Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Οι παίκτες που είχαν πάνω από 700 συμμετοχές στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες

Στο σημερινό αφιέρωμα σας παρουσιάζουμε τους παίκτες που κατέγραψαν πάνω από 700 συμμετοχές (σε όλες τις διοργανώσεις πάντα) με τις 10 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης (Μαν Γιουν, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τσέλσι, Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν).









Ράιαν Γκιγκς

Η απόλυτη σημαία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έπαιξε επί 24 χρόνια στην ομάδα, κατακτώντας 34 τίτλους, καταγράφοντας 963 συμμετοχές! Ένα σύμβολο των κόκκινων διαβόλων! Αφιέρωμα ΕΔΩ.



Μπόμπι Τσάρλτον

Ένας από τους κορυφαίους χαφ όλων των εποχών. Άλλαξε το ρου της ιστορίας της Μαν Γιουν, κατέκτησε το Τσουλου του 1968 και ήταν ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας και της εθνικής Αγγλίας. Με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ είχε 758 συμμετοχές







Πολ Σκόουλς

Ο Άγγλος κεντρικός χαφ ήταν ένα κέντρο μόνος του. Έπαιξε στην Γιουνάιτεντ 18 χρόνια, ενώ επέστρεψε και για μία σεζόν αφού απούρθηκε, το 2012-13, βλέποντας το κενό που υπάρχει στο κέντρο της ομάδας! Συνολικά είχε 718 συμμετοχές.



Ίαν Κάλαχαν

Ο αμυντικός χαφ, ένας από τους κορυφαίους των δεκαετιών '60-'70, έπαιξε στη Λίβερπουλ επί 18 χρόνια, κατακτώντας συνολικά 19 τίτλους, μεταξύ αυτών 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών. Κατέγραψε 857 συμμετοχές.



Τζέιμι Κάραχερ

Ο ηγέτης της άμυνας της Λίβερπουλ για πολλά χρόνια. Τα έδινε όλα σε κάθε ματς και μαζί με τον Τζέραρντ είναι οι 2 τελευταίες μεγάλες σημαίες της Λίβερπουλ. Είχε 737 συμμετοχές με τη φανέλα της Λίβερπουλ.



Ντέιβιντ Ο'Λίρι

Ένας σπουδαίος στόπερ, σταθερότατος στην απόδοσή του επί 20 χρόνια, μέσα στα οποία είχε 722 συμμετοχές. Ήταν βασικός πυλώνας στην ανάδειξη του offside trap από την Άρσεναλ τη δεκαετία του '80.



Ρον Χάρις

Για 2 ολόκληρες δεκαετίες (1960-80) ήταν ο άρχοντας της άμυνας της Τσέλσι, στην πρώτη μεγάλη ομάδα των μπλε. Κατέγραψε 795 συμμετοχές.




Πίτερ Μπονέτι

Ο σπουδαίος τερματοφύλακας έπαιξε την ίδια περίοδο (κάπως λιγότερα χρόνια) με τον Χάρις. Είχε συνολικά 729 συμμετοχές υπερασπιζόμενος τα δοκάρια της Τσέλσι.



Αλεσάντρο ντελ Πιέρο

Το σύμβολο, η σημαία, η λατρεία των οπαδών της Γιουβέντους και ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς την τελευταία 20ετία. Απόλυτος ρέκορντμαν των μπιανκονέρι, σε συμμετοχές και γκολ, έχοντας 705 και 289 αντίστοιχα!



Πάολο Μαλντίνι

Όταν λέμε παίκτης-σημαία, είναι από τα πρώτα ονόματα που μας έρχονται στο μυαλό! Ο Μαλντίνι ήταν παρών σε πάρα πολλές μεγάλες στιγμές της Μίλαν, κατακτώντας 26 τίτλους, σε 24 χρόνια, μεταξύ των οποίων 5(!) Τσάμπιονς Λιγκ. Κατέγραψε ''μόλις'' 902 συμμετοχές!!!






Φράνκο Μπαρέζι

Ένας από τους μεγαλύτερους κεντρικούς αμυντικούς όλων των εποχών, απροσπέλαστος αμυντικά, μεγάλη προσωπικότητα. Έπαιξε και αυτός, όπως και ο Μαλντίνι, μόνο στη Μίλαν, σε όλη την καριέρα του, έχοντας συνολικά 719 συμμετοχές!







Χαβιέ Ζανέτι

Και αυτός είναι παίκτης σημαία για την ομάδα του, και ο τελευταίος μεγάλος αρχηγός της Ίντερ, που αποσύρθηκε πριν λίγους μήνες, όπως και ο Γκιγκς, δεχόμενοι αμφότεροι την απίστευτη λατρεία όλων των φιλάθλων του ποδοσφαίρου. Έπαιξε στην Ίντερ 19 χρόνια, κατέκτησε 16 τίτλους και κατέγραψε 858 συμμετοχές. Αφιέρωμα ΕΔΩ.



Τζιουσέπε Μπεργκόμι

Ένας μεγάλος αρχηγός της Ίντερ, ο ηγέτης της άμυνάς της τη δεκαετία του '80 και του '90. Είχε συνολικά 756 συμμετοχές και κατέκτησε 3 κύπελλα UEFA.






Ραούλ Γκονζάλεζ

Τώρα γι' αυτόν τι να πούμε. Ο βασιλιάς της Μαδρίτης, οι οπαδοί της Ρεάλ τον λατρεύουν σαν Θεό, όντας η απόλυτη σημαία, το απόλυτο σύμβολο και ο απόλυτος ρέκορντμαν συμμετοχών (741) και γκολ (323) της Ρεάλ Μαδρίτης, και κατέκτησε 16 τίτλους, μεταξύ των οποίων 3 Τσάμπιονς Λιγκ. Αφιέρωμα στον μεγάλο Ραούλ ΕΔΩ.





Μανόλο Σαντσίς

Ο σπουδαίος λίμπερο ήταν επί χρόνια αρχηγός της Ρεάλ και χρυσό μέλος της ιστορικής ομάδας της δεκαετίας του '80 που καθήλωνε τον κόσμο, με ηγέτες της 5άδα La Quinta del Buitre, μεταξύ των οποίων και ο Σαντσίς. Κατέκτησε 22 τίτλους, έχοντας 711 συμμετοχές.



Τσάβι Ερνάντες

Έχει συνολικά 723 συμμετοχές σε 16 χρόνια, και έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής 0 τίτλους. Δε χρειάζεται να πούμε πολλά γι' αυτόν τον απίστευτο παίκτη. Διαβάστε το αφιέρωμα που του κάναμε ΕΔΩ.



Ζεπ Μάιερ

Ένας από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ηγετικό μέλος της ιστορικής δυναστείας Μπάγερν-εθνικής Γερμανίας τη δεκαετία του '70. Είχε πάνω από 700 συμμετοχές, με τον επίσημο και ακριβή αριθμό να μην είναι γνωστός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου