Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ποδοσφαιρική ανασκόπηση 2014

Καλησπέρα σε όλους. Το 2014 ανήκει στο παρελθόν και στο σημερινό άρθρο έχουμε μία αναλυτικότατη ανασκόπηση, με αναλύσεις και άτυπα δικά μας ''βραβεία'' για την ποδοσφαιρική χρονιά που μας πέρασε.









Καλύτερη ομάδα

1. Ρεάλ Μαδρίτης: Πιστεύω πως για το 2014 δεν έχει ανταγωνιστή η Ρεάλ. Το πρότζεκτ και τα δισεκατομμύρια του Πέρεθ φαίνεται επιτέλους ότι πιάνουν τόπο, αφού με μαεστρική καθοδήγηση από τον Αντσελότι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του και πολλούς ακόμα παικταράδες σε τοπ φόρμα, η Ρεάλ κατέκτησε το πολυπόθητο 10ο Τσουλου, το κύπελλο Ισπανίας, το σούπερ καπ Ευρώπης και το Παγκόμιο Συλλόγων, παίζοντας διαστημικό ποδόσφαιρο, ενώ τους τελευταίους μήνες έχει χτίσει ένα απίθανο σερί νικών.

2. Εθνική Γερμανίας: Το 'χαμε πει απ' την αρχή του Μουντιάλ ότι η Γερμανία το φετινό δεν το έχανε. Είχαν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία κούπα, ενώ αυτή η γενιά των Γερμανών παικταράδων και του Γιόακιμ Λεβ έπρεπε κάποια στιγμή να δικαιωθεί. Με επιβλητικό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια της διοργανώσης, κατάφερε και κατέκτησε την 4η παγκόσμια κούπα στην ιστορία της.

3. Μπάγερν Μονάχου: Μπορεί την περσινή σεζόν με 2-3 ματς να έχασε πάρα πολλά, όπως και φέτος με 2-3 στραβοπατήματα, όμως παραμένει η ομάδα με το πληρέστερο και καλύτερο ρόστερ στον πλανήτη. Στη δεύτερη χρονιά του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της η Μπάγερν δείχνει φέτος έτοιμη για όλα και σταθερά παραδίδει μαθήματα επιθετικού και όχι μόνο ποδοσφαίρου.



Καλύτερος παίκτης

1. Κριστιάνο Ρονάλντο: Με διαφορά η καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Σταθερά σε δαιμονιώδη φόρμα, κατέκτησε 4 τίτλους με τη Ρεάλ, έκανε ρεκόρ μίας χρονιάς στο τσουλου ως πρώτος σκόρερ με 17 γκολ, τη φετινή χρονιά μετράει ήδη... 32 γκολ σε 25 συμμετοχές! Δείχνει επίσης πιο ολοκληρωμένος και ώριμος από ποτέ στο παιχνίδι του. Μοναδικό μελανό σημείο της χρονιάς το κάκιστο Μουντιάλ που έκανε, όμως όλοι δικαιούνται μία κάμψη.

2. Μάνουελ Νόιερ: Ο άνθρωπος έχει πάει τη θέση του τερματοφύλακα σε άλλο επίπεδο. Έχει πλέον καθιερωθεί ως ο δημιουργός του ρόλου sweeper-keeper, ενώ έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην αμυντική λειτουργία της Μπάγερν και της εθνικής Γερμανίας, αφού ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι και οι αντιδράσεις του είναι καθοριστικές πολλές φορές. Περιττός ο λόγος για τα ρεφλεξ του. Πήρε νταμπλ με τη Μπάγερν και Μουντιάλ με τη Γερμανία, διοργάνωση στην οποία κατέκτησε και το χρυσό γάντι.

3. Άριεν Ρόμπεν: Όσο περνάν τα χρόνια, τόσο ο Ολλανδός υπερπαίκτης γίνεται καλύτερος. Δείχνει σημάδια απόλυτου ηγέτη σε Μπάγερν και Ολλανδία, οι κούρσες του παραμένουν μοναδικές στιγμές μαγείας για τους ποδοσφαιρόφιλους και παρότι έχει φτάσει στα 31, οι φυσικές του αντοχές είναι αστείρευτες! Πήρε νταμπλ με τη Μπάγερν, στην οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όποτε αγωνίζεται, ενώ σχεδόν μόνος του με διαστημικές εμφανίσεις, έφτασε την Ολλανδία στην 3η θέση του Μουντιάλ. Κατά τη γνώμη μου αυτός έπρεπε να αναδειχθεί MVP της διοργάνωσης.



Καλύτερος παίκτης Under 21

1. Ραχίμ Στέρλινγκ: Ο Άγγλος εξτρέμ της Λίβερπουλ είναι μόλις 20 χρονών και μετράει ήδη πάνω από 100 εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα των Reds. Την περσινή σεζόν τρέλανε κόσμο με τα επιτεύγματά του, συντελώντας τα μέγιστα στην κούρσα τίτλου που έκανε η Λίβερπουλ την περσινή σεζόν, ενώ φέτος με τον τραυματισμό του Στάριτζ και τη φυγή του Σουάρεζ, είναι ο απόλυτος ηγέτης της επιθετικής λειτουργίας της Λίβερπουλ!

2. Χακάν Τσαλχάνογλου: Ο 20χρονος Τουρκογερμανός επιθετικός χαφ πέρσι έσωσε ουσιαστικά μόνος του το ιστορικό Αμβούργο. Το καλοκαίρι πήρε τη μεγάλη μεταγραφή στη Λεβερκούζεν και ήδη βγάζει τα λεφτά του με εξαιρετικές εμφανίσεις. Απίστευτα τεχνικά προσόντα και αντίληψη του παιχνιδιού, όπως και εξαιρετικό αριστερό πόδι από όλες τις αποστάσεις, συνθέτουν το ρεπερτόριο του νεαρού χαφ που θα αφήσει εποχή.

3. Μάρτιν Όντενγκααρντ: Ένα μοναδικό φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του μέσα στο 2014, αφού ο 16χρονος (!) μεσοεπιθετικός είναι το αστέρι της Στρομσγκόντσετ και ήδη μετράει 3 συμμετοχές με την εθνική Νορβηγίας. Όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι παρακολουθούν την περίπτωσή του, ενώ λέγεται ότι έχει ήδη κλείσει στη Μπάγερν! Σπουδαίος τεχνίτης, σκόρερ, γρήγορος και τριπλέρ, ο έφηβος Νορβηγός είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσει και τα επόμενα χρόνια!



Καλύτερος προπονητής

Ντιέγκο Σιμεόνε: Ο Τσόλο όπως είναι το παρατσούκλι του, τη σεζόν 2013-14 ολοκλήρωσε το απόλυτο θαύμα.. Κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ισπανία, σπάζοντας το δίπολο που κυριαρχούσε όλα αυτά τα χρόνια, ενώ έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και ηττήθηκε στην παράταση από τη Ρεάλ. Και όλα αυτά με μόλις 13-14 ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής! Απίστευτη ψυχή και μεγάλο μυαλό από τον πάγκο, με πολύ μέλλον μπροστά του.

Κάρλο Αντσελότι: Ο Ιταλός αποδεικνύει ότι αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας για τη Ρεάλ Μαδρίτης και είναι ίσως ο σπουδαιότερος προπονητής της τελευταίας 10ετίας. Έχει βρει τη συνταγή για τη Ρεάλ, έχει δέσει αρμονικά τους τοπ-κλας παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα, και έτσι βλέπουμε στο γήπεδο μία καλοδουλεμένη μηχανή που τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει!

Γιόακιμ Λεβ: Μετά από πολλά χρόνια δουλειάς και πολλές επιτυχημένες αλλά χωρίς τρόπαιο διοργανώσεις, ήρθε η ώρα της δικαίωσης για τον Γιόακιμ Λεβ. Ο Γερμανός τεχνικός που έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη εποχή των πάντσερ, κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γερμανία, παρουσιάζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο (για άλλη μία διοργάνωση) και μπήκε στο σπουδαίο κλαμπ των προπονητών που έχουν κατακτήσει το μεγαλύτερη τρόπαιο του ποδοσφαίρου.



Καλύτερο γκολ

1. Χάμες Ροντρίγκεζ vs Ουρουγουάη ΒΙΝΤΕΟ

2. Γκάρεθ Μπέιλ vs Μπαρτσελόνα ΒΙΝΤΕΟ

3. Άαρον Ράμσεϊ vs Γαλατασαράι ΒΙΝΤΕΟ



Καλύτερο ματς

1. Βραζιλία-Γερμανία 1-7: Ο ιστορικός διασυρμός της Βραζιλίας από το γερμανικό τανκ. ΒΙΝΤΕΟ

2. Νουμάνθια-Λούγκο 6-6: Το σκορ τα λέει όλα από μόνο του. ΒΙΝΤΕΟ

3. Ρεάλ-Μπαρτσελόνα 3-4: Επίδειξη ποδοσφαιρικού θεάματος από τους 2 κολοσσούς του ισπανικού ποδοσφαίρου αλλά και του Λιονέλ Μέσι. ΒΙΝΤΕΟ



Καλύτερη μεταγραφή

1. Σεσκ Φάμπρεγας: Ο Ισπανός χαφ ήταν ακριβώς το κομμάτι που έλειπε από το παζλ του Μουρίνιο. Έχει κάνει απίστευτο πρώτο εξάμηνο με τη φανέλα της Τσέλσι, είναι πρώτος σε ασίστ, ολοκληρωμένες πάσες, χιλιόμετρα και πολλές άλλες στατιστικές κατηγορίες της Πρέμιερ Λιγκ για φέτος και έχει κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στο όλο παιχνίδι της Τσέλσι.

2. Αλέξις Σάντσεζ: Όλοι ξέραμε πως πρόκειται για εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Κανείς όμως δεν ήξερε αν θα πετύχει στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Αλέξις με αυτό το πρώτο εξάμηνο με τη φανέλα της Άρσεναλ έχει τρελάνει κόσμο και είναι μία ομάδα μόνος του. Η Άρσεναλ εξαρτάται αποκλειστικά από αυτόν και σε πολλά παιχνίδια την έχει σώσει μόνος του!

3. Τσάμπι Αλόνσο: Απίστευτη διάρκεια στο παιχνίδι από τον 33χρονο πλέον Ισπανό αμυντικό χαφ της Μπάγερν. Ο Βάσκος έχει χάσει ελάχιστα παιχνίδια της σεζόν και δείχνει απίστευτη συνέπεια σε κάθε ματς που αγωνίζεται, όντας ο κουμανταδόρος στο κέντρο της Μπάγερν Μονάχου.



Καλύτερη 11άδα

Νόιερ - Ράμος, Γκοντίν, Λαμ, Αλάμπα - Μόντριτς, Τουρέ, Ρόμπεν - Μέσι, Ρονάλντο, Σουάρεζ

Πάγκος: Νάβας - Τ. Σίλβα, Χούμελς, Ζαμπαλέτα, Αθπιλικουέτα - Μασεράνο, Κρόος, Ντι Μαρία, Χάμες - Αγουέρο, Ιμπραήμοβιτς



Τιτλούχοι

World Cup: Γερμανία
Champions League: Ρεάλ Μαδρίτης
Europa League: Σεβίλλη
UEFA Super Cup: Ρεάλ Μαδρίτης
FIFA Club World Cup: Ρεάλ Μαδρίτης
Premier League: Μαν Σίτι
FA Cup: Άρσεναλ
League Cup: Μαν Σίτι
Community Shield: Άρσεναλ
Serie A: Γιουβέντους
Coppa Italia: Νάπολι
Supercoppa Italiana: Νάπολι
La Liga: Ατλέτικο Μαδρίτης
Copa Del Rey: Ρεάλ Μαδρίτης
Supercoppa de Espana: Ατλέτικο Μαδρίτης
Bundesliga: Μπάγερν
DFB Pokal: Μπάγερν
DFL Supercup: Ντόρτμουντ
Ligue 1: Παρί Σεν Ζερμέν
French Cup: Γκινγκάμπ
Coupe de la Ligue: Παρί Σεν Ζερμέν
Trophee des Champions: Παρί Σεν Ζερμέν
Eredivisie: Άγιαξ
Primeira Liga: Μπενφίκα
Copa Libertadores: Σαν Λορέντζο
Copa Sudamericana: Ρίβερ Πλέιτ




Υ.Γ. Λόγω βλάβης στο pc στο blog για κάποιες ημέρες δεν θα ανέβουν άρθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου