Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Είναι έτοιμη η Λίβερπουλ για τον τίτλο ; ; ;

Αραιά και πού θα γράφουμε κάποια ανάρτηση στην οποία θα αναφέρουμε την άποψή μας πάνω σε κάποιο θέμα του ευρωπαϊκού-παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Θα αναλύουμε την άποψή μας με επιχειρήματα και θα καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα.

Για σήμερα θα ασχοληθούμε με τη Λίβερπουλ, η οποία έχει επανέλθει στις κορυφαίες θέσεις, είναι σε εξαιρετική φόρμα, παίζει πολύ καλή μπάλα και οι οπαδοί της ονειρεύονται τον τίτλο.






Πορεία έως τώρα


Στο πρωτάθλημα βρίσκεται 1η με 71 βαθμούς (απολογισμός 22-5-5), έχοντας ίδια ματς με την 2η Τσέλσι (69) και 2 ματς περισσότερα από την 3η της βαθμολογίας Μαν Σίτι (67). Στηρίχθηκε σε 2 καλά σερί του πρώτου γύρου και στη έδρα της (14-1-1 ως τώρα!), ενώ είναι σε εκπληκτική φόρμα, αφού με το που μπήκε το 2014 δεν έχει χάσει, έχοντας 11 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 13 παιχνίδια! Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλο το πρωτάθλημα δεν έχει πέσει κάτω από την 4η θέση.

Στο κύπελλο Αγγλίας αφού απέκλεισε τις Όλνταμ και Μπορνμουθ με 2-0 αμφότερες, αποκλείστηκε στους 16 από την Άρσεναλ με 2-1, ενώ στο λιγκ καπ προκρίθηκε από τη Νοτς Κάουντι με 4-2 στην παράταση και κατόπιν αποκλείστηκε από τη Μαν Γιουν με 1-0.

Συνολικά στη σεζόν μέχρι στιγμής μετράει 25 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες στις 3 διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί, έχοντας σκοράρει 97 γκολ, δεχόμενη 44.



Αγωνιστικά


Άμυνα: Το αδύνατο σημείο της ομάδας. Παρότι στο τέρμα έχει βρει την υγειά της με τον εξαιρετικό Μινιολέ, παρουσιάζονται προβλήματα στην άμυνα, και ατομικά αλλά και στη γενικότερη λειτουργία. Από τα στόπερ ο μόνος που στεκόταν καλά ήταν ο Σακό και αυτός τραυματίστηκε. Ο Άγκερ δεν θυμίζει τον περσινό Άγκερ, ο Σκρτελ πάει από λάθος σε γκέλα, ενώ ο Κόλου Τουρέ έχει ξεπέσει πολύ και δεν βοηθάει καθόλου.

Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται στα πλάγια μπακ και κυρίως αριστερά, καθώς τα περισσότερα γκολ έχουν μπει από εκείνη την πλευρά. ο Ενρίκε δεν είναι για βασικός στη Λίβερπουλ και ο Σισοκό είναι από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές του καλοκαιριού. Δεξιά σώζεται η κατάσταση, καθώς ο νεαρός Φλάναγκαν (που παίζει άνετα και αριστερά) έχει βγει λαχείο στην ομάδα, ενώ ο έμπειρος Γκλεν Τζόνσον έχει ανέβει.

Κέντρο: Ένα εκπληκτικό δίδυμο ηγέτη-εργάτη έχουν συνθέσει οι Τζέραρντ-Χέντερσον στο κέντρο της Λίβερπουλ. Ο μεγάλος αρχηγός των ρεντς παίζει ως 6 και παραδίδει μαθήματα για τη θέση, ενώ είναι και η μεγάλη ψυχή της ομάδας, και ο Χέντερσον είναι από τα σημαντικότερα γρανάζια στη μηχανή του Ρότζερς, με ακατάπαυστα τρεξίματα, πολλή δουλειά σε όλους τους τομείς και είναι ο αφανής ήρωας της ομάδας. Ο Άλλεν και ο -τραυματισμένος εδώ και καιρό- Λούκας έχουν σκαμπανεβάσματα.

Επίθεση: Η επιθετική λειτουργία της Λίβερπουλ είναι απλά απόλαυση. Ειδικά τον τελευταίο καιρό είναι χάρμα οφθαλμών! Με πλουραλισμό στο σκοράρισμα, εκπληκτικούς συνδυασμούς, πολύ γρήγορη και θεαματική ανάπτυξη και γκολ με κάθε τρόπο, η Λίβερπουλ έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και είναι άκρως θεαματική!

Η τετράδα Σουάρεζ (μόνιμος σκόρερ) - Στάριτζ (ο πολυσύνθετος παικταράς και σκόρερ) - Στέρλινγκ (ο νεαρός είναι σκέτη σφεντόνα) - Κουτίνιο (βραζιλιάνικο ταλέντο) είναι μία εκ των καλύτερων της Ευρώπης. Στον πάγκο υπάρχουν και οι Ιάγο Άσπας και Λουίς Αλμπέρτο που έχουν δυνατότητες και είναι καλά εργαλεία.



Μέλλον


Ο Ρότζερς έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη Λίβερπουλ και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των οπαδών και τον σεβασμό όλων. Η Λίβερπουλ έχει βελτιώσει πολλούς τομείς του παιχνιδιού της και πολλές φορές θυμίζει την παλιά καλή Λίβερπουλ.

Γνώμη μου είναι ότι φέτος καλά θα κάνουν να τα δώσουν όλα για να είναι τουλάχιστον στην τριάδα, καθώς Τσέλσι και Μαν Σίτι δε νομίζω να αφήσουν να χαθεί ο φετινός τίτλος από τη Λίβερπουλ. Του χρόνου, ωστόσο, υπάρχουν περιθώρια, με 2-3 καλές προσθήκες στην αμυντική γραμμή και ενίσχυση του πάγκου από τη μέση και μπροστά, ώστε να υπάρχουν πολλές και καλές λύσεις σε όλες τις γραμμές, οι Ρεντς να κυνηγήσουν και πάλι τον μεγάλο τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ!

3 σχόλια:

  1. Η Λιβερπουλ ειναι η φετινη ευχαριστη εκπληξη της χρονιας. Πραγματικα χαιρομαι που το αγγλικο πρωταθλημα φετος εχει...αρωμα απο παλια , καθως ουτε λιγο ουτε πολυ , 4 ομαδες διεκδικουν το πρωταθλημα ενω μπαινουμε στην τελικη ευθεια !

    Οπως ειχα γραψει και πιο παλια σε αρθρο , δεν νομιζω οτι η Λιβερπουλ θα μπορεσει να κατακτησει το πρωταθλημα. Οτι και να γινει παντως , φαινεται οτι θα βρισκεται στο Τσαμπιονς Λιγκ του χρονου , οποτε

    1)θα εχουν κινητρο οι καλοι παικτες να παραμεινουν (Σουαρες , Σταριτζ)
    2)θα μπορεσει να ενισχυθει ουσιαστικα με παικτες ''πρωτης'' γραμμης και οχι να πειραματιζεται με αμφιβολλλου ποιοτητας νεαρους παικτες

    Απο εκει και περα θα ειναι στο χερι της ομαδας να διατηρηθει σε αυτο το επιπεδο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα λεφτά είναι ο πρόλογος του Νικ κάθε φορά που γράφει ανάρτηση με άποψη. Εννοώ το "Αραιά και πού θα γράφουμε κάποια ανάρτηση στην οποία θα αναφέρουμε την άποψή μας πάνω σε κάποιο θέμα του ευρωπαϊκού-παγκοσμίου ποδοσφαίρου". Ειδικά αυτό το αραιά και που είναι όλα τα λεφτά...

    Χα χα χα χα χα . . .

    Από κει και πέρα... Γιωργάρα μου.... Τι κάνουν οι μπλε ρε φίλε ; ; ; Γαργάρες μήπως ; ; ; Ο Μου σας το πε.. Πρωταθλημα σε δυο χρονια...

    Όσων αφορά την Λίβερπουλ εμένα αγωνιστικά και μόνο με έχει συγκινήσει φέτος και είμαι μαζί της. Όπως γουστάρω πολύ και Ατλέτικο Μαδρίτης.

    Την είδα χθες την Λίβερπουλ μέχρι το 2-0. Μετά δεν είχε ενδιαφέρον. Περίμενα να δω ένα ματς ανταγωνιστικό και κατέληξα όπως πάντα ρεσιτάλ της Λίβερπουλ. Μπράβο στον προπονητή, μπράβο στους υπεύθυνους, μπράβο στους παίκτες.

    Πλέον, είναι ευκαιρία για την Λίβερπουλ με ένα ματς την Εβδομάδα να τα δώσει όλα για τον τίτλο. Αφού έφτασε μέχρι εδώ, γιατί όχι να μην μπορέσει και παραπάνω ; ; ; Έχει ψυχολογία, έχει και έμπειρους παίκτες (πέρα από νεαρούς ταλαντούχους), έχει το μομέντουμ... Γιατί όχι ; ; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Τσελσι παντα σκονταφτε με κατι ομαδες τυπου Κρισταλ Παλας κλπ...
    Τι να κανουμε ,δεν απογοητευομαστε !

    Η Λιβερπουλ εχει την ευκαιρια γιατι εχει και την Σιτι και την Τσελσι εντος εδρας. Αμα τα παρει αυτα τα ματς και δεν γκελαρει καπου αλλου (πραγμα δυσκολο γιατι Αγγλια ειναι) , τοτε ισως να γινει το θαυμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή