Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Οι κορυφαίοι παίκτες της Άρσεναλ επί Βενγκέρ

Καλησπέρα σε όλους. Για σήμερα θα ασχοληθούμε με τους σημαντικότερους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Άρσεναλ επί θητείας Αρσέν Βενγκέρ, δηλαδή από το 1996 μέχρι σήμερα.

Θα έχουμε ένα σύντομο σχόλιο για κάθε παίκτη και στο τέλος θα διαλέξουμε μία κορυφαία 11άδα.





ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ντέιβιντ Σίμαν: Ο τελευταίος μεγάλος Άγγλος τερματοφύλακας.

Γενς Λέμαν: Ο τρελογερμανός ήταν εκ των ηγετών στην κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος και στην πορεία ως τον τελικό του Τσουλου.

Μανουέλ Αλμούνια: Ποτέ δεν θεωρήθηκε top-class, ωστόσο πάντα τα έδινε όλα και είχε κάποιες πολύ μεγάλες εμφανίσεις.

Βόιτσεχ Σέζνι: Από πολύ μικρή ηλικία βασικός. Ξεκίνησε ασταθής, αλλα πλέον έχει βελτιωθεί πολύ και έχει καθιερωθεί κάτω από τα γκολποστ.



ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Τόνι Άνταμς: Ο μεγαλύτερος παίκτης στην ιστορία της Άρσεναλ. Βασικός επί 2 δεκαετίες, ο Βενγκέρ τον πρόλαβε στα ''τελευταία'' του, αλλά και πάλι ήταν ο απόλυτος ηγέτης της άμυνας.

Μάρτιν Κεόουν: Μαχητικός, δυναμικός, πάντα τα έδινε όλα για την ομάδα.

Σολ Κάμπελ: Από τα καλύτερα τάκλιν που έχουν περάσει από την Πρέμιερ Λιγκ. Αξέχαστο και το γκολ του στον τελικό του τσουλου το 2006.

Κόλο Τουρέ: Τη χρονιά του αήττητου συνέθεσε με τον Κάμπελ ένα εκπληκτικό δίδυμο, παρότι ο ίδιος ήταν μόλις 22 χρονών τότε. Επί 7 χρόνια δεν έβγαινε από την 11άδα.

Γουίλιαμ Γκαλάς: Άλλος ένας έγχρωμος στόπερ, με τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του αλλά και τις δυναμικές επεμβάσεις του έκλεβε την παράσταση.

Τόμας Φερμάελεν: Ήρθε ως ταλέντο και πολύ σύντομα έγινε αρχηγός της ομάδας. Από τους τεχνίτες αμυντικούς.

Λορέν Κοσιελνί: Τα πρώτα χρόνια πήγαινε από γκάφα σε γκάφα, όμως πλέον έχει βελτιωθεί πολύ και με τον Μερτεζάκερ δίπλα του συνθέτουν ένα εκπληκτικό δίδυμο.

Περ Μερτεζάκερ: Ποτέ δεν μου άρεσε σαν παίκτης, ωστόσο τα 2 τελευταία χρόνια είναι πολύ καλός.




ΔΕΞΙΟΙ ΜΠΑΚ

Λι Ντίξον: Από τα μεγαλύτερα μπακ στην ιστορία της Άρσεναλ. Κατέγραψε πάνω από 600 συμμετοχές.

Λαουρέν: Εκ των αδικημένων ηρώων του αήττητου. Ακούραστος, πάνω-κάτω την πλευρά και πλήρες μπακ.

Εμανουέλ Εμπουέ: Σύγχρονο φουλ-μπακ με πολλά ανεβάσματα και πολυετή παρουσία στην ομάδα.

Μπακαρί Σανιά: Επί 7 χρόνια βασικός και αναντικατάστατος. Πιστός στρατιώτης, σταθερότατος με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και καλές προωθήσεις.

Ματιέ Ντεμπισί: Αποκτήθηκε φέτος από την Άρσεναλ και λόγω τραυματισμού έχει αγωνιστεί σε λίγα μόλις παιχνίδια. Δείχνει πάντως πολύ καλά σημάδια.



ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΠΑΚ

Νάιτζελ Γουίντερμπερν: Και αυτός από τη γενιά Άνταμς, Ντίξον κλπ. Σπουδαίος αμυντικός.

Άσλεϊ Κόουλ: Ένας από τους κορυφαίους αριστερούς μπακ όλων των εποχών παγκοσμίως. Από τα 20 του χρόνια βασικότατος. Η επιτομή του full-back.

Γκαέλ Κλισί: Ένας από τους πολλούς παίκτες που αγοράστηκαν τζάμπα και πουλήθηκαν ακριβά. Ταχύτατος, με πολύ καλή σέντρα.

Κίεραν Γκιμπς: Για αρκετά χρόνια θεωρούνταν ταλέντο, όμως τα 2 τελευταία που ξέφυγε από αυτό και έγινε έτοιμος παίκτης, δείχνει αρκετά αξιόπιστος.



ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΧΑΦ

Πατρίκ Βιεϊρά
: Σκύλος. Ο ορισμός του 6αριού που δαγκώνει. Ακατάπαυστο τρέξιμο και πολύ δυνατός. Το πάθος του πώρωνε τους οπαδούς της Άρσεναλ.

Εμάνουελ Πετί: Επί 3 χρόνια στην Άρσεναλ έπαιξε πολύ καλά και έδειξε σημάδια του ταλέντου του.

Ματιέ Φλαμίνι: Είναι από τους παίκτες που δεν μου άρεσαν ποτέ, όπως και ο Μερτεζάκερ. Τον θεωρώ υπερτιμημένο και η καριέρα που έκανε ήταν απλά λόγω τύχης και 1-2 καλών σεζόν.

Άλεξ Σονγκ: Από τα μεγαλύτερα λάθη του Βενγκέρ ήταν η πώλησή του. Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο και αυτό φαίνεται τα 3 τελευταία χρόνια, αφού η απουσία του έχει στοιχίσει.

Αμπού Ντιαμπί: Όταν λες ''μόνιμος τραυματίας'' είναι το πρώτο όνομα που σου έρχεται στο μυαλό. Ο τύπος είναι φαινόμενο.

Μικέλ Αρτέτα: Από 10άρι που έπαιζε στην Έβερτον έγινε αμυντικό χαφ στην Άρσεναλ. Παρόλα αυτά τα πάει αρκετά καλά, ξεκινώντας παιχνίδι από πίσω. Αν είχε έναν σκύλο δίπλα του θα τα πήγαινε ακόμα καλύτερα.

Κάλουμ Τσέιμπερς: Αποκτήθηκε φέτος και έχει δείξει ήδη γιατί θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Αγγλίας. Αγωνίζεται άνετα και ως στόπερ ή δεξί μπακ.



ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΧΑΦ

Ντέιβιντ Πλατ: Έπαιξε για λίγα χρόνια στην Άρσεναλ, όμως πρόλαβε να προσφέρει πολλά.

Ζιλμπέρτο Σίλβα: Ο αρχηγός της ομάδας του αήττητου. Μαζί με τον Βιεϊρά στο κέντρο έκοβαν και έραβαν. Από τους πιο πλήρεις χαφ, με πολύ καλή τεχνική, αντίληψη του παιχνιδιού, μαχητικότητα, αντοχή και προσωπικότητα. Όταν ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αποτέλεσε κόσμημα για το πρωτάθλημά μας.

Ντενίλσον: Ένα τεράστιο ταλέντο που λόγω τραυματισμών αλλά και έλλειψη μυαλού δεν έκανε την καριέρα που του άξιζε.

Σεσκ Φάμπρεγκας: Και αυτός μεγάλο λάθος του Βενγκέρ. Από τα 17 τρέλαινε κόσμο και συνεχίζει να τρελαίνει με τη φανέλα της Τσέλσι (και προηγουμένως της Μπαρτσελόνα). Κάθετη πάσα-θάνατος για οποιαδήποτε άμυνα.

Άαρον Ράμσεϊ: Γνώρισε τεράστια κριτική και αμφισβήτηση, όμως πέρσι ήταν ο MVP της Άρσεναλ, σκοράροντας 16 γκολ. Είναι πλέον από τους σημαντικότερους παίκτες για το παιχνίδι της ομάδας.



ΔΕΞΙΟΙ ΧΑΦ

Ρέι Πάρλουρ: Πολύ καλός και ποιοτικός παίκτης της Άρσεναλ τη 10ετία του '90. Έκανε τα πάντα.

Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ: Από τους πιο αδικημένους παίκτες στο νησί την περασμένη δεκαετία. Ο Σουηδός ήταν πολύ σημαντικός σε πολλούς τομείς της ομάδας. Γρήγορος, τεχνίτης, σκόρερ, βοηθούσε και αμυντικά.

Τέο Γουόλκοτ: Ταχύτητα, ταχύτητα, ταχύτητα. Α, και σκοράρισμα. Και τραυματισμοί. Αυτός είναι ο Γουόλκοτ.

Τζακ Γουίλσιρ: Από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πλανήτη. Μεγάλα τεχνικά χαρίσματα και τακτική παιδεία. Απαιτείται όμως πιο σκληρή δουλειά ώστε να αποδώσει στο μέλλον αυτά που αξίζει. Αν δουλέψει θα είναι ο νέος ηγέτης της εθνικής Αγγλίας.

Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν: Άλλο ένα μεγάλο ταλέντο. Πολύ γρήγορος, παίζει και στις 2 πτέρυγες και βοηθάει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού.



ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΧΑΦ

Μαρκ Όφερμαρς: Από τα τελευταία μεγάλα καθαρόαιμα και κλασικά εξτρέμ παλαιάς κοπής. Ταχύτατος, διεισδυτικός και συνεπής σκόρερ.

Ρόμπερτ Πιρές: Τεράστιος παίκτης. Άπειρα κιλά μπάλα και ηγετική προσωπικότητα.

Χοσέ Αντόνιο Ρέγες: Αιώνιο ταλέντο. Είχε όλα τα φόντα για πολύ μεγάλη καριέρα, αλλά του έλειπε το μυαλό και η όρεξη.

Αλεξάντερ Χλεμπ: Πριν αρχίσουν οι τραυματισμοί ήταν καταπληκτικός παίκτης. Μεγάλη τεχνική, ταχύτητα και μυαλό.

Σάντι Καθόρλα: Ποιότητα. Αυτή η λέξη είναι αρκετή για τον Καθόρλα. Ποιοτικός παίκτης, αγαπημένος των οπαδών.

Λούκας Ποντόλσκι: Η καριέρα του έχει περάσει απο πολλά κύματα, όμως αυτός συνεχίζει σε πολύ καλό επίπεδο και όποτε τον χρειάζεται η Άρσεναλ είναι εκεί.

Αλέξις Σάντσες: Αποκτήθηκε το καλοκαίρι και οι απαιτήσεις προς το πρόσωπό του είναι τεράστιες. Ήδη αποδίδει πολύ καλά.



ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ/10ΑΡΙΑ

Ντένις Μπέργκαμπ: Μαγεία, μαγεία, ΜΑΓΕΙΑ!!!

Εντουάρντο: Πολύ καλός παίκτης που ένας από τους πιο σοκαριστικούς τραυματισμούς που έχουμε δει σε γήπεδο δεν του επέτρεψε να κάνει καριέρα.

Σιλβέν Βιλτόρ: Σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Ο ορισμός του ''κρυφού κυνηγού''.

Σαμίρ Νασρί: Σπουδαίος τεχνίτης, γρήγορος και μυαλωμένος παίκτης. Θεωρείται μεγάλος προδότης από τότε που πήγε στη Σίτι, γιατί πουλούσε οπαδιλίκι στην Άρσεναλ

Τόμας Ροζίτσκι: Άλλος ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ παίκτης που οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να κάνει την μεγάλη καριέρα. Τη μπάλα που ξέρει ο Ροζίτσκι την ξέρουν λίγοι σε όλο τον κόσμο.

Αντρέι Αρσάβιν: Ταχύτατος, διεισδυτικός, τεχνίτης, ΑΜΥΑΛΟΣ. Αξέχαστα τα 4 γκολ σε ένα ματς κόντρα στη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ.

Μεσούτ Οζίλ: Ήρθε το περασμένο καλοκαίρι ως η μεγάλη μεταγραφή που περίμεναν εδώ και χρόνια οι οπαδοί της Άρσεναλ. Παρότι ξεκίνησε πολύ καλά, σταδιακά έχασε τα πατήματά του και ακόμα ψάχνει τον καλό εαυτό του. Δεδομένες οι τεράστιες δυνατόητές του.



ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ

Νικολά Ανελκά: Tην καθιέρωσή του για τη μετέπειτα πολυετή και σε σπουδαίες ομάδες καριέρα του, ο Ανελκά τη γνώρισε στην Άρσεναλ. Όντας 18-19 χρονών σκόραρε πολλά γκολ και αναδείχθηκε.

Τιερί Ανρί: Δε νομίζω να χρειάζεται συστάσεις. Εκ των κορυφαίων επιθετικών της σύγχρονης εποχής και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ.

Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ: Τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του τα πέρασε στην Άρσεναλ. Ο αμφιλεγόμενος Τογκολέζος σκόραρε πολλά γκολ, ορισμένα εξ αυτών πολύ σημαντικά.

Ρόμπιν Φαν Πέρσι: Σπουδαίος φορ. Βασικός από πολύ μικρή ηλικία, σκόραρε πάρα πολλά γκολ και είναι 8ος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ. Τα χάλασε όλα με τη μεταγραφή του στη Μαν Γιουν, αφού οι οπαδοί της Άρσεναλ φαίνεται ότι δεν θα του το συγχωρήσουν ποτέ.

Ολιβιέ Ζιρού: Ήρθε με παρακαταθήκη τη μαγική σεζόν 11-12, όπου με τη φανέλα της Μονπελιέ κατέκτησε το πρωτάθλημα σκοράροντας 21 γκολ (πρώτος σκόρερ). Στην Άρσεναλ τα επόμενα 2 χρόνια ήταν βασικός και αναντικατάστατος, με αποτέλεσμα να του φορτωθούν πάρα πολλές ευθύνες που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει. Ωστόσο, σκόραρε 17 γκολ την πρώτη και 22 τη δεύτερη. Φέτος στην αρχή της σεζόν τραυματίστηκε.

Ντάνι Γουέλμπεκ: Ήρθε την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου από τη Μαν Γιουν και στην Άρσεναλ περιμένουν την αναγέννησή του.





Ιδανική 11άδα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου