Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Οι κληρώσεις των προημιτελικών σε Champions και Europa League

Αραιά και πού θα γράφουμε κάποια ανάρτηση στην οποία θα αναφέρουμε την άποψή μας πάνω σε κάποιο θέμα του ευρωπαϊκού-παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Θα αναλύουμε την άποψή μας με επιχειρήματα και θα καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα.

Για σήμερα θα ασχοληθούμε με τα ζευγάρια που προέκυψαν από τις κληρώσεις για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Θα τα σχολιάσουμε και θα κάνουμε τις προβλέψεις μας.



Champions League


Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο: Ο εμφύλιος των προημιτελικών. Η Μπαρτσελόνα παρότι δεν είναι σταθερή σε απόδοση γενικά, στο Τσάμπιονς Λιγκ παραμένει μεγάλο όνομα και εκ των φαβορί, ενώ η Ατλέτικο του Σιμεόνε είναι εξαιρετικά δουλεμένο και δεμένο σύνολο, με ποιότητα σε όλες τις γραμμές. Απέκλεισαν Μάντσεστερ Σίτι και Μίλαν αντίστοιχα στους 16. Προβλέπω Μπαρτσελόνα κυρίως λόγω φανέλας-εμπειρίας, δευτερευόντως ποιότητας και τρίτον Μέσι.

Ρεάλ-Ντόρτμουντ: Το περσινό ζευγάρι στα ημιτελικά, όπου η Ντόρτμουντ είχε ταπεινώσει τη ''βασίλισσα'' με 4-1 στο Βεστφάλεν. Φέτος ίσως γίνει το αντίθετο. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι'αυτό. Η δαιμονιώδη φόρμα της Ρεάλ, η ποιότητα και η σταθερότητα που έχει βρει, ο Ρονάλντο, ο Κασίγιας, αλλά και οι πολλαπλοί τραυματισμοί της Μπορούσια που ξεπετάγονται σαν Λερναία Ύδρα, και την έχουν εμποδίσει φέτος να είναι η περσινή μαγική ομάδα. Επίσης, θα έχει πάρα πολλές απώλειες, κυρίως στο πρώτο ματς. Απέκλεισαν Σάλκε και Ζενίτ αντίστοιχα. Προβλέπω Ρεάλ δαγκωτό και ίσως υπερβολικά εύκολα.

Παρί Σεν Ζερμέν-Τσέλσι: Εδώ μιλούν τα λεφτά! Αναμφίβολα το πιο αμφίρροπο ζευγάρι των προημιτελικών, αφού φαβορί δεν έχει. Από τη μία η διαστημική Παρί που παίζει εκπληκτική μπάλα και έχει απίστευτο ταλέντο κυρίως στη μεσοεπιθετική γραμμή, και κατά τη γνώμη μου έχει το 3ο καλύτερο υλικό στην Ευρώπη μετά από Μπάγερν και Ρεάλ, και από την άλλη η εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα όπως ακριβώς την θέλει ο Μουρίνιο, που ξέρει να κερδίζει τα μεγάλα παιχνίδια και έχει την ποιότητα και την εμπειρία σε όλες τις γραμμές. Απέκλεισαν Λεβερκούζεν και Γαλατασαράι αντίστοιχα. Πιστεύω ότι με δυσκολία, αλλά θα περάσει, η Παρί λόγω εξαιρετικού υλικού.

Μαν Γιουν-Μπάγερν: Στην αναβίωση του επικού τελικού του 1999, υπάρχει πεντακάθαρο φαβορί. Έτυχε το μεγάλο φαβορί για κατάκτηση του τίτλου με τον αδύναμο κρίκο της φάσης. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, καθώς η διαφορά είναι χαώδης (όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό όταν μιλάμε για Μαν Γιουν). Απέκλεισαν Ολυμπιακό και Άρσεναλ αντίστοιχα. Θα είναι μεγάλο στραπάτσο για τη Μπάγερν αν δεν προκριθεί. Πιστεύω θα το κάνει και με περίπατο.


Ημερομηνίες: 1-2 Απριλίου οι πρώτοι αγώνες, 8-9 οι επαναληπτικοί
Προβλέψεις: Μπαρτσελόνα-Ρεάλ-Παρί-Μπάγερν



Europa League


Αλκμάαρ-Μπενφίκα: Πιστεύω ότι το ξεκάθαρο φαβορί είναι η περσινή φιναλίστ Μπενφίκα. Πιστεύω ότι και φέτος θα φτάσει αρκετά ψηλά. Υπάρχει και η δεδομένη διαφορά ποιότητας. Απέκλεισαν Ανζί και Τότεναμ αντίστοιχα.

Λιόν-Γιουβέντους: Η Γιουβέντους φαίνεται ότι θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στο θεσμό, που ο τελικός του γίνεται στο γήπεδό της, και πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα περάσει από την πολύ πεσμένη τα τελευταία 4-5 χρόνια, Λιόν. Απέκλεισαν Βικτόρια Πλζεν και Φιορεντίνα αντίστοιχα.

Βασιλεία-Βαλένθια: Η Βασιλεία εδώ και χρόνια τα πάει εξαιρετικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αποτελεί πολύ δύσκολο αντίπαλο για κάθε ομάδα. Η Βαλένθια από την άλλη είναι εντελώς απρόβλεπτη και μπορείς όλα να τα περιμένεις, από το να παίξει διαστημική μπάλα μέχρι να σέρνεται και να είναι αγωνιστικό έκτρωμα. Απέκλεισαν Σάλτσμπουργκ και Λουντογκόρετς αντίστοιχα. Προβλέπω στις λεπτομέρεις πρόκριση της Βαλένθια.

Πόρτο-Σεβίλλη: Το πιο ενδιαφέρον και αμφίρροπο ζευγάρι του τελικού είναι η Ιβηρική μάχη. Η Πόρτο στάθηκε πολύ καλά και προκρίθηκε από τη Νάπολι, ενώ η Σεβίλλη στο δεύτερο ματς με την άσπονδη Μπέτις σοβαρεύτηκε, κέρδισε 0-2 και προκρίθηκε με τη διαδικασία των πέναλτι. Και οι δύο ομάδες έχουν πολύ καλό υλικό για το θεσμό, είναι εκ των φαβορί για την κατάκτησή του,και μπορούν να μας δώσουν δύο πολύ όμορφα ματς. Οι πιθανότητες είναι στρογγυλεμένες 50-50, και καθαρά λόγω ενστίκτου δίνω Πόρτο.


Ημερομηνιες: 3 Απριλίου οι πρώτοι αγώνες, 10 οι επαναληπτικοί
Προβλέψεις: Μπενφίκα-Γιουβέντους-Βαλένθια-Πόρτο

2 σχόλια:

  1. Συμφωνω με τις προβλεψεις !
    Μονο για το Παρι - Τσελσι , πιστευω οτι ο Πορτογαλλος με τα κολπακια του θα τους πεταξει εξω τους Γαλλους.
    Θα ηθελα να δω επισης την Μπαρτσελονα να αποκλειστει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ είσαι γνωστός Τσελσάκιας Γιώργο... χααχχαχαχα

    Σιγά μην έλεγες ότι θα αποκλειστεί η Τσέλσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή