Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Η καταιγιστική Λίβερπουλ

Κάθισα το μεσημέρι του Σαββάτου να δω ένα μεγάλο παιχνίδι της Premier League. Αναφέρομαι για τον αγώνα Λίβερπουλ - Άρσεναλ. Φαντάστηκα (όπως οι περισσότεροι άλλωστε) ότι θα είναι ένας αγώνας με πολλές φάσεις, η μπάλα θα παίζεται "πάνω - κάτω" και γενικότερα θα έχει συγκινήσεις.

Και το αποτέλεσμα ήταν να μην προλαβαίνω όχι μόνο τα γκολ της Λίβερπουλ στα πρώτα είκοσι λεπτά αλλά ούτε τις χαμένες ευκαιρίες της. Η Άρσεναλ . . . .





όχι απλά ήταν χαμένη στο γρασίδι του Άνφιλντ αλλά αναρωτιέμαι πραγματικά αν οι έντεκα παίκτες που φορούσαν την φανέλα της ήταν αυτοί οι παίκτες που βλέπαμε μέχρι τώρα στην σαιζόν.

Η Λίβερπουλ με τις τρεις "σαϊτες" στην κυριολεξία (και αναφέρομαι στους Στάριτζ, Στέρλινγκ και Κουτίνιο) και αιχμή του δόρατος τον "εκτελεστή" Λουίς Σουάρες και εκμεταλλευόμενη φυσικά τις μπαλιές και το παιχνίδι των Τζέραρντ - Χέντερσον (ως αμυντικά χαφ) κατάφερε όχι απλά να κάνει την Άρσεναλ να πελαγοδρομεί αλλά να μην ξέρει από που να περιμένει επίθεση και που να πρωτοκαλύψει τα κενά της.

Γενικά, όλοι μας (για τους ποδοσφαιρόφιλους αναφέρομαι) παρακολουθούμε πάρα πολλούς αγώνες. Προσωπικά, μέχρι τώρα την φετινή σαιζόν δεν έχω δει τέτοιο παιχνίδι από ομάδα. Έξυπνα τρεξίματα, αλληλοκαλύψεις, κινήσεις μακριά από την μπάλα, τέλειο τάιμινγκ στις κάθετες μπαλιές και στις κινήσεις των επιτιθεμένων μακρυά από την μπάλα, εξαιρετικά τελειώματα. Ότι κι αν πεις για την Λίβερπουλ θα είναι λίγο.

Ο Αρσέν Βενγκέρ, στεκόταν όρθιος ή καθόταν στην καρέκλα του ανήμπορος να αντιδράσει. Ίσως και να ήταν η πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα (τουλάχιστον στον πάγκο των κανονιέρηδων) που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Άλλωστε ακόμα και οι δηλώσεις του αυτό δείχνουν (μόνο οι οπαδοί μας βρισκόταν στο γήπεδο τόνισε και συν τοις άλλοις επισήμανε ότι πρέπει να μελετήσει πολύ για το τι δεν πήγε καλά).

Όλα αυτά δείχνουν το ταλέντο που διαθέτει η Λίβερπουλ και φυσικά την οργανωμένη δουλειά των ανθρώπων της ομάδας και του Μπρένταν Ρότζερς. Το μυαλό όλων από τώρα ταξιδεύει σε τίτλους τα επόμενα χρόνια με δεδομένο την διατήρηση μεγάλου μέρους το ρόστερ και την απαραίτητη ενίσχυση της ομάδας . . .

3 σχόλια:

  1. Μια λεξη περιγραφει την Αρσεναλ τα 3 τελευταια χρονια : ΑΡΓΗ ! Η αμυντικη 4αδρα (εκτος του οτι απαρτιζεται απο μετριους παικτες) ειναι πολυ αργη....Μερτεσακερ-Βερμαλεν-Κοσιελνι υστερουν σημαντικα στον τομεα της ταχυτητας. Το ιδιο και οι αμυντικοι χαφ.

    Ειναι οι ''τρυπες'' αυτες στο ροστερ που εν τελει θα την βγαλουν εκτος διεκδικησης του πρωταθληματος (οπως λεω με καθε ευκαιρια απο την αρχη της χρονιας).

    Απο την Λιβερπουλ περιμενα να κερδισει , αλλα οχι με τοσο ευρυ σκορ. 5 γκολ ειναι πολλα, ειδικα οταν δεχεσε 2 γκολ στα πρωτα λεπα του αγωνα , με στημενη φαση και στην καρδια της αμυνας σου (μιας και η αρσεναλ εχει ψηλα κορμια).

    Η Λιβερπουλ δειχνει οτι μπορει να τερματισει στην 4αδα , και μακαρι , γιατι το τσαμπιονς λιγκ χρειαζεται τετοιες ομαδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ροτζερς εχει κανει πολυ καλη δουλεια και εχει αποστομωσει αυτους που τον εκραζαν

    Η Λιβερπουλ με 2-3 προσθηκες κλασης γινεται διεκδικητρια τιτλου απο του χρονου. Για φετος στοχος η 4αδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή