Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Σύνοψη της 1ης αγωνιστικής του Μουντιάλ 2014

Kαλησπέρα σε όλους. Στο σημερινό άρθρο θα κάνουμε αναλυτική αναφορά στα παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία.










Α' όμιλος

Στον πρώτο όμιλο, στο εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ, είδαμε τη Βραζιλία να κερδίζει με 3-1 με ανατροπή την Κροατία, με 2 γκολ του Νεϊμάρ και 1 του Όσκαρ, ενώ η Κροατία είχε προηγηθεί με αυτογκόλ του Μαρσέλο. Γενικά ήταν αρκετά καλό παιχνίδι για αρχή, με γκολ, φάσεις, με τον διαιτητή να κλέβει την παράσταση με την τραγική υπόδειξη πέναλτι. Ατομικά ξεχώρισε ο Όσκαρ, που έκανε τρομερό παιχνίδι, πολύ καλοί και ο Νεϊμάρ και ο Λουίζ από Βραζιλία, πολύ δραστήριος ο Όλιτς και σταθερότατος ο Βρσάλικο για τους Κροάτες.

Και στο άλλο παιχνίδι του 1ου ομίλου, ο διαιτητής ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση, αφού ακύρωσε λανθασμένα 2 γκολ του Τζιοβάνι ντος Σάντος. Το Μεξικό πάντως κατάφερε να πάρει την πολύτιμη νίκη με 1-0 με γκολ του Περάλτα, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο απέναντι στο κάτω του μετρίου Καμερούν.

Β' όμιλος

Στον 2ο όμιλο, η Ολλανδία σόκαρε τον πλανήτη με τη νίκη με 5-1 επί της πρωταθλήτριας Ισπανίας, παίρνοντας την πιο γλυκιά εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του 2010. Παρότι οι Ισπανοί προηγήθηκαν με πέναλτι (που δεν ήταν) του Αλόνσο, οι Ολλανδοί με τρομερή μπάλα, στην αποθέωση του 3-5-2 που εφαρμόζει ο Φαν Χάαλ, με νεαρούς παίκτες γεμάτους όρεξη και διάθεση, με 2 ηγέτες της Ολλανδίας σε μαγική μέρα, τους Ρόμπεν και Φαν Πέρσι, ειδικά τον πρώτο που έκανε την εμφάνιση της ζωής του, υπέταξαν την Ισπανία που ήταν σκιά του εαυτού της.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Χιλή κέρδισε με 3-1 την Αυστραλία. Με 2 γρήγορα γκολ του Σάντσεζ και του Βαλδίβια, στο 15' οι Χιλιανοί προηγούνταν με 2-0 και φάνηκε ότι στρογγυλοκάθισαν σε αυτό το προβάδισμα, με τον Κέιχιλ να μειώνει στο 35'. Οι καρδιές πήγαν στη θέση τους στις καθυστερήσεις με το γκολ του Μπεουσεχούρ (σιγά μην τον λέω σωστά).

Γ' όμιλος

Όσον αφορά τον όμιλο της εθνικής μας και το παιχνίδι της, διαβάστε το άρθρο του τζιμ.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ακτή Ελεφαντοστού νίκησε με 2-1 με ανατροπή τους Ιάπωνες. Η Ιαπωνία προηγήθηκε νωρίς με τον Χόντα, όμως η είσοδος του φυσικού ηγέτη της Ακτής, Ντρογκμπά στο 60' έφερε άμεσα 2 γκολ από Μπόνι και Ζερβίνιο. Γενικά ήταν ένα ισορροπημένο και ωραίο παιχνίδι.

Δ' όμιλος

Πολύ μεγάλη έκπληξη και στον 4ο όμιλο, με τη νίκη με 3-1 της Κόστα Ρίκα επί της Ουρουγουάης, κάτι που κανείς δεν περίμενε αναμφίβολα. Η Κόστα Ρίκα έπαιξε πολύ καλή μπάλα, στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στη νωχελική Ουρουγουάη που έπαιξε χωρίς τον Λουίς Σουάρεζ και πήρε μία ανέλπιστη νίκη. Η Ουρουγουάη προηγήθηκε με πέναλτι του Καβάνι, όμως Κάμπελ, Ντουάρτε και Ουρένια και ένας εκπληκτικός, όπως αναμενόταν, Κέιλορ Νάβας κάτω από τα δοκάρια, πήρε τη νίκη με 3-1.

Το 1 από τα 2 καλύτερα ματς της πρώτης αγωνιστικής του Μουντιάλ ήταν αυτό ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιταλία. Σε όλο το παιχνίδι η μπάλα ήταν πάνω κάτω, πολλές φάσεις, πολύ καλή ανάπτυξη, πολύ ευχάριστο παιχνίδι γενικά. Η Ιταλία προηγήθηκε στο 35' με ωραίο σουτ του Μαρκίζιο, με την Αγγλία να απαντάει 2 λεπτά αργότερα με τον Στάριτζ. Το νικητήριο γκολ ήρθε από τον Μάριο Μπάλοτελι με κεφαλιά. Πανάξιος αντικαταστάτης του Μπουφόν κάτω από τα γκολποστ της Ιταλίας ο Σαλβατόρε Σιρίγκου, αξίζει να σημειωθεί.

Ε' όμιλος

Το άλλο καλύτερο ματς της φάσης των ομίλων, μαζί με το Αγγλία-Ιταλία 1-2, ήταν αυτό της Ελβετίας με το Εκουαδόρ, που έληξε 2-1. Μέχρι το 90' η αγωνία ήταν μεγάλη, η Ελβετία πίεζε συνεχώς, το Εκουαδόρ στεκόταν ανέλπιστα πολύ καλή, όμως στο τέλος λύγισε. Γενικά όμως είδαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι γεμάτο πάθος, ένταση και ποδόσφαιρο. Το Εκουαδόρ προηγήθηκε με τον Ένερ Βαλέντσια στο 1ο μέρος, όμως στο 2ο ημίχρονο οι 2 αλλαγές της Ελβετίας, Μεμέντι και Σεφέροβιτς, με 2 γκολ στο 48' και στο 90+3' μίλησαν και έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Ότμαρ Χίτζφελντ. 2 ασίστ για την Ελβετία ο τρομερός αριστερός μπακ Ρικάρντο Ροντρίγκεζ.

Στο άλλο παιχνίδι, η Γαλλία απέδειξε τη διαφορά δυναμικότητας απέναντι στην Ονδούρα και καθάρισε το παιχνίδι με 3-0, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Καρίμ Μπενζεμά. Η Γαλλία έπαιξε τρομερό ποδόσφαιρο και δείχνει μεγάλες αρετές, αλλά αυτό πρέπει να το δούμε και στα επόμενα παιχνίδια με δυσκολότερους αντιπάλους.

ΣΤ' όμιλος

Η Αργεντινή πήρε τη νίκη απέναντι στη Βοσνία, παρότι δεν ενθουσίασε κανέναν με το παιχνίδι της, δείχνοντας προβλήματα ανασταλτικά αλλά και στη δημιουργία φάσεων. Κέρδισε με 2-1 τη Βοσνία, με αυτογκόλ του Κολάσινατς και γκολ του Μέσι, με τους Βόσνιους να μειώνουν προς το τέλος με τον Ιμπίσεβιτς. Η Αργεντινή παρότι έχει πολλούς αστέρες μπροστά, φαίνεται να έχει πρόβλημα στην άμυνα, που δεν λύνεται με το 3-5-2, απ' ότι φαίνεται.

Το άλλο ματς του ομίλου είναι ανάξιο αναφοράς. Ιράν-Νιγηρία 0-0, στο χειρότερο με διαφορά παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του Μουντιάλ, με μόλις 1 φάση και άπειρα λάθη σε όλο τον αγώνα.

Ζ' όμιλος

Η Γερμανία δικαίωσε εμάς που την έχουμε ποντάρει στο στοίχημα για κατάκτηση του τουρνουά, αφού μας έχει πείσει ότι είναι πιο δυνατή από ποτέ τα τελευταία χρόνια και έτοιμη να επιστρέψει στο τρόπαιο μετά από πολλά χρόνια. Ξεκίνησε ιδανικά, με νίκη με 4-0 επί της ανύπαρκτης Πορτογαλίας. Χατ τρικ από τον Μίλερ, που επίσης δικαίωσε εμάς που τον έχουμε ποντάρει πρώτο σκόρερ του Μουντιάλ, τρομερή κεφαλιά από τον Χούμελς στο 2-0. Πολύ καλοί Κρόος, Λαμ, Οζίλ. Δεν υπάρχει αμφιβολία στο πέναλτι που καταλογίζει ο διαιτητής υπέρ της Γερμανίας καθώς και στην κόκκινη στον κομπλεξικό Πέπε.

Στο έτερο παιχνίδι, οι ΗΠΑ πήραν τη νίκη με 1-2 κόντρα στη Γκάνα, αφού προηγήθηκαν μόλις στο 1ο λεπτό με το μεγάλο τους αστέρι, τον Κλιντ Ντέμπσεϊ. Οι Αφρικανοί ισοφάρισαν στο 82' με τον Αντρέ Αγιού, όμως 4 λεπτά αργότερα ο Μπρουκς με κεφαλιά σκόραρε και έδωσε τη νίκη στους Αμερικάνους.

Η' όμιλος

Στο τελευταίο όμιλο, το Βέλγιο, από το οποίο περιμένουμε πάρα πολλά βάση των ονομάτων στο ρόστερ του, εμφάνισε δυσκολίες απέναντι στην θεωρητικά εύκολη Αλγερία. Νίκησε με 2-1 με ανατροπή, χάρη στα γκολ των αλλαγών του, Φελαϊνί και Μέρτενς, με την Αλγερία να έχει προηγηθεί με πέναλτι (ααα) του Φεγκουλί. Το Βέλγιο έπαιξε χωρίς πάθος και έδειχνε άνευρο, ενώ η Αλγερία ήταν πολύ καλά τακτικά στημένη και δυσκόλεψε αρκετά τους Κόκκινους Διαβόλους, παρόλο που στο τέλος δεν πήρε βαθμό.

Στο άλλο παιχνίδι, Ρωσία και Νότια Κορέα αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Η Κορέα προηγήθηκε με γκολ του Λι Κόιν-Χο χάρη σε τραγικό λάθος του Ρώσου πολύπειρου τερματοφύλακα Ακινφέεφ. Λίγο αργότερα, ο Κερζακόφ που είχε μπει αλλαγή ισοφάρισε για τη Ρωσία. Η Κορέα έπαιξε πολύ καλύτερα, έδειξε πολύ πιο έτοιμη για την πρόκριση και πίεσε πολύ, ωστόσο της έλειψαν τα εύστοχα τελειώματα. Η Ρωσία θέλει πιο πολύ δουλειά στα επόμενα 2 παιχνίδια αν θέλει να διεκδικήσει κάτι καλό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου