Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Η είδηση της ημέρας

Ξεκινάμε και την στήλη "η είδηση της ημέρας" η οποία θα ανεβαίνει όποτε υπάρχει κάτι νέο όσων αφορά τον χώρο του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και όχι μόνο. Κάποιες φορές θα είναι κάτι νέο, κάποιες άλλες μία δήλωση ενός παίκτη - προπονητή - παράγοντα . . . Θα αναφέρεται και θα σχολιάζεται στην συνέχεια . . .

Σήμερα, έχουμε μία δήλωση η οποία προέρχεται από έναν προπονητή Ιταλικής ομάδας . . .





Ο Αντόνιο Κόντε, λοιπόν, μετά την νίκη της Γιουβέντους επί της Ρόμα (το βράδυ της Κυριακής) με 3-0 δήλωσε ότι "Μπορεί οι οκτώ βαθμοί διαφορά που έχουμε πλέον από την Ρόμα να είναι σημαντικοί όμως δεν πρέπει να χάσουμε την συγκέντρωση μας. Ακολουθεί ένας ολόκληρος γύρος (εννοώντας τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος). Όλα είναι πιθανά".

Η αλήθεια είναι ότι η Γιουβέντους, δεν "κοντράρεται" στην Ιταλία . . . Μετά και την άνετη όπως αποδείχτηκε νίκη της με 3-0 κόντρα στην Ρόμα (που φαινόταν να είναι η μόνο ομάδα που μπορεί να την κοντράρει) η άποψη αυτή (ότι η Γιουβέντους δεν κοντράρεται) ενισχύθηκε.

Φυσικά ο Ιταλός προπονητής πρέπει να κρατήσει χαμηλούς τόνους και ας γνωρίζει ότι η ομάδα του κατά 99,9% όχι μόνο δεν χάνει το πρωτάθλημα αλλά δεν θα πέσει και από την πρώτη θέση (έστω και για μία αγωνιστική μέχρι το τέλος). Ο Κόντε οφείλει να κρατήσει τις ισορροπίες. Και φυσικά η Γιουβέντους πρέπει να κυνηγήσει και μια καλή χρονιά στην Ευρώπη (εφόσον έχει τα περιθώρια) και συγκεκριμένα στο Europa League αφού ο τελικός διεξάγεται στο σπίτι της . . .

6 σχόλια:

  1. Ωραια η στηλη Τζιμ....Η Ρομα δυστυχως φαινοταν οτι θα ξεφουσκωνε....δευτερη δυσκολα θα βγει..στοχος ειναι η τριτη θεση για μενα...

    Οσο για το γιουροπα το θεμα ειναι αμα την ενδιαφερει....αμα την ενδιαφερει ειναι απο τωρα το φαβορι κατ εμέ...

    Υγ."όχι μόνο δεν χάνει το πρωτάθλημα αλλά δεν θα πέσει και από την πρώτη θέση"...Μηπως ηθελες να να πεις κατι αλλο ?

    MaRauder

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όχι αυτό ακριβώς εννοώ..

    Ότι η Γιούβε όχι μόνο δεν θα χάσει το πρωτάθλημα αλλά ούτε θα υπάρξει ομάδα που έστω και για μία αγωνιστική να την προσπεράσει στην βαθμολογία...

    Αυτό..Ίσως δεν το διατύπωσα αναλυτικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει, το διόρθωσα και στο κείμενο... Γιατί, όντως φαινόταν κάπως περίεργο.. Εξήγησα μέσα σε παρένθεση τι εννοώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανετα πρωτη η Γιουβεντους , με πολυ καλυτερο ροστερ απο ολες τις αλλες ομαδες. Πρεπει να κυνηγησει το Γιουροπα , γιατι ειναι μια βατη διοργανωση και αποτελει ευκαιρια για διακριση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε ναι . . .

    Εφόσον είναι άνετα πρώτη και έχει τα περιθώρια, οφείλει να κυνηγήσει το Γιουρόπα, Γιώργο..

    Θα είναι μία μεγάλη διάκριση γι αυτην μετα από αρκετά χρόνια στην ευρώπη..

    Και είναι ευκαιρία γιατί ο τελικός γίνεται στο σπίτι της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Γιουβε εχει καλο ροστερ. Της λειπει καπως το βαθος αλλα πιστευω πως το πρωταθλημα δεν το χανει με τιποτα. Κι ας το κυνηγανε με αξιωσεις αλλες 3-4 ομαδες με πολυ καλα ροστερ. Επισης οι οπαδοι της Γιουβεντους πρεπει να απαιτησουν το Γιουροπα Λιγκ. Ειδαμε οτι και η Τσελσι που το πηρε μονο καλο εκανε στην ψυχολογια της, οποτε καλο θα ειναι να μην το σνομπαρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή