Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Bayern Munchen: Η νέα δυναστεία του ποδοσφαίρου ; ; ;

Αραιά και πού θα γράφουμε κάποια ανάρτηση στην οποία θα αναφέρουμε την άποψή μας πάνω σε κάποιο θέμα του ευρωπαϊκού-παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Θα αναλύουμε την άποψή μας με επιχειρήματα και θα καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα.

Για σήμερα θα ασχοληθούμε με την εκπληκτική και φέτος Μπάγερν Μονάχου και για τη συζήτηση που υπάρχει γύρω από το ερώτημα ''πόσο θα κρατηθεί στο κορυφαίο επίπεδο''.





Η Μπάγερν μονοπωλεί το ενδιαφέρον εδώ και 1,5 χρόνο και κάτι παραπάνω, αφού παίζει διαστημική μπάλα, σκοράρει ακατάπαυστα, δέχεται πολύ δύσκολα τέρμα και κατακτάει τίτλους με το τσουβάλι, ευχαριστώντας όλους τους φιλάθλους, ακόμα και αυτούς που την αντιπαθούν.

Η αλλαγή στον πάγκο το καλοκαίρι, με τον Γκουαρδιόλα να διαδέχεται τον Χάινκες, άλλαξε μόνο κάποια καθαρά αγωνιστικά ζητήματα (π.χ. την μετακίνηση του Λαμ ως αμυντικό χαφ, την χρησιμοποίηση ψεύτικου 9αριού κάποιες φορές, το παιχνίδι κατοχής), καθώς το θέαμα και η ουσία συνεχίζουν θα συνδυάζονται θεαματικά.

Η Μπάγερν είναι 1η με μεγάλη διαφορά από την 2η Λεβερκούζεν στο πρωτάθλημα, έχει προκριθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου, είναι στους 16 του Τσουλού, όπου νίκησε μέσα στην Άρσεναλ με 0-2, ενώ κατέκτησε το Ευρωπαϊκό σούπερ καπ και το Μουντιάλ Συλλόγων.

Συνολικά έχε παίξει 36 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχει 32 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες, ενώ έχει σκοράρει 106 φορές και έχει δεχθεί μόλις 16 γκολ (κατά μέσο όρο, σκοράρει σχεδόν 3 γκολ ανά παιχνίδι και δέχεται 0,44)!

Πολλοί -μεταξύ τους κι εγώ- θεωρούν ότι αυτή η Μπάγερν έχει τα φόντα να συνεχίσει για κάποια χρόνια ακόμα να είναι η υπερδύναμη της Ευρώπης. Να συνεχίσει να παίζει διαστημική μπάλα, να κατακτάει τα πάντα και να είναι σε άριστη οικονομική κατάσταση.

Αρκετοί από αυτούς, πάντως θεωρούν ότι είναι μία φούσκα που το πολύ σε 2 χρόνια θα έχει ξεφουσκώσει. Παρόλο που κανένας μας δεν μπορεί να γνωρίζει το μέλλον, διαφωνώ κάθετα με αυτούς, και θεωρώ ότι η Μπάγερν μπορεί να είναι ο δυνάστης του ποδοσφαίρου για τουλάχιστον 5-6 χρόνια ακόμα.

Δε θα χρησιμοποιήσω δικά μου λόγια για να σας το αποδείξω. Απλά θα παραθέσω τις ηλικίες των παικτών που αποτελούν τον κορμό της Μπάγερν:

Μάνουελ Νόιερ: 27
Μπονφίρμ Ντάντε: 30
Ζερόμ Μπόατενγκ: 25
Φίλιπ Λαμ: 30
Νταβίντ Αλάμπα: 21
Ραφίνια: 28
Χάβι Μαρτίνεθ: 25
Τιάγκο Αλκάνταρα: 22
Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ: 29
Άριεν Ρόμπεν: 30
Φρανκ Ριμπερί: 30
Τόνι Κρόος: 24
Τόμας Μίλερ: 24
Μάριο Γκέτσε: 21
Σέρνταν Σακίρι: 22
Μάριο Μάντζουκιτς: 27
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (έρχεται το καλοκαίρι): 25

Βλέπετε ότι όλοι έχουν τουλάχιστον 4-5 άκρως παραγωγικά χρόνια καριέρας. Κι αν για τους 30άρηδες Ντάντε, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν, Ριμπερί υποθέσουμε ότι ίσως αντέξουν το πολύ για 3 χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο, υπάρχουν πανάξιοι αντικαταστάτες (για τους 3 τελευταίους σίγουρα, για τον Ντάντε σίγουρα θα υπάρξει για τον Λαμ λίγο δύσκολο διότι είναι μαγεία ο άνθρωπος).

Με σωστές κινήσεις και διαχείριση η Μπάγερν μπορεί να γίνει η νέα δυναστεία της Ευρώπης και να μείνει στην ιστορία ως μία ομάδα που κυριάρχησε παντού, μία από τις κορυφαίες όλων των εποχών, και γιατί όχι η κορυφαία

Όπως π.χ. μιλάμε για τον Άγιαξ του Κρόιφ, τη Λίβερπουλ δεκαετίες '70-'80, τη Μίλαν του Σάκι, κλπ. να μιλάμε σε 30 χρόνια και για τη Μπάγερν του Λαμ και του Ριμπερί και του Σβαϊνστάιγκερ και των υπολοίπων.

Προς το παρόν ας μη μας ανησυχεί το πόσο θα κρατήσει, αλλά ας κάτσουμε να απολαύσουμε αυτή την ομάδα-χαρά του ποδοσφαίρου που και φέτος πολύ δύσκολα δεν θα επαναλάβει το τρεμπλ -κατά την ταπεινή μου γνώμη!

1 σχόλιο:

  1. Στην Γερμανια θα κερδισει ευκολα τους τιτλους. Στην ευρωπη ομως , υπαρχουν πολλοι δυνατοι αντιπαλοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή