Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Premier League 2014-2015: Η μάχη των μαχών!!!


Η φετινή Πρέμιερ Λιγκ μόλις ξεκίνησε και το Betgrass παρουσιάζει τους 5 διεκδικητές του φετινού τίτλου! Η μάχη αναμένεται και πάλι συναρπαστική!





Μάντσεστερ Σίτι

Γιατί μπορεί να το πάρει: Γιατί πολύ απλά έχει ομαδάρα! Κράτησε όλους τους παίκτες της, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στην καλύτερη φόρμα της καριέρας τους, ενώ απέκτησε και τους Μανγκαλά, Φερνάντο, σε 2 θέσεις που χρειαζόταν ενίσχυση, κλείνοντας έτσι ένα εκπληκτικό ρόστερ! Επίσης, υπάρχει και ο σπουδαίος προπονητής Πελεγκρίνι στον πάγκο.

Γιατί μπορεί να μην το πάρει: Οι λόγοι που μπορεί να μην το πάρει είναι κάπως... πώς να το πω.. Για παράδειγμα, συνήθως αυτός που το πήρε δύσκολα το ξαναπαίρνει (εξαιρείται η Μαν Γιουν του Σερ Άλεξ). Επίσης, υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός, ενώ το μεγάλο της αστέρι, Σέρχιο Αγουέρο, είναι ερωτηματικό σε τι κατάσταση θα είναι μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Πιθανότητες: 35%



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γιατί μπορεί να το πάρει: Καταρχάς... Λουίς φαν Χάαλ! Ο κορυφαίος προπονητής του φετινού Μουντιάλ, ο άνθρωπος που πάντα βγάζει άσους από τα μανίκια του, ο μάστερ της τακτικής, που πήρε τίτλους όπου κι αν πήγε! Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε το όνομα και την ιστορία που κουβαλάει αυτός ο σύλλογος, και το winning mentality που τον διακρίνει. Καθαρά αγωνιστικά, έχει τρομερές μονάδες μεσοεπιθετικά, όπως Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι, Μάτα, Ερέρα, κλπ. κλπ.

Γιατί μπορεί να μην το πάρει: Τρομερά κενά μεσοαμυντικά. Θέλει τουλάχιστον έναν στόπερ, έναν δεξιό μπακ και ένα 6άρι. Αν δεν αποκτήσει τουλάχιστον 2 από αυτούς, ειδικά στόπερ, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Πιθανότητες: 5%


Τσέλσι

Γιατί μπορεί να το πάρει: Γίνεται κάπως γραφικό, αλλά... Ζοσέ Μουρίνιο! Ο άνθρωπος των τίτλων, αυτός ο μεγάλος προπονητής που έχει τη νοοτροπία νικητή στο αίμα του. Φυσικά, έγιναν τρομερές μεταγραφές σε θέσεις που χρειαζόταν επειγόντως ενίσχυση, όπως φορ, δημιουργικό χαφ ή αριστερό χαφ, όπου αποκτήθηκαν 3 τρομεροί παίκτες (Ντιέγκο Κόστα, Σεσκ Φάμπρεγας και Φιλίπε Λουίς αντίστοιχα), έχοντας έτσι πλέον η Τσέλσι ένα πληρέστατο ρόστερ!

Γιατί μπορεί να μην το πάρει: Για τον λόγο που δεν το πήρε και πέρσι! Εννοώ φυσικά αυτό το μπλοκάρισμα που την πιάνει σε κάποια παιχνίδια, κυρίως με υποδεέστερους αντιπάλους, με αποτέλεσμα να έρχονται ήττες που κανείς δεν τις περίμενε, με αποτέλεσμα από αυτά τα ''μικρά'' ματς να μένει πίσω. Επίσης, υπάρχει και η κόπωση αφού ο Μουρίνιο πάντα δίνει βάση και στο Τσουλου.

Πιθανότητες: 40%


Λίβερπουλ

Γιατί μπορεί να το πάρει: Έχοντας ως παρακαταθήκη την περσινή καταπληκτική σεζόν και τον ίδιο εξαιρετικό προπονητή, τον Μπρένταν Ρότζερς, η Λίβερπουλ μπορεί να πορευτεί με την ίδια περίπου συνταγή. Επίσης, απέκτησε πολλούς παίκτες που προέρχονται από τρομερές χρονιές με τις ομάδες τους (Λαλάνα, Λάμπερτ, Λόβρεν, Μανκίγιο, Μορένο, Μάρκοβιτς, Εμρέ Τσαν), αποκτώντας έτσι τρομερό βάθος στο ρόστερ της, που της έλειπε πέρσι. Επίσης, ακούγεται γραφικό, αλλά μιλάμε για μία τεράστια ομάδα με πολύ βαριά φανέλα και αυτό αποτελεί μόνο του όπλο.

Γιατί μπορεί να μην το πάρει: Πολλοί οι λόγοι. Ο κυριότερος φυσικά έχει ονοματεπώνυμο... Λουίς Σουάρεζ! Ο παίκτης που είναι μία επίθεση μόνος του, ο περσινός ηγέτης της Λίβερπουλ, πουλήθηκε αφήνοντας έτσι ένα εξαιρετικά δυσαναπλήρωτο κενό (ακόμα δεν έχει αποκτηθεί φορ τοπ κλάσης). Επίσης, είναι ερωτηματικό αν θα συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς παίκτες που πέρσι είχαν μαγική σεζόν (π.χ. Στάριτζ, Χέντερσον, Στέρλινγκ, κλπ.), ενώ μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η παραπάνω υποχρέωση του Τσάμπιονς Λιγκ! Επίσης, τα τελευταία 25 χρόνια δεν έχει πάρει πρωτάθλημα και αυτό κάτι λέει...

Πιθανότητες: 10%


Άρσεναλ

Γιατί μπορεί να το πάρει: Έκανε πολύ καλές μεταγραφές, με κυριότερη του παικταρά Αλέξις Σάντσεζ, αλλά και τους ποιοτικούς Ντεμπισί, Τσέιμπερς και Οσπίνα. Σε συνδυασμό με τη διατήρηση του βασικού κορμού πέρσι, έχει πλέον ένα πολύ καλό ρόστερ (με κάποια κενά), με μεγάλο όπλο τα χαφ, όπου έχει πολλούς παικταράδες (Αλέξις Σάντσεζ, Οζίλ, Καθόρλα, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Αρτέτα, Ροζίτσκι, Τσάμπερλεϊν κλπ.)!

Γιατί μπορεί να μην το πάρει: Κλασική Άρσεναλ.. Ξεκινάει καλά, στη μέση της χρονιάς κάτι στραβώνει, έρχονται τραυματισμοί, γίνεται ένα κακό σερί και καταλήγει ευχαριστημένη με την 4η θέση... Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση... Επίσης, λείπει το 6άρι και ο φορ, που θα είναι και οι δύο top-class, ώστε να αποτελέσουν τους ηγέτες της ομάδας.

Πιθανότητες: 10%



Πρόβλεψη

Προβλέπω Τσέλσι. Δεν θα γίνω κουραστικούς με αναλύσεις, αφού έκανα παραπάνω... Θα πω το λόγο που το πιστεύω. Έχει ονοματεπώνυμο. Ζοσέ Μουρίνιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου