Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Σχολιασμός των μέχρι τώρα μεταγραφών στην Ευρώπη Part 3

Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα θα σχολιάσουμε τις μέχρι στιγμής μεταγραφές των μεγάλων ομάδων του ισπανικού πρωταθλήματος.









Μπαρτσελόνα

Αλέιξ Βιδάλ: Να σημειώσω καταρχήν ότι τα μεταγραφικά αποκτήματα της Μπάρτσα θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής από τον Γενάρη και μετά λόγω τιμωρίας. Όσον αφορά τον Βιδάλ, είχε πέρσι μία εξαιρετική σεζόν με τη Σεβίλλη, μπορεί να καλύψει όλη τη δεξιά πλευρά είτε σαν πλάγιο μπακ, είτε σαν μπακ-χαφ, είτε σαν εξτρέμ, είναι ταχύτατος, καλός τεχνικά και έχει και το μυαλό του και στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό μακροπρόθεσμο αντικαταστάτη του Ντάνι Άλβες.

Αρντά Τουράν: Ένας από τους καταλύτες της μαγικής Ατλέτικο Μαδρίτης του Σιμεόνε τα τελευταία χρόνια. Πλάγιο χαφ με φοβερή ταχύτητα και τρίπλα, που μπορεί να υστερεί πολύ στο σκοράρισμα όμως έχει εξαιρετικά υψηλό work rate, μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις και προσφέρει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού!

Ρεάλ Μαδρίτης

Ντανίλο: Πρόκειται για ένα εκ των κορυφαίων ανερχόμενων μπακ. Μετά από 3 γεμάτα χρόνια στην Πόρτο ήρθε η ώρα για το άλμα στην καριέρα του Βραζιλιάνου διεθνούς μπακ. Άκρως επιθετικογενής, συμπληρώνει άριστα τον ήδη υπάρχοντα Καρβαχάλ (που είναι κυρίως αμυντικογενής) και πλέον η Ρεάλ έχει στη θέση του δεξιού πλάγιου οπισθοφύλακα δύο παίκτες διαφορετικών χαρακτηριστικών αλλά μεγάλης ποιότητας, και μπορεί να τους εναλάσσει αναλόγως με τις συνθήκες των παιχνιδιών.

Κίκο Κασίγια: Κασίγιας έφυγε, Κασίγια ήρθε για τη Ρεάλ. Φυσικά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των 2, αλλά ο νεοαποκτηθέντας γκολκίπερ Κασίγια δεν παύει να είναι πολύ καλός και σταθερός, αφού ήταν τα τελευταία χρόνια από τους κορυφαίους παίκτες της Εσπανιόλ, ενώ έχει αγωνιστεί και 1 φορά με την εθνική Ισπανίας. Σίγουρα πάντως προορίζεται για 2ος, πίσω είτε από τον Κέιλορ Νάβας, είτε από τον Νταβίντ Ντε Χέα (που εφόσον αποκτηθεί θα αποχωρήσει ο Κοσταρικανός).

Ατλέτικο Μαδρίτης

Τζάκσον Μαρτίνεζ: Αφού έφτασε μία ανάσα από τη Μίλαν, ο Κολομβιανός σέντερ φορ πήρε μεταγραφή στην Ατλέτικο. Και πολύ άργησε θα πω εγώ να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, αφού πρόκειται για έναν από τους καλύτερους καθαρόαιμους φορ περιοχής τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. 3 χρονιές με τη φανέλα της Πόρτο, και τις 3 πρώτος σκόρερ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα! Σύνολο με την Πόρτο πέτυχε 92 γκολ σε 3 χρόνια.

Λουτσιάνο Βιέτο: Ο νεαρός Αργεντίνος επιθετικός (μπορεί να παίξει κορυφή, δεύτερος επιθετικός, 10άρι και στις πτέρυγες) τρέλανε κόσμο πέρσι με τη Βιγιαρεάλ με αποτέλεσμα να γίνει μήλον της έριδος για πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Τελικά η Ατλέτικο κινήθηκε πολύ έξυπνα και απέσπασε την υπογραφή ενός εκ των μεγαλύτερων Λατινοαμερικάνικων ταλέντων, που πέρσι πέτυχε 20 γκολ με τη Βιγιαρεάλ.

Γιανίκ-Φερέιρα Καράσκο: Προερχόμενος από τις ακαδημίες της Μονακό, ο Βέλγος εξτρέμ είχε πολύ καλή παρουσία με τους Μονεγάσκους τα τελευταία χρόνια. Μόλις στα 21 του, είχε καταλυτική παρουσία στη σταδιακή άνοδο της Μονακό και παρά τα αστέρια που ήρθαν πάντα είχε θέση βασικού. Δεν σκοράρει συχνά, ωστόσο είναι ταχύτατος, δίνει ασίστ και μπορεί να καλύψει πολλές θέσεις.

Φιλίπε Λουίς: Μετά από 1 σεζόν στην Τσέλσι, όπου μπορούμε να πούμε ότι απέτυχε, ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ επέστρεψε... σπίτι του, και θα ξαναφορέσει τη φανέλα της ομάδας με την οποία έγινε γνωστός στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα και κατέκτησε πολλούς τίτλους. Σίγουρα θα βοηθήσει πολύ, αφού έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου μπακ και γνωρίζει την ομάδα, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για την κατάστασή του μετά από την περσινή σεζόν στην Αγγλία.

Στέφαν Σάβιτς: Ο Μαυροβούνιος στόπερ είναι από πολύ μικρός βασικός στην εθνική του, ενώ είχε και 3 γεμάτες σεζόν στη Φιορεντίνα. Η Ατλέτικο μπορεί να αποτελέσει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του (έχει αγωνιστεί και στη Σίτι), αφού πλέον καλείται να δείξει ότι αξίζει να αγωνίζεται σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Δυναμικός στόπερ, με πολύ καλό διάβασμα του παιχνιδιού και τοποθετήσεις, πολύ δυνατός στον αέρα, λογικά θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Γκοδίν μετά και την αποχώρηση του Μιράντα.

Βαλένθια

Ζακάρια Μπακαλί: Θεωρείται από τα κορυφαία U19 ταλέντα της Ευρώπης στη θέση του, και ήδη από πέρσι με την Αϊντχόφεν έβγαλε μάτια. Η Βαλένθια είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, και ο Βέλγος μεσοεπιθετικός, που είναι ταχύτατος και πολύ καλός τεχνίτης καλείται να αποδείξει ότι δίκαια γίνεται τόσος ντόρος για το όνομά του.

Σάντι Μίνα: Μετά από 2 εξαιρετικές σεζόν με τη Θέλτα ήρθε η ώρα για το βήμα παραπάνω στην καριέρα του νεαρού μεσοεπιθετικού, που λογικά θα είναι εναλλακτική λύση στην αρχή.

Ντανίλο Μπαρμπόσα: Αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Μπράγκα και αν πείσει θα παραμείνει. Είναι αμυντικό χαφ, Βραζιλιάνος, 19 χρονών.

Σεβίλλη

Γέβχεν Κονοπλιάνκα: Από τις κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού στην Ευρώπη, αν αναλογιστούμε ότι τον ήθελαν πάρα πολλές μεγάλες ομάδες και τελικά η Σεβίλλη (που για μένα είναι πρωταθλήτρια των μεταγραφών στην Ευρώπη μαζί με την Μαν Γιουν) τον απέκτησε ως ελεύθερο! Καταπληκτικός εξτρέμ, ο ηγέτης της Ντνίπρο εδώ και χρόνια, ειδικά πέρσι που έφτασε ως τον τελικό του Γιουρόπα, είναι ταχύτατος, πολύ καλή τεχνική, εξαιρετικά πόδια και σκοράρει συχνά. Μπορεί να αποτελέσει τον νέο ηγέτη της Σεβίλλη.

Τσίρο Ιμόμπιλε: Capocannoniere τη σεζόν 2013-14 με την Τορίνο, σκέτη απογοήτευση πέρσι με τη Ντόρτμουντ, ενώ έχει και 12 συμμετοχές με την Ιταλία. Ο νεαρός επιθετικός αποκτήθηκε δανεικός από τους Βεστφαλούς και καλείται να επιστρέψει στα υψηλά του επίπεδα, αγωνιζόμενος σε ένα πρωτάθλημα που δε γνωρίζει. Το ταλέντο του δεδομένο, η όρεξή του για δουλειά αμφισβητούμενη.

Μίκαελ Κρον-Ντέλι: Ο έμπειρος Δανός μέσος που ήταν εκ των ηγετών της Θέλτα τα τελευταία χρόνια αποκτήθηκε για να δώσει βάθος στο ρόστερ από τη μέση και μπροστά, αφού μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και να δώσει πολλές λύσεις ανά πάσα στιγμή.

Αντίλ Ραμί: Τεράστιο λάθος της Μίλαν που τον έδιωξε και τεράστια μαγκιά της Σεβίλλης που τον απέκτησε. Ο Γάλλος ήταν ο κορυφαίος στόπερ της Μίλαν πέρσι και όμως τον άφησαν να φύγει. Με την εμπειρία και την ποιότητά του σίγουρα θα αποτελέσει στυλοβάτη της άμυνας της Σεβίλλης τη νέα σεζόν.

Γκαέλ Κακουτά: Είναι ένα βήμα πριν γίνει και αυτός αιώνιο ταλέντο. Μετά από 6(!) συνεχόμενους δανεισμούς από την ομάδα της Τσέλσι, στην οποία δεν μπόρεσε ποτέ να βρει θέση, η Σεβίλλη τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή και είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία του βραχύσωμου Γάλλου μεσοεπιθετικού να μην θεωρηθεί βετεράνος ετών 25. Το ταλέντο δεν του λείπει, όμως από μυαλό...

Στίβεν Ν'Ζονζί: Ένας άνθρωπος με 6 συνεχόμενα χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ (Μπλάκμπερν και Στόουκ, 3+3) μόνο αμελητέα ποσότητα δεν μπορεί να θεωρηθεί. Είτε σαν βασικός είτε σαν back up θα είναι πολύτιμη η βοήθειά του στη θέση του αμυντικού χαφ.

Σέρχιο Εσκουδέρο: Αφού δεν έπιασε στη Σάλκε, είχε 2,5 πολύ παραγωγικές σεζόν με τη Χετάφε και η Σεβίλλη (όπως και σε πολλούς άλλους) του δίνει την ευκαιρία να δείξει μέχρι που μπορεί να φτάσει. Ο Ισπανός αριστερός μπακ μπορεί και να ''φάει'' τη θέση του, ανεπαρκούς αμυντικά, Τρεμουλινάς.

Μαριάνο Φερέιρα: Έμπειρος δεξιός μπακ με γεμάτες σεζόν στη Μπορντό, θα αντικαταστήσει τον Βιδάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου