σίτι-Γιούβε-Σεβίλλη-Γκλάντμπαχ.

Ε' όμιλος

Μπαρτσελόνα - Λεβερκούζεν - Ρόμα - ΜΠΑΤΕ

Ξεκάθαρο φαβορί χωρίς πολλά λόγια η κάτοχος του τρεμπλ Μπαρτσελόνα. Η Ρόμα που κινήθηκε εξαιρετικά στο μεταγραφικό παζάρι θα καταφέρει να προσπεράσει την πάντα υπολογίσιμη και με άκρως επιθετική φιλοσοφία, Λεβερκούζεν, με τη ΜΠΑΤΕ στην 4η θέση.

ΣΤ' όμιλος

Μπάγερν - Άρσεναλ - Ολυμπιακός - Διναμό Ζάγκρεμπ

Πολύ δύσκολη κλήρωση για τον εκπρόσωπο της χώρας μας, ωστόσο πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να τερματίσει 3ος. Η Μπάγερν με το διαστημικό ρόστερ όπως πάντα θα πάρει την 1η θέση, ενώ η Άρσεναλ εύκολα ή δύσκολα θα περάσει και πάλι στους 16, ως 2η. Η Διναμό του Ζάγκρεμπ δεν έχει και πολλές ελπίδες για κάτι καλό.

Ζ' όμιλος

Τσέλσι - Πόρτο - Δυναμό Κιέβου - Μακάμπι Τελ Αβίβ

Πεντακάθαρο, ολοκάθαρο, ξεκάθαρο φαβορί η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο που παρότι ξεκίνησε νωθρά πιστεύω ότι σταδιακά θα βρει τα πατήματά της και θα τερματίσει εύκολα 1η στον όμιλο. 2η η Πόρτο που για άλλη μια φορά παρέδωσε μαθήματα το πώς κινείσαι μεταγραφικές, και σε αποδεσμεύσεις αλλά και σε προσθήκες. 3η η Δυναμό Κιέβου και 4η η Ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η' όμιλος

Ζενίτ - Βαλένθια - Λιόν - Γάνδη

Ο μόνος όμιλος που πραγματικά δεν μπορώ να κάνω σίγουρη πρόβλεψη. 3 ισάξιες ομάδες και μία αδύναμη που μάλλον έχει... καπαρώσει την 4η θέση (η Γάνδη). Καθαρά λόγω διαίσθησης, πιστεύω πως 1η θα είναι η Ζενίτ, 2η η Λυών και 3η η Βαλένθια,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου