Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Weekend Review 24-27/10/2014

Καλησπέρα σε όλους. Όπως κάθε Τρίτη, έτσι και σήμερα έχουμε μία ανασκόπηση για το τι συνέβη στο ποδοσφαιρικό Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.










EL CLASICO

Όταν υπάρχει το σπουδαιότερο ματς του πλανήτη τότε είναι μία κατηγορία από μόνο του. Στο κλάσικο λοιπόν, η Ρεάλ επιβλήθηκε της Μπαρτσελόνα με 3-1, έπειτα από ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με τη Ρεάλ να είναι άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο από τον Αντσελότι.

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με τον Νεϊμάρ, ισοφάρισε ο Ρονάλντο με πέναλτι, ο Πέπε έβαλε τη Ρεάλ μπροστά με καταπληκτική κεφαλιά, ενώ ο Μπενζεμά ολοκληρώνοντας μία απίστευτη επιθετική ενέργεια διαμόρφωσε το τελικό 3-1. 

MVP για μένα ήταν ο Καρβαχάλ, ενώ να σημειωθεί ότι έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα ο Λουίς Σουάρεζ, επιστρέφοντας από την τιμωρία του και πραγματοποιώντας μία αρκετά καλή εμφάνιση. Πολύ καλός ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σε ρηχά νερά ο Λιονέλ Μέσι.

Να σημειωθεί ότι τα καθιερωμένα ''βραβεία'' μας παρακάτω δεν περιλαμβάνουν τίποτα από το Κλάσικο.



Ο πρωταγωνιστής

Αλέξις Σάντσεζ: Αποτελεί ίσως την καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού στην Πρέμιερ Λιγκ, μαζί ίσως με τους 2 Ισπανούς της Τσέλσι. Μέχρι στιγμής σχεδόν μόνος του ξελασπώνει συνεχώς την Άρσεναλ των πολλών προβλημάτων σε πολλούς τομείς και την κρατάει ζωντανή στους στόχους της. Έτσι έγινε και το Σάββατο, αφού με 2 δικά του γκολ χάρισε στους κανονιέρηδες τη νίκη μέσα στη Σάντερλαντ.



Καλύτερη ομάδα

Νάπολι: Σε ένα διαφαινόμενη ντέρμπι ανάμεσα σε 2 ομάδες που κυνηγάν την Ευρώπη, οι Ναπολιτάνοι έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ελλάς Βερόνα. Με εξαιρετικό ποδόσφαιρο, με περίπου 25 τελικές και με κατοχή 70-30 διέλυσαν την Βερόνα με 6-2. Χατ τρικ πέτυχε ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν, 2 γκολ ο Χάμσικ και 1 ο Καγιεχόν, ενώ για την Βερόνα σκόραραν οι Χάλφρεντσον και Νίκο Λόπεζ.



Χειρότερη ομάδα

Πάρμα: Από Ιταλία προέρχεται και η χειρότερη ομάδα για αυτό το Σαββατοκύριακο, η οποία είναι η Πάρμα που πάει από το κακό στο χειρότερο και πλέον το σενάριο του υποβιβασμού μόνο μακρινό δεν είναι. Σε ένα παιχνίδι-ορισμό του must win για αυτούς, οι Παρμέντσι ηττήθηκαν στην έδρα τους με 1-3 από τη Σασουόλο και πλέον είναι βυθισμένοι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 1 νίκη και... 7 ήττες!



Το ματς

Άιντραχτ Φρ.-Στουτγάρδη 4-5: Απίστευτο ματς στην Φρανκφούρτη μεταξύ 2 πολύ καλών επιθέσεων και 2 άθλιων αμυνών. Η Άιντραχτ προηγήθηκε 1-0 με τον Μάντλουνγκ, ωστόσο η Στουτγάρδη το γύρισε σε 1-3 με 2 γκολ του Χάρνικ και 1 του Γκέντνερ. Και ενώ όλα έδειχναν ότι κλείδωσε τη νίκη η Στουτγάρδη, η Άιντραχτ με 3 γκολ (Μέιερ, Έινερ και Μάντλουνγκ) έκανε επική ανατροπή σε 4-3! Ωστόσο, η Στουτγάρδη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 82' ο Βέρνερ ισοφάρισε σε 4-4 και 2 λεπτά αργότερα ο Γκέντνερ ολοκλήρωσε ένα συγκλονιστικό ματς με 9 γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-5!



Το γκολ

Αντόνιο ντι Νατάλε: Παρότι έχει φτάσει στα 37 του χρόνια, ο Ιταλός επιθετικός συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο με τα κατορθωματά του με τη φανέλα της αγαπημένης του Ουντινέζε! Στο ματς της Κυριακής απέναντι στην Αταλάντα, ήταν ο πρωταγωνιστής, αφου είχε 1 γκολ και 1 ασίστ στο τελικό 2-0. Το γκολ που έβαλε δείχνει το πόσο μεγάλης κλάσης ποδοσφαιριστής παραμένει. Βίντεο ΕΔΩ.



Η γκάφα

Φερνάντο Τόρες: Όσο και αν είμαι λάτρης του Νίνιο, μόλις είδα την φάση πέθανα στα γέλια. Βίντεο ΕΔΩ.



Το highlight

Buzzer beater από τον φαν Πέρσι: Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής στην Αγγλία ανάμεσα σε Μαν Γιουν και Τσέλσι, το οποίο έληξε 1-1, ο Ολλανδός επιθετικός σκόραρε στις καθυστερήσει του αγώνα, ισοφαρίζοντας το γκολ του Ντρογκμπά και δίνοντας έναν σπουδαίο βαθμό της ισοπαλίας στη Γιουνάιτεντ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Βίντεο ΕΔΩ.




Άλλα

-Μεγάλη νίκη για τη Γουέστ Χαμ με 2-1 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

-Φοβερή ανατροπή της Νιούκαστλ μέσα στην Τότεναμ, αφού από 1-0 στο ημίχρονο το γύρισε σε 1-2 και πήρε μία τεράστια βαθμολογική ανάσα.

-Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Κάλιαρι, 0-4 μέσα στην Έμπολι.

-Άλλη μία νίκη για τη Λάτσιο, 2-1 την Τορίνο, γκέλα για τη Ρόμα με 0-0 μέσα στη Σαμπντόρια.

-Μεγάλο ματς στη Σεβίλλη, μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Βιγιαρεάλ. Τα υποβρύχια προηγήθηκαν στο 79' με τον Βιέτο, ωστόσο στο 88' ο Σουάρεζ και στο 90' ο Μπάκα με πέναλτι έδωσαν μία σπουδαία νίκη-ανατροπή στη Σεβίλλη.

-Επιτέλους νίκη για Μπιλμπάο (0-1 μέσα στην Αλμερία), επιστροφή στις νίκες για Βαλένθια (3-1 την Έλτσε), 4άρα για Μάλαγα (4-0 με την Ράγιο Βαγιεκάνο).

-Λευκή ισοπαλία για Γκλάντμπαχ και Μπάγερν στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στους 2 πρωτοπόρους της Μπουντεσλίγκα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάνουελ Νόιερ. Οι 2 ομάδες παραμένουν αήττητες στο πρωτάθλημα.

-3άρες για Βόλφσμπουργκ (3-0 τη Μάιντζ) και Χέρτα (3-0 το Αμβούργο), μεγάλη νίκη της Λεβερκούζεν κόντρα στη Σάλκε (1-0 με σκόρερ τον παικταρά Τσαλχάνογλου).

-Απίστευτη νίκη της Νις με 2-7 μέσα στη Γκινγκάμπ, με τον Κάρλος Εντουάρντο να πετυχαίνει 5 γκολ, ενώ η Παρί δε δυσκολεύτηκε κόντρα στην Μπορντό (3-0).

-Μεγάλη νίκη της Λιόν κόντρα στη Μαρσέιγ, 1-0 με σκόρερ τον Γκουρκίφ.

-Μεγάλη νίκη για τη Μπράγκα με 2-1 κόντρα στη Μπενφίκα, 5άρα για την Πόρτο μέσα στη Αρούκα.

-Εντυπωσιακή Αϊντχόφεν, 1-5 μέσα στην Ουτρέχτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου