Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Σύνοψη της 2ης αγωνιστικής του Μουντιάλ 2014

Kαλησπέρα σε όλους. Στο σημερινό άρθρο θα κάνουμε αναλυτική αναφορά στα παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία.









Α' όμιλος

Στον πρώτο όμιλο, η διοργανώτρια Βραζιλία απογοήτευσε για άλλη μια φορά, αφού έφερε 0-0 με το πολύ καλά στημένο Μεξικό, που είχε σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακά του, Οτσόα. Είναι φανερό πως οι περισσότεροι παίκτες των Βραζιλιάνων δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της τεράστιας πίεσης που έχει η εθνική Βραζιλίας.

Όσον αφορά το άλλο ματς, η Κροατία σκόρπισε το Καμερούν, με 0-4, χάρη σε γκολ των Όλιτς, Πέρισιτς και Μάντζουκιτς (2). Δύο νυν και ένας πρώην παίκτης της Βόλφσμπουργκ καθάρισαν για τους Κροάτες! Πλέον, τα πάντα είναι ανοιχτά σε αυτόν τον όμιλο, καθώς υπάρχει περίπτωση ακόμα και η Βραζιλία να αποκλειστεί!

Β' όμιλος

Στον 2ο όμιλο, είδαμε το καλύτερο ματς του Μουντιάλ μέχρι στιγμής, ανάμεσα σε Αυστραλία και Ολλανδία. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με τον Ρόμπεν, με τους Αυστραλούς να ισοφαρίζουν με γκολάρα του μεγάλου Τιμ Κέιχιλ και αργότερα να περνούν μπροστά με πέναλτι του Γέντινακ. Τα γκολ του Φαν Πέρσι και του Ντεπάι, όμως έδωσαν στην Ολλανδία τη νίκη πρόκριση.

Στο άλλο ματς, ολοκληρώθηκε η αποκαθήλωση της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Ισπανίας, από τη Χιλή. Με νίκη 0-2 (Βάργκας και Αρανγκίθ τα γκολ) και μεγάλη εμφάνιση από τους Χιλιανούς, οι Ισπανοί φαινόταν ανήμποροι και κάτι παραπάνω από κορεσμένοι. Ολλανδία και Χιλή προκρίθηκαν, και τώρα παίζουν μεταξύ τους για την πρώτη θέση.

Γ' όμιλος

Στον όμιλο της χώρας μας, είχαμε 2η συνεχόμενη νίκη για την Κολομβία, επί της Ακτής Ελεφαντοστόυ, με 2-1. Ο εκπληκτικός Χάμες Ροδρίγκεζ και ο Κιντέρο καθάρισαν σε 6 λεπτά τη νίκη, με τους Ιβοριανούς να μειώνουν με τον Ζερβίνιο. Η Κολομβία δείχνει πολύ καλή ομάδα και δίκαια παίρνει τη νίκη.

Όσον αφορά τον αγώνα της Ελλάδας, απέναντι στην Ιαπωνία, έληξε 0-0. Οι Έλληνες παίκτες, παρότι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 35' λόγω ανόητης αποβολής του Κατσουράνη, κατέθεσαν την ψυχή τους, και πραγματικά με ενθουσίασε το πάθος τους, παρά το πολύ κακό ποδόσφαιρο που παίξαμε και πάλι, απέναντι σε μία Ιαπωνία που την περίμενα πολύ καλύτερη αλλά τελικά δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. 

Για να προκριθούμε, χρειαζόμαστε μόνο νίκη επί της Ακτής και να μην κερδίσει η Ιαπωνία την Κολομβία. Πάντως, μας δίνω μόλις 10% πιθανότητες πρόκρισης καθώς είμαστε πολύ υποδεέστεροι της Ακτής.

Δ' όμιλος

Ο Λουίς Σουάρεζ επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο για την Ουρουγουάη. Μετά την απουσία του στο πρώτο ματς, κέρδισε ουσιαστικά μόνος του την Αγγλία, αφού με 2 δικά του γκολ η Σελέστε κέρδισε τα 3 λιοντάρια με 2-1, παρότι ο Ρούνεϊ είχε ισοφαρίσει προσωρινά. Η Ουρουγουάη παίζει με πολύ πάθος και ο Σουάρεζ της δίνει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται για να πάει ψηλά. Η Αγγλία απογοήτευσε για άλλη μια φορά, όπως το περιμέναμε οι περισσότεροι.

Στο άλλο ματς, η Κόστα Ρίκα ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη έκπληξη στο φετινό Μουντιάλ και πέτυχε κάτι που ισοδυναμεί με κατάκτηση του τροπαίου! Προκρίθηκε (και κατά 90% ως 1η) από τον όμιλο του θανάτου με τα θηρία, έχοντας 2 νίκες απέναντι σε 2 ομάδες που έχουν κατακτήσει μαζί 6 Παγκόσμια Κύπελλα!!! Κέρδισε με 1-0 την Ιταλία με κεφαλιά του Μπράιαν Ρουίζ και οι παίκτες της Κόστα Ρίκα έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία! Πλέον, το ματς Ιταλία-Ουρουγουάη θα κρίνει ποιος θα είναι ο άλλος που θα προκριθεί.

Ε' όμιλος

Σπουδαίο ματς είδαμε και στο 5ο όμιλο, αφού η Γαλλία κέρδισε με το εμφατικό 2-5 την Ελβετία του Ότμαρ Χίτζφελντ. Η Γαλλία, παρά την απουσία του Ριμπερί, δείχνει πολύ καλά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο, έχει την καλύτερη επίθεση του Μουντιάλ μέχρι στιγμής (μαζί με την Ολλανδία), παίζει πολύ καλή μπάλα και έχει ποιότητα σε όλες τις γραμμές. Για την ιστορία, τα γκολ της Γαλλίας τα πέτυχαν οι Ζιρού, Ματουιντί, Βαλμπουενά, Μπενζεμά, Σισοκό, ενώ της Ελβετίας οι Τζεμαϊλί και Τσάκα. Άλλο ένα πολύ μεγάλο Μουντιαλικό ματς από τον Καρίμ Μπενζεμά που δείχνει να ανταπεξέρχεται και με το παραπάνω στον ηγετικό ρόλο που του έχει ανατεθεί.

Στο άλλο παιχνίδι, στο ίσως αντιεμπορικότερο ματς, από άποψη ονομάτων, του φετινού Μουντιάλ, το Εκουαδόρ νίκησε με 2-1 την Ονδούρα και διατήρησε τις λιγοστές ελπίδες του για κάτι παραπάνω. Ο Ένερ Βαλέντσια, που σκόραρε και στο προηγούμενο ματς, έβαλε και τα 2 γκολ της ομάδας του Εκουαδόρ, παρότι η Ονδούρα είχε προηγηθεί νωρίτερα με τον Κόστλι. Πλέον, η 2η θέση θα παιχθεί μεταξύ Ελβετίας και Εκουαδόρ, όμως οι Ελβετοί παίζουν με την Ονδούρα, ενώ οι Τρικολόρ θα παίξουν με τη Γαλλία που θα θέλει να βάλει κι άλλα γκολ, οπότε το ξεκάθαρο προβάδισμα το έχει η Ελβετία.

ΣΤ' όμιλος

Στον 6ο όμιλο, είδαμε την Αργεντινή, ένα εκ των φαβορί για κατάκτηση του τροπαίου, να μην μπορεί με τίποτα να κάμψει την αντίσταση και την τέρμα αμυντική τακτική του Ιράν. Τη λύση την έδωσε το αστέρι της ομάδας, ο Λιονέλ Μέσι, με ένα γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα που λύτρωσε την Αργεντινή από το κάζο.

Στο άλλο ματς, είδαμε τη Νιγηρία να νικάει με 1-0 τη Βοσνία, κάνοντας αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Το γκολ το πέτυχε ο Οντεμβιγκί, χάρη σε ατομική ενέργεια του Εμενίκε, που ίσως όμως να έκανε επιθετικό φάουλ, ενώ νωρίτερα είχε ακυρωθεί πεντακάθαρο γκολ του Τζέκο, οπότε μιλάμε για κάπως άδικη νίκη των Αφρικανών. Η πρόκριση έχει κατά 95% κριθεί, αφού η μόνη ελπίδα του Ιράν είναι να νικήσει τη Βοσνία με 3 γκολ διαφορά και να χάσει η Νιγηρία από την Αργεντινή. Το 2ο δεν είναι τόσο δύσκολο, αλλά το πρώτο φαντάζει ουτοπικό. Οπότε λογικά έχουμε Αργεντινή και Νιγηρία να περνούν.

Ζ' όμιλος

Καλή έκπληξη είχαμε και σε αυτόν τον όμιλο, αφού η Γκάνα κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία με 2-2 με τη Γερμανία. Είδαμε τρομερή μπάλα σε αυτό τον αγώνα και από τις 2 ομάδες, η Γκάνα παρουσιάστηκε άριστα στημένη, ενώ η Γερμανία παρότι έπαιξε πολύ καλά κατά διαστήματα είχε πολλές φορές έλλειψη συγκέντρωσης. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με τον Γκέτσε, όμως οι Γκανέζοι ανέτρεψαν με τον Αντρέ Αγιού και τον Ασαμόα Γκίαν. Λίγο αργότερα ο νεοσισελθών Μίροσλαβ Κλόζε πέτυχε το τελικό 2-2, ισοφαρίζοντας τον Ρονάλντο (τον Βραζιλιάνο), στη θέση του πρώτου σκόρερ της ιστορίας των Μουντιάλ, με 15 γκολ!

Στο άλλο παιχνίδι, ΗΠΑ και Πορτογαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2. Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Νάνι, όμως οι Αμερικάνοι στο 2ο ημίχρονο ανέτρεψαν το σκορ με Τζόουνς και Ντέμπσεϊ. Το μόνο που κατάφεραν οι Ίβηρες ήταν να πάρουν τον βαθμό στις καθυστερήσεις του αγώνα. Από τη μία, η Αμερική παρουσιάζεται ανέλπιστα καλή και με έναν φανταστικό Ντέμπσεϊ, ενώ η Πορτογαλί απογοητεύει οικτρά, και ειδικά ο ηγέτης της Κριστιάνο Ρονάλντο είναι άφαντος. Πλέον, λογικά οι Γερμανία-ΗΠΑ έχουν προκριθεί, καθώς τους αρκεί μία ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι, αλλά ακόμα και να μην γίνει έτσι, θα πρέπει να γίνουν πράγματα που δύσκολα θα γίνουν στο άλλο παιχνίδι, μεταξύ Γκάνας και Πορτογαλίας.

Η' όμιλος

Στον τελευταίο όμιλο, το Βέλγιο παρουσιάστηκε και πάλι κατώτερο των περιστάσεων, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στη Ρωσία, με 1-0, χάρη σε γκολ του Οριγκί που μπήκε ως αλλαγή. Το Βέλγιο πρέπει να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς αν θέλει να διακριθεί στη διοργάνωση.

Στο άλλο παιχνίδι, είδαμε ένα απίστευτο ματς όπου η Αλγερία κέρδισε με 2-4 την Κορέα. Ένα απίστευτο παιχνίδι, με την Αλγερία να τρελαίνει κόσμο με την απόδοσή της και το πάθος της, ενώ οι Κορεάτες δεν τα παράτησαν ποτέ. Πραγματικά νιώθουμε ευλογημένοι όσοι το είδαμε. Για την ιστορία τα γκολ πέτυχαν για την Κορέα οι Σον και Κου, ενώ για την Αλγερία οι Σλιμανί, Χαλίτσε, Τζαμπού και Μπραχίμι. Το Βέλγιο κλείδωσε την πρόκριση, όμως για τη 2η θέση είναι τα πάντα ανοιχτά και το παιχνίδι Αλγερίας-Ρωσίας θα κρίνει τα πάντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου