Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Αυτό το ξέρατε ; ; ;

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα ετοιμάζουμε μία ανάρτηση με θέμα ένα στατιστικό στοιχείο που μπορεί αν αφορά μια ομάδα, έναν παίκτη, έναν προπονητή και πιθανό να μην τον γνωρίζατε ή να μην το είχατε δώσει σημασία μέχρι τώραΘα είναι ένα στοιχείο που προκαλεί εντύπωση, ανάλογα με την περίπτωση κάθε φορά. 

Για σήμερα αφορά το Βρετανικό ποδόσφαιρα γενικότερα. Είναι κάτι το οποίο οι πολλοί διαβασμένοι και παρατηρητικοί το γνωρίζουν. Ας το δούμε λοιπόν...





Γνωρίζατε ότι η Βρετανική και συγκεκριμένα η Σκωτσέζικη Σέλτικ υπήρξε η πρώτη ομάδα από την Μεγάλη Βρετανία η οποία κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης (το νυν Champions League) ; ; ; 

Και όμως είναι γεγονός. Η Σέλτικ στις 25-5-1967 κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών, κερδίζοντας την Ιταλική Ίντερ στον τελικό της Λισσαβώνας με 2-1. Μάλιστα η Σέλτικ σε εκείνον τον τελικό βρέθηκε πίσω στο σκορ πολύ νωρίς (στο 7ο λεπτό) και κατάφερε να πετύχει την ανατροπή με γκολ στο 62ο και 85ο λεπτό.


Έτσι, λοιπόν, έγινε η πρώτη ομάδα από την Μεγάλη Βρετανία που κατέκτησε τον μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό διασυλλογικό τίτλο. Ένα χρόνο μετά (το 1968) η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Άλλα οι Σκωτσέζοι πάντα θα υπερηφανεύονται για αυτήν την διάκρισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου