Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Breaking News: Tέλος ο Πεδουλάκης !

Άλλη μία "μπασκετική εβδομάδα" ανήκει στο παρελθόν και όπως είναι φυσικό υπήρχαν αρκετά θέματα στην επικαιρότητα. Η είδηση που ξεχωρίζει είναι - χωρίς αμφιβολία - η απόλυση του Αργύρη Πεδουλάκη από τον πάγκο του Παναθηναικού.

Ο Παναθηναικός έχασε μέσα στην έδρα του από την  αδιάφορη Κούτσα την Παρασκευή στο Ο.Α.Κ.Α και πλέον κινδυνεύει να μείνει εκτός συνέχειας στην Ευρωλίγκα !



Οι "Πράσινοι" ήταν κάκιστοι καθ'όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και έδωσαν την ευκαιρία στην τελευταία του ομίλου, Κούτσα, να πανηγυρίσει την δεύτερη της νίκη σε 10 αγωνιστικές. Η ήττα αυτή εξόργισε τον πρόεδρο του Παναθηναικού Δημήτρη Γιαννακόπουλο που αποφάσισε την λύση της συνεργασίας με τον Έλληνα τεχνικό.

Οι λόγοι της αποχώρησης του έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με το τεράστιο επιθετικό πρόβλημα που παρουσίαζαν "οι πράσινοι" από την έναρξη της σεζόν παίζοντας "αντι-μπάσκετ" σε πολλές περιπτώσεις με κάκιστο θέαμα στην επίθεση και στηριζόμενοι αποκλειστικά στην άμυνα. Εκτός από αυτό οι σχέσεις πολλών παικτών με τον κόουτς του "τριφυλλιού" δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές.

Κατά την γνώμη μου ο Πεδουλάκης έπρεπε να συνεχίσει ως το τέλος της χρονιάς όμως. Το θεωρώ απαράδεκτο να αλλάζεις προπονητή σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο. Στα επόμενα ματς "θα κριθεί" το μέλλον του Παναθηναικού στην Ευρωλίγκα και πλέον ο Παναθηναικός θα πορευτεί με τον - άλλοτε παίκτη του - Φραγκίσκο Αλβέρτη, σε μία επιλογή με μεγάλη δόση ρίσκου και απειρίας η οποία γίνεται ξεκάθαρα για ψυχολογικούς λόγους.

Για τον Πεδουλάκη να μην ξεχάσω να πω ότι το βρίσκω άδικο όλο αυτό καθώς πέρυσι κατάφερε να στήσει μια ομάδα που στην αρχή παρουσιαζόταν διαλυμένη, κατακτώντας πρωτάθλημα και κύπελλο και φτάνοντας μέχρι top-8 της Ευρωλίγκα. Σε αυτό το διάστημα που καθόταν στον "πράσινο" πάγκο κατάφερε να κάνει τον Παναθηναικό να παίζει την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης, να πάρει κάποιους εξαιρετικούς Αμερικανούς έπειτα από εξαιρετικό scouting (Γκιστ, Λάσμε, Κάρι) καθώς και να "εγκλωβίσει" τον Ολυμπιακό στους περυσινούς τελικούς όπως και στα τελευταία 3 φετινά ματς του Ο.Α.Κ.Α (μέχρι και ο Σπανούλης στα ματς με τον Παναθηναικό έφτανε στο σημείο να ήταν αρνητικός για τον Ολυμπιακό !).

Ενδεχομένως βέβαια να υπήρχε "ολική ρήξη" στις σχέσεις Πεδουλάκη - παικτών, άρα η απόφαση να ήταν ειλημμένη.

Κλείνοντας να πω ότι μετά τις 2 ήττες των "αιωνίων" απέναντι σε Αρμάνι (τι έβαλε πάλι αυτός ο Λάγκφορντ) και Κούτσα αντίστοιχα, αναγκάζουν τις 2 ομάδες να ψάξουν για 4 νίκες στα επόμενα 5 παιχνίδια τους. Ίσως τελευταία αγωνιστική στο Σ.Ε.Φ, να κριθεί το εισιτήριο για την επόμενη φάση...


1 σχόλιο:

  1. Δεν περιμενα να τον διωξουν , αλλωστε περσι καταφερε να κερδισει το νταμπλ , απεναντι σε εναν πανισχυρο ολυμπιακο.

    Φετος εχει επιθετικο προβλημα, αλλα ισως να μην ειναι μονο δικο του φταιξιμο. Οταν εχεις για βασικους τον Μαυροκεφαλιδη και τον Φωτση , τοτε τι περιμενεις. Ο πρωτος δεν ειναι για βασικος , χρονια εχει να παιξει καλα , ενω ο φωτσης ειναι ρολιστας πλεον και οχι σκορερ. Σε καμια περιπτωση δεν δικαιολογει η προσφορα του τα 20+λεπτα που αγωνιζεται σε πολλους αγωνες...

    2 νευραλγικες θεσεις λοιπον ειναι ''γυμνες'' για τα δεδομενα της Γιουρολιγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή