Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια των 16 του Europa League



Αραιά και πού θα γράφουμε κάποια ανάρτηση στην οποία θα αναφέρουμε την άποψή μας πάνω σε κάποιο θέμα του ευρωπαϊκού-παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Θα αναλύουμε την άποψή μας με επιχειρήματα και θα καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα.

Για σήμερα θα ασχοληθούμε με τα ζευγάρια που προέκυψαν για τη φάση των 16 του Europa League, με αφορμή τα πρώτα παιχνίδια αυτής της φάσης. Θα τα δούμε συνοπτικά και θα κάνουμε και τις προβλέψεις μας.



Αλκμάαρ-Ανζί: Θεωρητικά το πιο αδύναμο ζευγάρι των 16, αφού αυτός που θα περάσει λογικά θα αποκλειστεί στην επόμενη φάση. Προσωπικά βλέπω την Ανζί ακόμα και με τα προβλήματά της να ξεπερνάει την Αλκμάαρ.

Λουντογκόρετς-Βαλένθια: Η Λουντογκόρετς ολοκλήρωσε την έκπληξη που έκανε στους ομίλους με την ανεπανάληπτη πρόκριση επί της Λάτσιο που κανένας δεν περίμενε. Η Βαλένθια των προβλημάτων από την άλλη είναι πολύ απρόβλεπτη ομάδα, που ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Προβλέπω ότι η Βαλένθια θα προκριθεί.

Πόρτο-Νάπολι: Πολύ καλό και ενδιαφέρον ζευγάρι, με 2 ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο και έχουν μεγάλες φιλοδοξίες. Πρόβλεψή μου εδώ είναι η Νάπολι, που άμα θέλει παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο.

Λυών-Βικτόρια Πλζεν: Μία ομάδα-γίγαντας της προηγούμενης δεκαετίας και πολύ πεσμένη τα τελευταία χρόνια αναμετράται με μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει εδραιωθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ωστόσο θεωρώ πως λίγο η φανέλα, λίγο η εμπειρία και λίγο η διαφορά ποιότητας θα συντελέσουν ώστε να προκριθεί η Λιόν.

Σεβίλλη-Μπέτις: Οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν τρελαθεί, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο παραδοσιακά τοπικά ντέρμπι της Ισπανίας και αναμένεται μεγάλη μάχη. Δυστυχώς όμως το ενδιαφέρον θα είναι μονόπλευρο, καθώς η Μπέτις είναι τελευταία στη βαθμολογία και επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα, οπότε η Σεβίλλη λογικά θα περάσει, ίσως και εύκολα.

Τότεναμ-Μπενφίκα: Και αυτό είναι άκρως ενδιαφέρον ζευγάρι. Αναμένεται να δούμε πολύ καλή μπάλα και στα 2 ματς. Από την αρχή πίστευα πως φέτος η ομάδα μου η Τότεναμ θα δώσει μεγάλη βάση στο θεσμό και θα τα δώσει όλα, οπότε θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα θα περάσει από την πολύ ποιοτική και περσινή φιναλίστ Μπενφίκα.

Βασιλεία-Σάλτσμπουργκ: Η Βασιλεία εδώ και αρκετές σεζόν τα πάει εξαιρετικά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενώ η Σάλτσμπουργκ έκανε την τεράστια έκπληξη απέναντι στον Άγιαξ με 2 νίκες! Από τη μάχη της κεντρικής Ευρώπης (Ελβετία vs Αυστρία) θεωρώ πως νικήτρια ομάδα θα είναι η Βασιλεία, έχοντας ως όπλο το μέταλλο που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια.

Γιουβέντους-Φιορεντίνα: Αναμφίβολα το πιο σπουδαίο ζευγάρι της φάσης των 16 που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πρόωρος τελικός. Οι 2 Ιταλικές ομάδες, σε άλλον έναν εμφύλιο, που και στο πρωτάθλημα τα πάνε πολύ καλά (με βάση τους στόχους τους πάντα) θα αναμετρηθούν μεταξύ τους! 

Μην ξεχνάμε ότι η μοναδική ήττα της Γιούβε στο φετινό πρωτάθλημα προέρχεται από τη Φιορεντίνα, όταν και έχασε με 4-2 στο Αρτέμιο Φράνκι, έχοντας προηγηθεί με 0-2!!! Θα δούμε 2 πολύ σπουδαία παιχνίδια, και θεωρώ πως η Γιουβέντους θα περάσει, αλλά πάρα πολύ δύσκολα.


Ημερομηνίες: 13 Μαρτίου-20 Μαρτίου
Προβλέψεις: Ανζί-Βαλένθια-Νάπολι-Λυών-Σεβίλλη-Τότεναμ-Βασιλεία-Γιουβέντους
Επόμενη κλήρωση: 21 Μαρτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου