Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Arsenal FC , χωρίς μεταγραφές δεν θα έρθει η επιτυχία

Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος και οι ομάδες μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του ,ενώ παράλληλα ολοκληρώνουν και τις μεταγραφές τους.

Στην Άρσεναλ  όμως φαίνεται πως υπάρχει μια διαφορετική αντίληψη για τις μεταγραφές...




Μετά από μια σεζόν , ίδια με τις προηγούμενες (κατάκτηση 4ης θέση, μη κατάκτηση τίτλου) , ο Βενγκέρ έχει φέτος στην διάθεσή του ένα μπάτζετ κοντά στα 80 εκατομμύρια για να μπορέσει να κάνει την Άρσεναλ πιο ανταγωνιστική και να καταφέρει το κάτι παραπάνω. Μέχρι στιγμής όμως δείχνει να τα έχει χαμένα , αφού δεν έχει ολοκληρώσει παρά μόνο 1 μεταγραφή.

Πρόκειται για τον Γιαγιά Σανόγκο , τον 20χρονο Γάλλο επιθετικό που έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στο παγκόσμιο των νέων και θεωρείται μεγάλο ταλέντο. Και αν θεωρείται καλός σε έναν τομέα ο Βενγκέρ ,τότε αυτός είναι σίγουρα να βρίσκει μικρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

Όμως αυτό δεν αρκεί. Μέχρι στιγμής όλες σχεδόν οι ομάδες στην Αγγλία έχουν ενισχυθεί σημαντικά και κυρίως η ανταγωνίστρια Τότεναμ , η οποία έχασε την 4η θέση για μια ''ανάσα'' την τελευταία χρονιά. Όταν γίνονται μεταγραφές όπως του Νέγρεδο , του Γιόβετιτς , του Σίρλε ,του Παουλίνιο και εσύ μένεις άπραγος τότε αυτό κάτι δείχνει...

Ακόμα και στις περιπτώσεις που μπήκε στη διαδικασία ''πληστηριασμού'' για την αγορά παίκτη (πχ Ιγκουαίν), δεν φάνηκε να έχει διάθεση να ξοδέψει μεγάλο ποσό. Το τελευταίο σενάριο θέλει την Άρσεναλ να κάνει προσφορά για τον Σουάρεζ. Το να επέλθει συμφωνία είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο. Τα χρήματα που προσφέρονται θεωρούνται λίγα και η Άρσεναλ δεν ανεβάζει εύκολα την προσφορά της. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και την επιθυμία του παίκτη να κερδίσει τρόπαια , τότε η Άρσεναλ δεν αποτελεί κάποια από τις πρώτες επιλογές του.

Συμπεράσματα :

Τι ελπίζει να πετύχει η Άρσεναλ  φέτος χωρίς μεταγραφές? Να γίνει ο Ζιρού σαν τον Φαν Πέρσι και ο Αρτέτα σαν τον Φάμπρεγκας? Η ομάδα έδειξε ότι έχει προβλήματα σε πολλούς τομείς (κέντρο άμυνας , αμυντικά χαφ) και με το παρόν ρόστερ το ταβάνι είναι η 4η θέση για την οποία θα δοθεί ''μάχη'' με την Τότεναμ.

Επιβάλλεται να αλλάξει σελίδα στον μεταγραφικό τομέα άμεσα...

Η κλήρωση της Serie A

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το Ιταλικό πρωτάθλημα της σαιζόν 2013-2014. Η καινούρια σαιζόν θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου 2013 και θα τελειώσει στις 18 Μαϊου 2014.

Να θυμίσουμε ότι φετινή σαιζόν είναι ιδιαίτερη καθώς μετά το τέλος όλων των πρωταθλημάτων ακολουθεί το μουντιάλ της Βραζιλίας . . .

Ας δούμε τα κυριότερα σημεία της κλήρωσης του Ιταλικού πρωταθλήματος . . .

Η πρώτη αγωνιστική στις 24 και 25 Αυγούστου περιλαμβάνει τα εξής παιχνίδια:

Σαμπντόρια - Γιουβέντους
Ίντερ - Τζένοα
Φιορεντίνα - Κατάνια
Τορίνο - Σασουόλο
Λιβόρνο - Ρόμα
Βερόνα - Μίλαν
Νάπολι - Μπολόνια
Πάρμα - Κιέβο
Λάτσιο - Ουντινέζε
Κάλιαρι - Αταλάντα


Τα ντέρμπι της σαιζόν έχουν ως εξής:

- 15-9-2013 την αγωνιστική παίζουν Ίντερ - Γιουβέντους. Αντίστοιχα παίζουν την 22η αγωνιστική του 2ου γύρου στο Τορίνο στις 2-2-2014.

- Στις 22-12-2013 παίζουν Ίντερ - Μίλαν την 17η αγωνιστική. Αντίστοιχα παίζουν μαζί (Μίλαν-Ίντερ) την 36η αγωνιστική στις 4-5-2014.

- Στις 6-10-2013 παίζουν Γιουβέντους - Μίλαν για την 7η αγωνιστική. Αντίστοιχα στον 2ο γύρο παίζουν την 26η αγωνιστική στο Μιλάνο στις 2-3-2014.

- Στις 22-9-2013 για την 4η αγωνιστική παίζουν Ρόμα - Λάτσιο. Αντίστοιχα στον 2ο γύρο θα βρεθούν την 23η αγωνιστική στις 9-2-2014.

- Στις 15-9-2013 επίσης θα διεξαχθεί το πρώτο ντέρμπι της Γένοβα μεταξύ Σαμπντόρια και Τζένοα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Αντίστοιχα στον 2ο γύρο θα βρεθούν την 22η αγωνιστική στις 2-2-2014.

Η τελευταία αγωνιστική στις 18-5-2014 περιλαμβάνει τα εξής παιχνίδια:

Τζένοα - Ρόμα
Πάρμα - Λιβόρνο
Γιουβέντους - Αταλάντα
Ουντινέζε - Σαμπντόρια
Νάπολι - Βερόνα
Λάτσιο - Μπολόνια
Φιορεντίνα - Τορίνο
Κιέβο - Ίντερ
Μίλαν - Σασουόλο
Κατάνια - Αταλάντα

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Αναζητούνται αμυντικά χαφ

Πολύ πριν ακόμα τελειώσει η σαιζόν 2012-2013 και ακόμα πιο πριν η Τσέλσι σηκώσει το τρόπαιο του Europa League στο Άμστερνταμ, η ομάδα φαινόταν ότι έχει ένα θέμα, που κάποιος μπορούσε να πει και πρόβλημα, όσων αφορά στα κεντρικά χαφ (περισσότερο αμυντικογενή) για την ακρίβεια.

Αυτή την κουβέντα την κάναμε πάρα πολλές φορές εδώ. Πλέον, μένουν λιγότερο από τρεις εβδομάδες για να ξεκινήσει η Premier League και η ομάδα μένει ως έχει στο κέντρο...

Και για να μην παρεξηγηθώ, όταν γράφω κεντρικά χαφ εννοώ παίκτες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Τσέλσι της τριετίας του Μουρίνιο (2005-2008)... Λάμπαρντ στα 28 του, Εσιέν στα 25 του... Φυσικά αυτοί οι παίκτες είναι και τώρα στην ομάδα με την διαφορά ότι έχουν και μια εξαετία στο κεφάλι από τότε.

Γιατί, όπως και αν το κάνουμε άλλος ο Λάμπαρντ στα 28 του και άλλος στα 35 του. Άλλος ο Εσιέν στα 25 του και άλλος στα 31 του. Φυσικά υπάρχει και ο Μίκελ, ο οποίος είναι σε καλή ηλικία (26,5 για την ακρίβεια) και μπορεί να προσφέρει (αν και αυτός κάθε χρόνο ένα ματς παίζει και ένα δεν παίζει). Μόνο μία φορά έβγαλε πάνω από 30 ματς στην Premier League (την σαιζόν 2008-2009).

Την περυσινή σαιζόν, είδαμε αμυντικά χαφ (πίσω από τον επιτελικό δηλαδή) τους Νταβίντ Λουίζ και Ραμίρες.. Την σαιζόν 2011-2012 είδαμε ακόμα και τον Μαλουντά. Η αλήθεια είναι πως ούτε ο Νταβίντ Λουίζ είναι αμυντικό χαφ (έχει στοιχεία κεντρικού αμυντικού), ούτε ο Μαλουντά αλλά ούτε και ο Ραμίρες (ο οποίος αχρηστεύεται εκεί αφού το δυνατότερο όπλο του είναι η ταχύτητα και η διεισδυτικότητά του από τα άκρα).

Ο Ντε Μπρίνε στην Βέρντερ Βρέμης είχε περισσότερο επιτελικό ρόλο. Ο Σίρλε στην Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν επιθετικό πολυεργαλείο και ο Φαν Γκίνκελ από την Φίτεσε δεν έχει τις παραστάσεις για να πάρει φανέλα βασικού. Σταδιακά θα εισαχθεί.

Όταν, ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτυ έχει κεντρικά χαφ όπως ο Γιάγια Τουρέ ή ο Μπάρυ, η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ έχει τον Κάρικ, τον Τζόουνς, τον Κλέβερλι, η Τότεναμ έχει 4-5 (Πάρκερ-Παουλίνιο-Σάντρο κλπ) και άλλες ομάδες στην Ευρώπη να διαθέτουν κεντρικά χαφ (πίσω από τον επιτελικό) αξίας όπως η Ρεάλ τους Κχεντίρα-Αλόνσο, η Γιουβέντους τους Πίρλο-Μαρκίσιο-Βιντάλ τότε καταλαβαίνουμε ότι η Τσέλσι από ένα σημείο και έπειτα αδυνατεί.

Ο Μουρίνιο είναι καλός αλλά όχι θαυματοποιός. Άλλωστε ένας προπονητής για να θέσει υψηλούς στόχους και να τους εκπληρώσει πρέπει να έχει και τα κατάλληλα εργαλεία σε όλες τις γραμμές. Και η Τσέλσι τουλάχιστον στα κεντρικά χαφ (πίσω από τον επιτελικό δηλαδή) δεν έχει τα κατάλληλα εργαλεία.

Η Τσέλσι σ' αυτές τις θέσεις χρειαζόταν παίκτες τύπου Γκουντογκάν, Τσάμπι Αλόνσο, Μαρκίζιο, Ματουιντί.. Αλλάζοντας θέσεις τους παίκτες δεν είναι εύκολο να κυνηγήσεις υψηλούς στόχους. Το 2005 και το 2006 που πήρε πρωτάθλημα ο κάθε παίκτης είχε τον ρόλο του. Έτσι πρέπει και τώρα.

Τώρα.. Οι υποθέσεις του τύπου "με τον Μουρίνιο θα αναγεννηθεί ο Λάμπαρντ και ο Εσιέν και ο Μίκελ θα βρει τον καλό εαυτό του" ή οι υποθέσεις του τύπου "με τον Μουρίνιο ο Ραμίρες ή ο Όσκαρ θα γίνει τ καλύτερο αμυντικό χαφ" αυτά είναι λόγια που δεν οδηγούν πουθενά.

Το θέμα είναι στην πράξη να φανούν όλα αυτά. Αν μπορέσει ο Πορτογάλος να το καταφέρει αυτό θα είναι προς τιμήν του. Η αλήθεια όμως είναι πως χρειάζεται τουλάχιστον δύο εργαλεία πίσω από τον επιτελικό του (αλλά ακόμα και με επιτελικό να μην παίξει τα ίδια ισχύουν), που να έχουν συγκεκριμένο ρόλο και να είναι η φυσική τους θέση
. . .

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η υπόθεση του Roberto Soldado

Μία ακόμη μεταγραφή δείχνει να λαμβάνει "σάρκα και οστά". Ο λόγος για τον Ισπανό επιθετικό της Βαλένθια, Ρομπέρτο Σολδάδο, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ισπανία βρίσκεται πολύ κοντά στην Αγγλική Τότεναμ.

Φυσικά, δεν μιλάμε για ποσά που δόθηκαν για το τους Φαλκάο, Καβάνι ή ποσά που δίνονται για τον Γκάρεθ Μπέϊλ. Παρόλα αυτά ο Σολδάδο "πολιορκείται" εδώ και καιρό από την Λονδρέζικη Τότεναμ και φαίνεται ότι ήρθε η ώρα της συμφωνίας . . .

Εδώ και αρκετές εβδομάδες η Τότεναμ προσπαθεί να αποσπάσει το "ναι" της διοίκησης της Βαλένθια για την μεταγραφή του Ισπανού επιθετικού. Αρχικά έκανε πρόταση περίπου 22-23 Εκ. Ευρω η οποία απορρίφθηκε. Σύμφωνα όμως με τα Ισπανικά μέσα η Τότεναμ δείχνει διατεθειμένη να καλύψει την τελική ρήτρα του παίκτη που αγγίζει τα 30 Εκ. Ευρώ.

Φυσικά, οι δύο ομάδες δεν ήρθαν σε συμφωνία ακόμα. Απλά τα ρεπορτάζ αναφέρουν την επιθυμία της Τότεναμ να εντάξει στο δυναμικό της, τον Σολδάδο. Στις επόμενες μέρες θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Όσων αφορά τον Ρομπέρτο Σολδάδο τα πράγματα είναι απλά. Όποιος παρακολουθεί στενά το Ισπανικό πρωτάθλημα γενικότερα πέρα από την Ρεάλ και την Μπάρτσα θα γνωρίζει ότι μιλάμε για έναν από τους πιο ολοκληρωμένους επιθετικούς της Ισπανίας αλλά και της Ευρώπης.

Σολδάδο και Νεγρέδο είναι τα τελευταία χρόνια οι κορυφαίοι επιθετικοί της Ισπανίας. Ο Ρομπέρτο Σολδάδο είναι περίπτωση επιθετικού περιοχής, ο οποίος έχει τρομερή επαφή με τα αντίπαλα δίκτυα. Είναι δεινός σκόρερ και εξαιρετικά επικίνδυνος.

Προέρχεται από τρεις γεμάτες χρονιές με την φανέλα της Βαλένθια. Την σαιζόν 2010-2011 είχε 34 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 18 γκολ. Την σαιζόν 2011-2012 είχε 32 συμμετοχές και 17 γκολ. Και πέρυσι, την σαιζόν 2012-2013 είχε 35 συμμετοχές και 24 γκολ.

Επίσης έχει παραστάσεις από Champions League και Europa League. Αν τελικά η Τότεναμ καταφέρει να τον αποκτήσει θα πρόκειται για μία σπουδαία προσθήκη που την ανεβάζει επίπεδο επιθετικά.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ψωνίζει από Μαδρίτη η Νάπολι !

Αρκετές αλλά και ουσιαστικές μεταγραφές πραγματοποίησε η Νάπολι μέχρι στιγμής, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τα χρήματα από την παραχώρηση του Καβάνι στην γαλλική Παρί.

Η Νάπολι λοιπόν θα έχει άρωμα... Ρεάλ ,αφού αγόρασε όχι έναν, ούτε δύο , αλλά τρεις παίκτες από την Ρεάλ Μαδρίτης!





Μέχρι στιγμής από την Νάπολι έχουν αποχωρήσει αρκετοί παίκτες και μόνο 3 από αυτούς πουλήθηκαν. Ο λόγος για τους Ντε Σάνκτις (500.000 στην Ρόμα) , Σιγκαρίνι (2.200.000 στην Αταλάντα) και φυσικά του Καβάνι (64.500.000 στην Παρί). Σημαντική και η απώλεια του Καμπανιάρο που πήγε στην Ίντερ ως ελεύθερος.

ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ 67.200.000.

Τα χρήματα αυτά αξιοποιήθηκαν και με το παραπάνω , με μεταγραφές που ''γέμισαν'' το ρόστερ και παράλληλα κάλυψαν τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις αποχωρήσεις μερικών παικτών.

Οι μαδριλένοι :

Γκονζάλο Ιγκουαίν (37.000.000 από Ρεάλ)

Ο παίκτης που θα κληθεί να καλύψει το κενό του Έντισον Καβάνι , γι αυτό και δαπανήθηκε ένα μεγάλο ποσό για να καταλήξει Ναπολιτάνος και όχι Λονδρέζος (είχε πρόταση και από Άρσεναλ). Μπορεί να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον προκάτοχό του , ωστόσο ο Μπενίτεθ φαίνεται να τον πιστεύει.

Ραούλ Αλμπιόλ (12.000.000 από Ρεάλ)

Παγκίτης πολυτελείας στην Μαδρίτη , ωστόσο είναι μάλλον αδικημένος αφού βρίσκοταν συνεχώς στην σκιά των Πέπε και Ράμος. Θα έχει σίγουρα θέση βασικού στην Νάπολι , στο κέντρο της άμυνας.





Ζοσέ Καγιεχόν (9.500.000 από Ρεάλ)

Φιλότιμος παίκτης , γρήγορος με καλή τεχνική , που μπορεί να αγωνιστεί ως εξτρέμ και ως επιθετικός. Στην Ρεάλ δεν θα  είχε μέλλον και έτσι επέλεξε την Νάπολι και αυτός. Θα εχει λογικά μεγάλο χρόνο συμμετοχής.


  
 
Το ταλέντο :
                             
Ντρίς Μέρτενς (9.700.000 από Αιντχόβεν)

Ταχύτατος Βέλγος αριστερός εξτρέμ με εξαιρετική τεχνική κατάρτηση ,στα 24 του κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Λογικά υπολογίζεται ως βασικός...






Το τέρμα :

Πέπε Ρέινα (δανεικός από Λίβερπουλ)

Μετά από μια χρονιά όλο..γκέλες  και την απόκτηση του Μινιολέτ από την Λίβερπουλ , άνοιξε ο δρόμος της αποχώρησης για τον Ισπανό έστω και με την μορφή δανεισμού. Ο Μπενίτεθ τον θεωρεί τον κατάλληλο για να καλύψει την θέση του Ντε Σάνκτις.


Οι υπόλοιπες μεταγραφές που έγιναν είναι οι εξής :

Ράφαελ (23χρονος τερματοφύλακας, 5.000.000 από Σάντος)
Πάμπλο Αρμέρο (26χρονος αριστερός μπακ , 4.000.000 από Ουντινέζε)
Εμανουέλ Καλάιο (31χρονος επιθετικός , 1.250.000 από Σιένα)
Ζοσίπ Ραντόσεβιτς (19χρονος αμυντικός μέσος, 1.000.000 από Χάιντουκ)

ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ 79.450.000

Συμπεράσματα

Πολύ καλός ο μεταγραφικός σχεδιασμός , αποκτήθηκαν παίκτες που μπορούν να προσφέρουν και έχουν εμπειρία και από το Τσάμπιονς Λίγκ. Πλέον η Νάπολι διαθέτει και βάθος πάγκου , πράγμα που δεν είχε πέρσι και της στοίχισε σε κύπελλο και Γιουρόπα Λίγκ. Μένει να δούμε αν η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική σε όλες τις διοργανώσεις και αν θα καταφέρει να κατακτήσει κάποιο τίτλο με τον έμπειρο Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο.

Η υπόθεση Gareth Bale

Χθες, ασχοληθήκαμε με την περίπτωση του Λουίς Σουάρες που αποτελεί ένα από τα μεταγραφικά σίριαλ της φετινής καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Σήμερα και με αφορμή Ευρωπαϊκά δημοσιεύματα που λένε για πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης στην Τότεναμ θα ασχοληθούμε με τον Ουαλό ακραίο της Αγγλικής ομάδας, τον Γκάρεθ Μπέϊλ...

Η Ρεάλ Μαδρίτης σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έκανε πρόταση πάνω από 80 Εκατομμύρια λίρες στην Τότεναμ. Ένα ποσό που σε Ευρώ μεταφράζεται περίπου στα 95 Εκατομμύρια. Όπως καταλαβαίνουμε μιλάμε για τεράστια ποσά και σε περίπτωση που η μεταγραφή πραγματοποιηθεί θα είναι το "μεγάλο μπαμ" του φετινού καλοκαιριού και μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της ιστορίας του ποδοσφαίρου.

Τα μεταγραφικά σίριαλ του φετινού καλοκαιριού ήταν και είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ένα ήταν η υπόθεση του Ρανταμέλ Φαλκάο που γρήγορα έκλεισε στην Μονακό, άλλο ένα ήταν του Έντισον Καβάνι που έκλεισε στην Παρί και μένουν του Λουίς Σουάρες και του Γκάρεθ Μπέϊλ...

Ο Ουαλός ακραίος, από πέρυσι ακόμα είχε εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στην Λονδρέζικη ομάδα αρκεί αυτή να αγωνιζόταν στο Champions League. Τα δεδομένα διαμορφώθηκαν έτσι ώστε για δεύτερη σερί χρονιά η Τότεναμ να μείνει έναν βαθμό μακρυά από την τέταρτη θέση και ταυτόχρονα από την Άρσεναλ. Οπότε, στο μυαλό του Μπέϊλ υπήρχε και υπάρχει το ενδεχόμενο της φυγής.

Τον περασμένο μήνα, δηλαδή τον Ιούνιο, η Ρεάλ έκανε μία προσφορά στην Τότεναμ η οποία κρίθηκε πολύ χαμηλή. Ήταν γύρω στα 70-75 Εκ. Ευρώ. Πλέον οι Μαδριλένοι ανέβασαν την προσφορά τους και συν τοις άλλοις, σύμμαχο στην προσπάθειά τους φαίνεται να έχουν και τον ίδιο τον Μπέϊλ, ο οποίος επιθυμεί (όπως είπε και πέρυσι) να αγωνιστεί στο Champions League.

Η Τότεναμ, από την πλευρά της θέλει να κρατήσει μία ακόμη σαιζόν τον Μπέϊλ στο White Hart Lane ή σε διαφορετική περίπτωση να καρπωθεί ένα ποσό όσο το δυνατό μεγαλύτερο.

Η περίπτωση δεν φαίνεται να είναι τόσο περίπλοκη. Η Ρεάλ ήδη έκανε μία πολύ μεγάλη πρόταση και περιμένει απάντηση. Η Τότεναμ γνωρίζει πως με το ζόρι δεν κρατάει τον Μπέϊλ και συν τοις άλλοις θα εισπράξει ένα τεράστιο ποσό, το οποίο θα την βοηθήσει αφενός μεν οικονομικά αφετέρου δε αγωνιστικά να καλύψει τα κενά που έχει στην αμυντική της γραμμή κυρίως και φυσικά το κενό που θα αφήσει ο Ουαλός . . .

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Το σίριαλ Luis Suarez

Ένα από τα μεγαλύτερα σίριαλ του καλοκαιριού που διανύουμε είναι η περίπτωση του Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός επιθετικός μετά τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ουρουγουάης, ενσωματώθηκε στην αποστολή της Λίβερπουλ και ήδη αγωνίστηκε σε φιλικό στην Αυστραλία...

Παρόλα αυτά η περίπτωση του δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Αν θα παραμείνει στην Λίβερπουλ ή αν θα φορέσει την φανέλα άλλης ομάδας (Αγγλικής ή μη) αφήνοντας ένα μεγάλο ποσό στα ταμεία των κόκκινων...

Ο Σουάρες για την Λίβερπουλ είναι παίκτης κεφάλαιο. Είναι μακράν ο ποιοτικότερος παίκτης που υπάρχει στο ρόστερ των κόκκινων. Αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση. Όπως επίσης δεν χωρά αμφισβήτηση το γεγονός ότι προκαλεί σκηνικά - περαστικά με αντίπαλους παίκτες.

Για τον Λουίς Σουάρες ενδιαφέρον έχουν εκφράσει μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Αγγλίας. Όπως για παράδειγμα η Άρσεναλ και λίγο καιρό πριν η Τσέλσι (σύμφωνα με Βρετανικά δημοσιεύματα). Αραιά και που ακούγεται το όνομά του και για την Ρεάλ Μαδρίτης.


Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός διευθυντής των κόκκινων δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση πώλησης του Σουάρες. Ο παίκτης από την δική του μεριά, κάπου στα τέλη Μαϊου με αρχές Ιουνίου δήλωσε ότι δεν νιώθει άνετα και ο λόγος που θέλει να φύγει δεν είναι τα χρήματα.

Προτάσεις υπήρξαν και μάλιστα δύο, σύμφωνα με Αγγλικά δημοσιεύματα. Και αυτές οι προτάσεις ήταν από την Άρσεναλ. Ο προπονητής των κόκκινων, ο Μπρένταν Ρότζερς είπε πως η Άρσεναλ έχει κάνει ήδη δύο προτάσεις για την απόκτηση του παίκτη. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη.

Η ουσία είναι πως βρισκόμαστε τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη της Premier League της σαιζόν 2013-2014 και ο Σουάρες μένει κάτοικος Άνφιλντ.

Η κατάσταση είναι απλή... Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται... Ο παίκτης δεν αισθάνεται καλά και θέλει να φύγει. Να αλλάξει παραστάσεις. Οι άνθρωποι της Λίβερπουλ, γνωρίζοντας ότι ο Σουάρες είναι το ποιοτικότερο εργαλείο που έχουν, επιδιώκουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό. Κάπου στα 55-60 Εκ. Ευρώ σύμφωνα με τα Αγγλικά δημοσιεύματα.

Η αίσθηση είναι ότι υπάρχουν κι' άλλα επεισόδια στο σίριαλ του Σουάρες. Θα φτάσει η Άρσεναλ στο σημείο να δώσει τόσα πολλά χρήματα ; ; ; Θα υπάρξει κάποια άλλη Αγγλική ομάδα που να τα δώσει ; ; ; Ή μήπως το κάνει κάποια ομάδα εκτός Αγγλίας ; ; ; Ή τελικά οι άνθρωποι της Λίβερπουλ βλέποντας ότι δεν ανεβάζουν τις προσφορές τους οι υποψήφιοι μνηστήρες και παράλληλα βλέποντας την εμμονή του Σουάρες να αποχωρήσει ικανοποιηθούν και με λιγότερα χρήματα ; ; ;

Το προσεχές μέλλον θα δείξει . . .

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τι έχουμε δει ως τώρα στην Ευρώπη και τι περιμένουμε να δούμε (Part 5)

Το σημερινό άρθρο είναι και το τελευταίο μου πριν φύγω διακοπές. Μαζί θα τα ξαναπούμε στις 17-18 Αυγούστου. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τις μεταγραφές στη Γαλλία.











Στη Γαλλία, την παράσταση φυσικά κλέβουν οι δύο νεόπλουτες ομάδες, Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό, που έχουν κάνει εξαιρετικά ηχηρές και ακριβοπληρωμένες μεταγραφές.

Η μεν πρωταθλήτρια Παρί, αγόρασε έναν από τους κορυφαίους φορ του πλανήτη, τον Καβάνι από τη Νάπολι, αλλά και τον εξαιρετικά ελπιδοφόρο στόπερ από τη Ρόμα, τον Μαρκίνιος. Πήρε και τον εξαιρετικό Γάλλο αριστερό μπακ, Ντίν από τη Λιλ. Έχασε κάποιους που δεν είχαν θέση στο ρόστερ, όπως οι Λε Κρομ, Αρμόν και Τιενέ.

Η δε Μονακό ξεσήκωσε την ποδοσφαιρική Ευρώπη με την απόκτηση του Φαλκάο! Πλέον, στο Γαλλικό πρωτάθλημα παίζουν οι 3 καλύτεροι φορ του πλανήτη (Ιμπραήμοβιτς, Καβάνι, Φαλκάο! Επίσης, απέκτησε δύο εξαιρετικά ποιοτικούς και τεχνίτες παίκτες της Πόρτο, τον Ζοάο Μουτίνιο και τον Χάμες Ροδρίγκες. Πήρε και έναν από τους καλύτερους και πιο αδικημένους αμυντικούς χαφ του πλανήτη, τον Τουλαλάν από τη Μάλαγα, αλλά και τον έμπειρο στόπερ Καρβάλιο από τη Ρεάλ, αλλά και τον Αμπιντάλ από τη Μπαρτσελόνα! Λίγη σημασία έχει ποιους έχασε πιστεύω!

Πάμε και στις άλλες 3 μεγάλες ομάδες της Γαλλίας. Αρχικά, η Μαρσέιγ κινείται ποιοτικά αφού απέκτησε τον πολύ καλό Παγέ από τη Λιλ, αλλά και τους πολύ ελπιδοφόρους Μεντί και Ιμπουλά. Μόνο τον Ρασπετίνο ως δανεικό έχασε. 2-3 έμπειρες προσθήκες θέλει η Μαρσέιγ.

Όσον αφορά τη Λυών, δύο μεταγραφές έχει κάνει, καθώς πήρε τον Ντανίκ από τη Βαλενσιέν και δανεικό τον Μιγκέλ Λόπες από τη Σπόρτινγκ. Είχε σημαντικές απώλειες, καθώς έχασε τους Λόβρεν, Ρεβεγιέρ, Μονσόν και Μαρσιάλ. Θέλει πολύ ενίσχυση αν θέλει να ελπίζει σε έξοδο στο Τσου λου.

Τέλος, η Σεντ Ετιέν, έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής μόνο τον Κορνιέ από τη Λοριάν, ενώ είχε μία σημαντικότατη απώλεια, του μεγάλου αστεριού της, του Ομπαμεγιάνγκ, που πήγε στη Ντόρτμουντ. Μεοσεπιθετικά είναι σχεδόν γυμνή και θέλει ενίσχυση.

Πάμε και στις προβλέψεις μας. Όσον αφορά την κορυφή, είμαι σχεδόν σίγουρος πως η Παρί θα κάνει περίπατο. Μάχη θα γίνει για τις άλλες 3 θέσεις που βγάζουν στην Ευρώπη, προσωπικά θεωρώ πως Μονακό, Μαρσέιγ και Λυών έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για 2η, 3η και 4η θέση αντίστοιχα.


Καλή ξεκούραση σε όλους! Τα ξαναλέμε στις 17-18 Αυγούστου!!!

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Τι έχουμε δει ως τώρα στην Ευρώπη και τι περιμένουμε να δούμε (Part 4)

Στο τέταρτο μέρος των αναλύσεών μας όσον αφορά το πώς κινούνται στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, ήρθε η σειρά των γερμανικών ομάδων.










Στη Γερμανία, θα ασχοληθούμε μόνο με τις 4 μεγάλες ομάδες, διότι πιο αναλυτικά είχαμε ασχοληθεί σε άλλο άρθρο.

Ξεκινάμε φυσικά με την τρεμπλούχο Μπάγερν, η οποία συνεχίζει στον δρόμο της υπερομάδας, έχοντας ήδη αποκτήσει τον Γκέτσε από τη Ντόρτμουντ και τον Τιάγκο Αλκάνταρα από τη Μπαρτσελόνα!! Δύο κινήσεις που κάνουν το κέντρο και τη μεσοεπιθετικής της γραμμή ακόμα πιο... τέλειες από ότι ήταν!

Επίσης, έχει αποκτήσει τον νεαρό επλιδοφόρο στόπερ Γιαν Κίρχοφ από τη Μάιντζ. Από πλευράς αποδεσμέυσεων, αποχώρησαν οι Τιμόστσουκ και Μάριο Γκόμεζ που σαφέστατα δεν είχαν θέση στην ομάδα. Κατά τη γνώμη μου η Μπάγερν για να γίνει η τέλεια ομάδα το μόνο που θέλει είναι ένας παγκόσμιας κλάσης στόπερ, δίπλα στον Ντάντε.

Πάμε και στη Ντόρτμουντ, με την οποία είχαμε ασχοληθεί εκτενέστερα εδώ οπότε δεν χρειάζεται πολλές αναλύσεις. 3 εξαιρετικές μεταγραφές με Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ και Παπασταθόπουλο, παρά τη φυγή των Γκέτσε, Σαντάνα (και μερικών νεαρών). Αυτό που θέλει η Ντόρτμουντ τώρα είναι ένα καλό μπακ λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Πίζτσεκ.

Η Λεβερκούζεν εκεί που λέγαμε να κρατήσει τον κορμό της ξαφνικά έχει χάσει 6 παίκτες, εκ των οποίων οι 4 εντεκαδάτοι και οι άλλοι 2 πολύ σημαντικά εργαλεία από τον πάγκο. Ο λόγος για τους Σίρλε, Καρβαχάλ, Σβάαμπ, Φερνάντεζ, Χοσογκάι και Κάντλετς. Από μεταγραφές, πήρε 3 παίκτες: τον Σον, που έβγαλε μάτια με το Αμβούργο, ως (πολύ εύστοχα) αντικαταστάτη του Σίρλε, τον Κρούσε και τον τερματοφύλακα Πάλοπ. Ενίσχυση στην άμυνα θέλουν οι ασπιρίνες.

4 μεταγραφές και 4 αποχωρήσεις για τη Σάλκε. Αποχώρησαν οι δανεικοί Αφελάι και Ράφαελ που δεν έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις, και οι έμπειροι και ελεύθεροι Μετζέλντερ και Μαρικά. Αποκτήθηκαν οι Σαντάνα από Ντόρτμουντ, ο παικταράς Σαλάι, που είχε εξαιρετική σεζόν με τη Μάιντζ, και οι πολύ ελπιδοφόροι νεαροί Γκορέτσκα και Κλέμενς. Η Σάλκε κατά τη γνώμη μου θέλει 1 ή 2 κεντρικούς χαφ ακόμα, ίσως και έναν εξτρέμ.

Πάμε και στις προβλέψεις μας. Θεωρώ ότι και φέτος η Μπάγερν θα κάνει περίπατο πραγματικά. Σε όλα τα επίπεδα. Όσον αφορά τη 2η θέση, προς το παρόν η Ντόρτμουντ έχει ξακάθαρο προβάδισμα και μάλλον και φέτος θα βγει σε αυτή τη θέση, ωστόσο μεγάλη μάχη θα γίνει για τις θέσεις 3-4 από Σάλκε και Λεβεκρούζεν, ίσως και κάποια έκπληξη, με τους βασιλικούς μπλε πάντως να έχουν ένα μικρό προβάδισμα έναντι των ασπιρινών.


Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Τι έχουμε δει ως τώρα στην Ευρώπη και τι περιμένουμε να δούμε (Part 3)

Συνεχίζουμε τις αναλύσεις στις κινήσεις των μεγάλων ομάδων ανά την Ευρώπη, και έτσι σήμερα, έπειτα από Αγγλία και Ιταλία, ήρθε η σειρά της Ισπανίας.










Στην Ισπανία, ενδιαφέρον παρουσιάζει το καλοκαίρι των δύο μεγάλων ομάδων του πρωταθλήματος. Η μεν Μπαρτσελόνα πήρε τον Νεϊμάρ, αλλά έχει μεγάλες ελλείψεις και έχασε παίκτες, η δε Ρεάλ επέλεξε επιτέλους την Ισπανοποίηση. Να πω ότι και οι δύο ομάδες του χρόνου θα έχουν καινούργιους προπονητές.

Ας ξεκινήσουμε με την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα. Η μόνη προσθήκη που έχει πραγματοποιήσει είναι αυτή του Νεϊμάρ. Πολύ σημαντική κίνηση βέβαια, προσδίδει απίστευτο ταλέντο στην επιθετική γραμμή και σίγουρα χρειαζόταν.

Ωστόσο, η ομάδα χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση. Και στην 11άδα, και στον πάγκο, καθώς έχασε πολλούς παίκτες, νεαρούς και μη, που θα ήταν σημαντικές λύσεις από τον πάγκο. Η τεράστια προτεραιότητα φυσικά πρέπει να είναι του σέντερ μπακ. Πραγματικά απορώ πως αυτοί εκεί δεν έχουν κλείσει ακόμα κεντρικό αμυντικό. Με τον αμυντικό χαφ Μασεράνο και τον 26χρονο Πουγιόλ θα πάνε;

Επίσης, στα μείον και το γεγονός ότι έχασε ορισμένα πολύ μεγάλα ταλέντα, είτε ως ελεύερους (Τιάγκο, Μουνιέσα, Φοντάς), είτε ως δανεικούς (Ντεουλοφέου, Τζόναθαν, Ραφίνια, Ρόδρι). Έχασε και τον παικταρά Βίγια. Πραγματικά γελοίος σχεδιασμός.

Για τη Ρεάλ, θα ήθελα να πω πολλά αλλά τα έχω ήδη πει σε ξεχωριστό άρθρο το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Συνοπτικά θα πω ότι έχει πραγματοποιήσει 3 εξαιρετικές κινήσεις Ισπανών με πολύ μέλλον, τους Ίσκο, Καρβαχάλ και Ιγιαραμέντι, ενώ έχασε μόνο τους Καρβάλιο, Αλμπιόλ και Καγιεχόν, που έτσι κι αλλιώς δεν είχαν θέση στην ομάδα.

Όσον αφορά την Ατλέτικο, παίρνει το άτυπο βραβείο ''κίνηση της χρονιάς'', αφού πούλησε τον -παικταρά βέβαια- Φαλκάο στη Μονακό για 60 εκατομμύρια, και πήρε τον -περίπου στα ίδια επίπεδα ποιότητας αναμφίβολα, και πολύ έμπειρο και ποιοτικό- Βίγια από τη Μπαρτσελόνα, με μόλις 5,1 μύρια! Πραγματικά εξαιρετική μπίζνα! Εξαιρετικές και ποιοτικές οι προσθήκες των Λέο Μπαπτιστάο και Ντεμικέλις.

Πάμε και στη Βαλένθια. Λίγα πράγματα μέχρι στιγμής, καθώς 3 πήρε και 3 έδωσε, με πιο σημαντικούς αναμφίβολα αυτούς που έφυγαν. Ήρθαν οι Μίτσελ, Φουέγο και Οριόλ Ρομέου (δανεικός από Τσέλσι) και έφυγαν οι Αλμπέλδα, Τίνο Κόστα και Νέλσον Βαλντέζ. Η Βαλένθια, μέσα στον κυκεώνα οικονομικών προβλημάτων, χρειάζεται πολλές και ουσιαστικές προσθήκες για να έχει ελπίδες.

Τέλος, η Μάλαγα μέχρι στιγμής παρουσιάζεται πολύ αποδυναμωμένη, καθώς έχει ήδη χάσει τον προπονητή της (Πελεγκρίνι, βέβαια έχει φέρει τον Μπερντ Σόυστερ), αλλά και τους 3 σημαντικότερους παίκτες της πέρσι, τους Ίσκο, Τουλαλάν και Ντεμικέλις. Έχει χάσει επίσης τους Χοακίν, Σαβιόλα και Πιατσόν. Οπωσδήποτε θέλει μία ανανέωση στο ρόστερ, και αρκετές μεταγραφές, ενώ και αυτοί που έχει φέρει μέχρι τώρα είναι πιο πολύ στη λογική του ''λαχείου''.

Η πρόβλεψή μου εδώ κυμαίνεται σε δύο επίπεδα. Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα και ποιος θα βγει 3ος. Θεωρώ ότι με τα τωρινά δεδομένα η Ρεάλ έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες αν το πάρει και πιστεύω ότι φέτος θα επανέλθει στην κορυφή. Η Μπάρτσα θέλει αρκετή ενίσχυση ακόμα. Όσον αφορά την 3η θέση, βλέπω την Ατλέτικο και πάλι, και ίσως ακόμα πιο άνετα από ότι πέρσι.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Τι έχουμε δει ως τώρα στην Ευρώπη και τι περιμένουμε να δούμε (Part 2)

Συνεχίζοντας την ανάλυσή μας στις κινήσεις που έχουν πραγματοποιήσει στο μεταγραφικό παζάρι οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης, σήμερα θα ασχοληθούμε με το πάντα ενδιαφέρον Ιταλικό πρωτάθλημα, ή αλλιώς Serie A, ή αλλιώς Campionato.








Στην Ιταλία, η πρωταθλήτρια Γιουβέντους ήταν που ήταν το μεγάλο φαβορί, με τις κινήσεις που έχει κάνει έως τώρα μου φαίνεται θα το πάρει από τον Σεπτέμβριο! Έχει κλείσει, και μάλιστα με ελάχιστα λεφτά, ένα τρομερό δίδυμο ψηλού-κοντού για το αδύναμο σημείο της πέρσι, στην επίθεση, αποκτώντας τους Γιορέντε και Τέβεζ.

 Εξαιρετική και η κίνηση απόκτησης του στόπερ Ογκμπόνα από τη συμπολίτισσα Τορίνο, που θα προσδώσει αναμφίβολα βάθος στην πολύ δυνατή αμυντική γραμμή των μπιανκονέρι. Αποχώρησαν (και θα αποχωρήσουν) οι... περιττοί, όπως Μπέντνερ, Ανελκά, κλπ. Με ένα καλό αριστερό μπακ (ο Κολάροφ που ακούγεται θα ήταν τρομερή επιλογή), θα είναι από τα 3-4 μεγάλα φαβορί για το Τσουλου του χρόνου!

Πολύ καλά έως τώρα κινείται και η Νάπολι. Πούλησε τον Καβάνι για 60+ εκατομμύρια, και πλέον έχει πολλά λεφτά ώστε να καλύψει τις όποιες τρύπες της. Έχει αποκτήσει ήδη τους Αλμπιόλ και Καγιεχόν, δύο ποιοτικότατους παίκτες, που όμως δεν χωρούσαν στη Ρεάλ, καθώς και τον παικταρά Μέρτενς από την Αϊντχόφεν και τον τερματοφύλακα Ράφαελ από τη βραζιλιάνικη Σάντος.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, πέρα από τον Καβάνι, οι πιο σημαντικές ήταν των Καμπανιάρο, Σιγκαρίνι και Γκράβα. Κατά τη γνώμη μου το μόνο που θέλει η Νάπολι, όσον αφορά τις 11αδάτες μεταγραφές, είναι ένας γκολτζής φορ, για αντι-Καβάνι. Και ίσως έναν γρήγορο στόπερ, καθώς ναι μεν ποιοτικοί οι Κανναβάρο-Αλμπιόλ, θες όμως και λίγη ταχύτητα πίσω.

Όσον αφορά τις Μιλανέζες, η Ίντερ εδώ και καιρό είχε ανακοινώσει το 5πλό χτύπημά της, με τους Ικάρντι, Καμπανιάρο, Αντρεόλι, Μπότα και Λασάλτ. 5 κινήσεις που αναμφίβολα προσδίδουν ποιότητα και ταλέντο στην ομάδα. Επίσης, αγόρασε και τον πολύ καλό Μπελφοντίλ από την Πάρμα, και τον τερματοφύλακα Καρίσο από τη Λάτσιο.

Αποχώρησαν αρκετοί από την Ίντερ, κάτι που αναμφίβολα ήταν επιβεβλημένο, καθώς πέρσι η ομάδα ήταν συνοθύλευμα. Η κυριότερη αποχώρηση ήταν φυσικά του Κασάνο, που πήγε στην Πάρμα, και ακολουθούν οι Στάνκοβιτς μετά από πολλά χρόνια, αλλά και ο Ρόκι.

Η έτερη (και μεγάλη πιστεύω εγώ) ομάδα του Μιλάνου, η Μίλαν, δεν έχει κινηθεί ιδιαίτερα έως τώρα. Πήρε δύο πολύ ελπιδοφόρους και ταλαντούχους παίκτες, τον Ιταλό Σαπονάρα και τον Κολομβιανό Βεργκάρα, καθώς και τον ποιοτικό μέσο Αντρέα Πόλι από την Σαμπντόρια. Αποχώρησαν από την ομάδα οι Γιέπες, Αμπροζίνι, Μπόγιαν και το μεγαλύτερο ανέκδοτο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που ακούει στο όνομα Ματιέ Φλαμινί.

Θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες του Μιλάνου χρειάζονται ουσιαστική ενίσχυση, σε πολλές θέσεις, αν θέλουν να ελπίζουν τουλάχιστον σε μία έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προσεγμένες κινήσεις έως τώρα, αλλά θέλουν δουλειά.

Η ομάδα μου, η Λάτσιο, έχει αποκτήσει 4 παίκτες, όχι πολύ γνωστούς στο ποδοσφαιρικό κοινό, αλλά αναμφίβολα έτοιμους για το μεγάλο βήμα. Ο λόγος για τους Μπίλια, Περέα, Φελίπε Άντερσον και Νοβαρέτι. Οι πιο σημαντικές αποχωρήσεις από τη μεγάλη ομάδα της Ρώμης ήταν οι Ντιακιτέ, Μπρόκι και Φότζια. Χρειαζόμαστε ενίσχυση, κυρίως στα άκρα.

Εξαιρετικά κινείται και φέτος η Φιορεντίνα. Δεν θα κάτσω να αναλύσω έναν προς έναν τους παίκτες, καθώς όλοι είναι πολύ γνωστοί στο ποδοσφαιρικό κοινό και αναμφίβολα η Φιορεντίνα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα ακόμα και για τη 2η θέση: Μάριο Γκόμεζ, Χοακίν, Τζιουσέπε Ρόσι, Αμπροζίνι, Μουνούα. Τα συμπεράσματα δικά σας. Τρομερές κινήσεις.

Τέλος, η αντιπαθής προς εμένα Ρόμα, έκανε ουσιαστικές κινήσεις, αποκτώντας τους Μπενάτια (μεγάλο πουλέν), Στρούτμαν, Μαϊκόν, αλλά και τους Τζεντβάι, Σκορούπσκι, ωστόσο είχε σημαντικές αποχωρήσεις, όπως του Μαρκίνιος, του Στεκέλενμπουργκ ή του Περότα. Αυτοί θέλουν ενίσχυση κυρίως στον άξονα, αλλά και στην επιθετική γραμμή.

Θα κλείσω με τις προβλέψεις μου. Το πρωτάθλημα θεωρώ ότι θα το πάρει περπατώντας η Γιούβε. Από εκεί και πέρα, στις θέσεις 2-5, που είναι οι υπόλοιπες που βγάζουν στην Ευρώπη, πιστεύω πως ξεκάθαρο προβάδισμα έχουν οι Νάπολι και Φιορεντίνα, και σίγουρα θα είναι οι δύο ομάδες, ενώ για τις άλλες δυο, έχω ένα προαίσθημα ότι θα είναι μία του Μιλάνου και μία της Ρώμης. Το ποιες; Θα δείξει! 

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Τι έχουμε δει έως τώρα στην Ευρώπη και τι περιμένουμε να δούμε (Part 1)

Σήμερα και τις επόμενες ημέρες, πριν αναχωρήσω προσωπικά για τις καλοκαιρινές μου διακοπές, θα ασχοληθούμε με το αγαπημένο θέμα πολλών: το μεταγραφικό παζάρι στην Ευρώπη.

Θα δούμε ξεχωριστά στο καθένα από τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα, στις μεγάλες τους ομάδες βέβαια, ποιοι έχουν έρθει, ποιοι έχουν φύγει, ποιοι πιστεύουμε ότι πρέπει να έρθουν και θα κάνουμε τις προβλέψεις μας. Ξεκινάμε σήμερα με την Αγγλία.




Στην Αγγλία, οι ομάδες που έχουν κινηθεί πιο ουσιαστικά είναι αναμφίβολα οι Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. 

Η μεν Τσέλσι πήρε τον παικταρά Σίρλε από την Λεβερκούζεν, τον Φαν Χίνκελ από την Φίτεσε που έχει πανομοιότυπο στυλ με τον Λάμπαρντ, καθώς και τον πολύπειρο Μαρκ Σβάρτσερ για 2ο τερματοφύλακα, μετά τις αποχωρήσεις Ιλάριο-Τέρνμπουλ. 

Επίσης, αποχώρησαν οι Μπεναγιούν, Μαλουντά, Φερέιρα ως ελεύθεροι, καθώς και οι Μαρίν, Ρομέου ως δανεικοί. Επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους δύο ταλεντάρες, οι Ντε Μπρούιν και Λουκάκου.

Η δε Σίτι πήρε τον ταχύτατο εξτρέμ Χέσους Νάβας από τη Σεβίλλη, τον πολυσύνθετο χαφ Φερναντίνιο από τη Σαχτάρ, τον γκολτζή Νεγρέδο επίσης από τη Σεβίλλη, αλλά και τον παικταρά και μήλον της έριδος για πολλές ομάδες μέχρι πρότινος, Στέβαν Γιόβετιτς.

 Έχει ενδιαφέρον η φετινή Σίτι μεσοεπιθετικά, με τόσους πολλούς παίκτες. Αποχώρησαν οι Κόλο Τουρέ, Τέβεζ και Μαϊκόν.

Βέβαια, οι δύο ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει τα παζλ τους, καθώς οι Μπλε θέλουν ακόμα σίγουρα 2 αμυντικά χαφ και έναν φορ κλάσης, ενώ οι Πολίτες θέλουν ενίσχυση στην άμυνα.

Όσον αφορά την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προς το παρόν δεν έχει κάνει τη μεγάλη κίνηση. Πήρε βέβαια το μεγαλύτερο ταλέντο της Αγγλίας, τον φαντεζί επιθετικό Βίλφρεντ Ζάχα από την Κρίσταλ Πάλας, και τον Γκιγιέρμο Βαρέλα από την Πενιαρόλ. 

Αποχώρησε μόνο ο τεράστιος Πολ Σκόουλς που κρέμασε τα παπούτσια του. Χρειάζεται ενίσχυση η Γιουνάιτεντ, κυρίως στον άξονα, αλλά και έναν μεσοεπιθετικό που θα κάνει τη διαφορά.

Ενδιαφέρον θα έχει η μάχη της 4-5άδας. Η Άρσεναλ προς το παρόν είναι στη χειρότερη θέση από τις θεωρητικά 4 ομάδες που θα διεκδικήσουν τις συγκεκριμένες θέσεις, καθώς ο μόνος που απέκτησε είναι η ταλεντάρα Γιάγια Σανογκό από την Οσέρ, ένας νεαρός Γάλλος φορ μεε μεγάλα προσόντα. 

Βέβαια, η κωλυσιεργία της σε αρκετές περιπτώσεις της έχει στοιχίσει. Χρειάζεται επειγόντως ένα καθαρόαιμο αμυντικό χαφ, έναν δυνατό φορ μπροστά, καθώς και έναν στόπερ.

Η ομάδα μου η Τότεναμ, έχει κάνει μία άκρως ουσιαστική κίνηση, με την απόκτηση του Βραζιλιάνου μέσου Παουλίνιο, δημιουργώντας μία εξαιρετικά δυνατή τριάδα στο κέντρο, με Σάντρο-Ντεμπελέ-Παουλίνιο, στο 4-3-3 που πρόκειται να παίξουμε τη νέα σεζόν.

Το μεγάλο στοίχημα αναμφίβολα είναι να κρατήσει τον Μπέιλ, και σίγουρα αυτή θα είναι η καλύτερη μεταγραφή. Από εκεί και πέρα, χρειαζόμαστε άλλες 3 προσθήκες επειγόντως: αριστερό μπακ, στόπερ δίπλα στον Βερτόνχεν, αλλά και φορ καθώς μείναμε μόνο με τον Ντεφόε.

Ποιοτικές και ουσιαστικές κινήσεις μέχρι τώρα από τη Λίβερπουλ, αφού έχει αποκτήσει 4 παίκτες που αναμφίβολα προσδίδουν μία ανανέωση, ένα βάθος και μία ποιότητα στο ρόστερ. Απέκτησε τον έμπειρο στόπερ Κόλο Τουρέ από τη Σίτι, το μεγάλο ταλέντο Λουίς Αλμπέρτο από τη Μπαρτσελόνα Β', τον τερματοφύλακα που έβγαλε μάτια πέρσι και προορίζεται για βασικός, Σιμόν Μινιολέ, από τη Σάντερλαντ, καθώς και τον Ιάγο Άσπας που κράτησε σχεδόν μόνος του πέρσι την Θέλτα στην κατηγορία.

Από πλευράς αποχωρήσεων, τη Λίβεπρουλ αποχαιρέτησε ο Τζόντζο Σέλβεϊ, που πήγε στη Σουόνσι, ο Σούσο που πήγε δανεικός στην Αλμερία, καθώς και ο Κάραχερ που σταμάτησε την καριέρα του. Η Λίβερπουλ έχει και αυτή ένα μεγάλο στοίχημα, να κρατήσει τον Σουάρεζ, ενώ ούτως ή άλλως θέλει στόπερ, αριστερό μπακ και αμυντικό χαφ.

Η έτερη ομάδα του λιμανιού, η Έβερτον, μέχρι στιγμής έχει κρατήσει τους δύο σημαντικότερους παίκτες της, τους Μπέινς και Φελαϊνί. Ο νέος τεχνικός Ρομπέρτο Μαρτίνεθ πήρε μαζί του 3 δικά του παιδιά από την Γουίγκαν, τον τερματοφύλακα Χόελ, τον στόπερ Αλκαράς, και τον σέντερ φορ Αρούνα Κονέ. Επίσης, η Έβερτον απέκτησε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως, ον Ζεράρ Ντεουλοφέου, ως δανεικό από τη Μπαρτσελόνα!

Συνοψίζοντας, και κάνοντας κάποιες πρώιμες προβλέψεις, αναμφίβολα οι 3 ομάδες που θα παλέψουν και φέτος για τον τίτλο θα είναι οι δύο του Μάντσεστερ και η Τσέλσι, και γω προσωπικά βλέπω νικήτρια την τελευταία. Όσον αφορά την 4-5 θέση, με τα τωρινά δεδομένα, η Τότεναμ έχει ένα σαφέστατο προβάδισμα, ενώ με αξιώσεις διεκδικεί και η Λίβερπουλ.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Οι λεφτάδες και οι... τζαμπατζήδες!

Το φετινό μεταγραφικό παζάρι είναι , όπως πάντα , πολυάσχολο και τα μεγάλα μπαμ δεν άργησαν να γίνουν . Ήδη δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια και παίκτες όπως ο Φαλκάο και ο Καβάνι έγιναν... Γάλλοι ,ενώ φυσικά έχουν πραγματοποιηθεί και άλλες πολλές αξιόλογες μεταγραφές.

Ενώ όμως τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στα πολλά εκατομμύρια (λογικό άλλωστε), λίγος λόγος γίνεται για παίκτες (γνωστά ονόματα) που ΄πήραν μεταγραφή για ψίχουλα!



Ενδεικτικά μόνο μερικές από τις πολλές περιπτώσεις από πανάκριβες μεταγραφές:

- Ο Καβάνι αποκτήθηκε από την Παρί για μόλις... 65 εκατομμύρια ενώ το ίδιο δρομολόγιο θα ακολουθήσει και ο Μαρκίνιος της Ρόμα με 35 εκατομμύρια.Είχε προηγηθεί ο Φαλκάο που πήρε μεταγραφή στην Μονακό  για 60 εκατομμύρια για να πλαισιώσει τους Μουτίνιο και Ροντρίγκιες που αποκτήθηκαν νωρίτερα.

- Από την άλλη πλευρά , οι αγγλικές ομάδες επίσης δαπάνησαν μεγάλα ποσά. Η Τσέλσι απέκτησε τον Σίρλε για 20 εκατομμύρια , ενώ η Σίτι επίσης ενισχύθηκε σημαντικά. Συγκεκριμένα πήρε : Νάβας (18 εκατ), Φερναντίνιο (35 εκατ), Νεγρέδο (22 εκατ), Γιόβετιτς (22 εκατ).

- Στην Ισπανία , η Ρεάλ επένδυσε σε Ισπανούς ενώ και η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Νέιμαρ για 57 εκατομμύρια.

- Τέλος , στην Γερμανία η Μπάγερν δαπάνησε 37 εκατ. για τον Γκέτσε ,ενώ έδωσε άλλα 20 για να αποκτήσει τον Τιάγκο Αλκαντάρα. Η Ντόρτμουντ απάντησε με την απόκτηση εξίσου ικανών παικτών

Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν και ομάδες που δεν διαθέτουν τόσα λεφτά αλλά βρίσκουν τρόπους να ενισχυθούν με καλούς παίκτες πληρώνοντας ελάχιστα λεφτά:

- Η Ατλέτικο εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση που επικρατεί στην Μπαρτσελόνα (παρουσία πολλών επιθετικογενών παικτών) και κατάφερε να αποκτήσει τον Βίγια για μόλις 5 εκατ, τα οποία μάλιστα και θα πληρωθούν σε βάθος 3 χρόνων.

- Η Γιουβέντους απέκτησε τον Γιορέντε ως ελεύθερο και αγόρασε σε τιμή ευκαιρίας τον Τέβεζ για 8 εκατ!!

- Η Ρόμα επίσης απέκτησε τον διεθνή Βραζιλιάνο μπακ Μαικόν για το ευτελές ποσό των 500.000 ευρώ από την Σίτι. Βρήκε δηλαδή τον αντικαταστάτη του Μαρκίνιος χωρίς να ξοδέψει ούτε το 1/30 από τα χρήματα που έλαβε για την παραχώρησή του !!


Συμπέρασμα

Στην σύγχρονη μεταγραφική αγορά δημιουργούνται ευκαιρίες για όλες τις ομάδες. 'Οταν γίνονται τέτοιες ακριβές μεταγραφές(Καβάνι ,Νέιμαρ) τότε πάντα κάποιοι παίκτες θα βρεθούν στο περιθώριο (Βίγια , Τέβες). Έτσι ανοίγει ο δρόμος της αποχώρησης τους για μικροποσά  που δεν είναι φυσικά ενδεικτικά της αξίας τους.

Η διαφορά δηλαδή Καβάνι - Βίγια είναι για 60 εκατομμύρια???Προφανώς όχι...

Τελικά ποιοι είναι αυτοί που αποκομίζουν τα μέγιστα από όλα αυτά τα πανάκριβα πάρε-δώσε των μεγάλων ομάδων? Είναι οι μικρομεσαίες ομάδες, για  ένα απλούστατο λόγο:  αποκτούν ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας (που έχουν ακόμα πολλά να προσφέρουν) δαπανώντας ελάχιστα χρήματα , κάνοντας το πρωτάθλημα ακόμα πιο ανταγωνιστικό και αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητές τους να διεκδικήσουν μια ευρωπαϊκή θέση .









Τα πραγματικά παραδείγματα προς μίμηση

Πραγματικά δεν ξέρεις από που να αρχίσεις και από που να τελειώσεις. Όταν επεμβαίνει η υγεία όλα τα υπόλοιπα κάνουν πίσω. Δεν υπάρχουν καριέρες, δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί δεν υπάρχουν δυνατοί και αδύνατοι.

Στην ζωή οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν για πρότυπο ανθρώπους που είναι πετυχημένοι στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο τένις, στην φόρμουλα, στο τραγούδι.

Προσωπικά θεωρώ ότι τα πραγματικά πρότυπα στην ζωή μας είναι . . .

άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και παρόλα αυτά δεν το βάζουν κάτω.

Προσπαθούν να τα δώσουν όλα για να τα καταφέρουν. Αυτή η άρνηση να παραδοθούν, αυτή η μαχητικότητά τους να παλέψουν, να πολεμήσουν καλύτερα τους κάνει στα μάτια μου, στην καρδιά μου και στην ψυχή μου (και θέλω να πιστεύω και πολλών ακόμα) υπερήρωες.

Για μένα τα πραγματικά πρότυπα, τα αληθινά παραδείγματα ηρώων στην ζωή μας είναι αυτοί οι άνθρωποι. Άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και παλεύουν σαν θηρία να κερδίσουν την μάχη.

Γιατί στην τελική δεν έχει σημασία αν κλοτσάς καλά μία μπάλα ή αν την αφήνεις γλυκά στο καλάθι ή αν τα χέρια στο τιμόνι είναι άφθαστα... Σημασία έχει να παλεύεις και να μην το βάζεις κάτω σε οποιαδήποτε δυσκολία σου παρουσιάζεται στην ζωή σου...

Λίγο ή πολύ όλοι μας γνωρίζουμε ανθρώπους είτε στο σόι μας είτε γνωστούς μας, είτε ακόμα και μεις οι ίδιοι που ταλαιπωρηθήκαμε με την υγεία μας. Σημασία δεν έχει αν τα κατάφεραν ή όχι. Σημασία έχει ότι πολλοί από αυτούς δεν το έβαλαν κάτω ούτε στιγμή και πάλεψαν μέχρι τέλους . . .

Χρυσές εποχές: Man Utd 1998-2008

Έφτασε στο τέλος της η σειρά αφιερωμάτων μας ''Χρυσές εποχές''. Ελπίζουμε να σας κρατήσαμε καλή παρέα και να σας κάναμε πιο... ενημερωμένους για την ιστορία του ποδοσφαίρου.

Το σημερινό τελευταίο άρθρο της σειράς δεν αφορά κάποια δυναστεία, αλλά για μία ομάδα, που ήταν επί μία δεκαετία σταθερά σε υψηλότατο επίπεδο και πολλές επιτυχίες και φυσικά φοβερή μπάλα.







Γενικά

Όπως έγραψα και στον πρόλογο, δεν πρόκειται για μία δυναστεία, αφού βρήκε μπροστά της τη Ρεάλ των Γκαλάκτικος, την Άρσεναλ των Invicnibles, την Μπαρτσελόνα του Ροναλντίνιο. Αλλά ήταν σταθερά σε υψηλότατο επίπεδο, έπαιξε διαστημική μπάλα μερικές φορές και απέκτησε πάρα πολλούς φιλάθλους, και έβγαλε πολλούς παίκτες-θρύλους. Σε μία δεκαετία κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, 3 Κομιούνιτι Σιλντ, και 2 Τσάμπιονς Λιγκ!




Παίκτες κλειδιά


Άντι Κόουλ: Από τους κορυφαίους επιθετικούς την τελευταία 15ετία. Συνθέτοντας ένα τρομερό δίδυμο με τον Ντουάιτ Γιόρκ, πρόσφερε πάρα πολλά, σημαντικά, και θεαματικά γκολ, όντας ο μόνιμος σκόρερ της ομάδας. Λατρεύτηκε από τους οπαδούς και θαυμάζονταν από όλη την ποδοσφαιρική υφήλιο. Η συμβολή του ήταν καταλυτική στη γιγάντωση της Γιουνάιτεντ. Για την ιστορία και τους λάτρεις των αριθμών, σε 6 χρόνια παρουσίας στην ομάδα, είχε 275 συμμετοχές και 121 γκολ!

Ράιαν Γκιγκς: Η μεγάλη σημαία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της σε ηλικία 14 ετών, και είναι ακόμα και τώρα στην ομάδα, στα 39 του πλέον! Είναι ο φυσικός αρχηγός της ομάδας και ταυτισμένος με τους οπαδούς. Καθαρά αγωνιστικά, πρόκειται για έναν πολυσύνθετο παίκτη, που είναι γρήγορος και έχει πολύ καλή τεχνική με το αριστερό του πόδι.

Ρουντ Φαν Νίστελρόι: Ο σκόρερ που διαδέχθηκε τον Άντι Κόουλ αμέσως μόλις έφυγε. Απίστευτα προικισμένος φορ, ερωτευμένος με τα αντίπαλα δίχτυα, και μπορούσε να σκοράρει με κάθε τρόπο από κάθε σημείο. Ήταν για πολλά χρόνια ο κορυφαίος σκόρερ της Γιουνάιεντ. Πραγματικά εκπληκτικός επιθετικός, ο ορισμός του ''κλασικού 9αριού'' ή αλλιώς ''περιοχάτου φορ''. Για την ιστορία και τους λάτρεις των αριθμών, σε 0 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα, είχε 219 συμμετοχές και 150 γκολ!

Πίτερ Σμάιχελ: Για πολλούς ο καλύτερος τερματοφύλακας όλων των εποχών. Κατά τη γνώμη μου τα τελευταία 30 χρόνια, είναι σίγουρα. Απίστευτα ολοκληρωμένος, τέλειος σε όλους τους τομείς και είχε άριστη συνεργασία με τους αμυντικούς του, ενώ με την καλώς εννοούμενη τρέλα που κουβαλούσε έκανε τους οπαδούς να τον καραγουστάρουν. Πολύ μεγάλος γκολκίπερ!

Ρόι Κιν: Ο ορισμός του αμυντικού χαφ-''σκύλου''. Απίστευτο τρεχαντήρι, σκληρά τάκλιν, και κλασικός παίκτης του τύπου ''περνάει ή η μπάλα ή ο παίκτης''. Το απαράμιλλο πάθος του, τον έκανε άκρως αγαπητό στην κερκίδα της ομάδας, του΄εδωσε βέβαια και δεκάδες κόκκινες κάρτες! Μεγάλος αρχηγός όμως, πριν τον διαδεχθεί ο Γκιγκς, ηγέτης στο κέντρο, τεράστιος παίκτης!

Πολ Σκόουλς: Και αυτός είναι σημαία της Γιουνάιτεντ, και είναι ''ζευγάρι'' με τον Γκιγκς στις συνειδήσεις των οπαδών. Από τα 17 μέχρι τα 38 στην Μαν Γιουν. Απέδειξε την αγάπη του για την ομάδα, όταν πέρσι το καλοκαίρι είχε αποσυρθεί, αλλά τον Νοέμβριο ήταν εμφανέστατη η έλλειψή του στα χαφ και... επέστρεψε!! Πλέον, δυστυχώς έχει αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα. Πρόκειται για έναν άκρως ολοκληρωμένο χαφ, με τρομερό μακρινό σουτ, και πολύ ευθύβολο, πολύ καλό μοίρασμα της μπάλας, αλλά και πολύ δυνατό στις μονομαχίες. Άλλος ένας παίκτης-θρύλος της Γιουνάιτεντ.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο νεαρότερος της μεγάλης παρέας, καθώς αυτή τη στιγμή συναγωνίζεται με τον Λιονέλ Μέσι για το ποιος είναι ο κορυφαίος του πλανήτη! Αυτή τη στιγμή παίζει στη Ρεάλ, όμως το όνομά του το έφτιαξε στη Γιουνάιτεντ. Γνωστός για τις θεαματικές τρίπλες του, τα εντυπωσιακά σπριντ του και τα αναρίθμητα γκολ του, είναι ένας φαντεζί παίκτης που ξεσηκώνει την κερκίδα με μία ενέργειά του.







*Βεβαίως θα χωρούσαν και πάρα πολλοί άλλοι, όπως ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο Έντβιν Φαν ντερ Σαρ, ο Ντουάιτ Γιορκ, ο Γκάρι Νέβιλ, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Ρίο Φέρντιναντ κλπ κλπ κλπ. Απλά επέλεξα τους 7 σημαντικότερους.

**Ο Ερίκ Καντονά σταμάτησε το 1997, οπότε δεν μπορεί να συμπεριληφθεί.




Προπονητής


Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: Δε χωρά καμία αμφιβολία ότι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι το συνώνυμο της διαρκούς επιτυχίας στο υψηλότερο επίπεδο. Σταθερή επιθετικογενής τακτική, έμφαση σε νεαρούς παίκτες αλλά και πρωτοκλασάτους και πειθαρχία συνθέτουν την επιτυχία του -για πολλούς- πιο επιτυχημένου προπονητή στην ιστορία του αθλήματος. Δυστυχώς αποσύρθηκε πλέον.






Εικόνες και βίντεο


Το θρυλικό γκολ του Σόλσκιερ στον τελικό του 1999.




Η Μαν Γιουν μόλις έχει κατακτήσει το Τσουλου του 2008.




Το ρόστερ της Μαν Γιουν τη σεζόν 2003-04.




Οι σημαίες της ομάδας, Γκίγκς και Σκόουλς.




Φέργκιουσον και Άντι Κόουλ.




Οι 2 τελικοί

Ο επικός τελικός του Μονάχου. Μαν Γιουν - Μπάγερν 2-1:


Μαν Γιουν - Τσέλσι 1-1 (6-5 πέν.):





Πηγές





Δείτε επίσης






Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Real Madrid: Η στροφή σε Ισπανούς θα βγει σε καλό

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει μπει πλέον σε άλλο πλάνο, αφού έχει κόψει τις ηχηρές μεταγραφές μεγάλων ονομάτων και έχει επιλέξει την Ισπανοποίηση της ομάδας, που θα έχει μεγάλες επιτυχίες σε βάθος χρόνου.








Οι μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι στιγμής η Ρεάλ είναι 3:

Ντάνι Καρβαχάλ - 21 χρονών - Ισπανός - 6,5 εκατ.
Ίσκο - 21 χρονών - Ισπανός - 27 εκατ.
Ασιέρ Ιγιαραμέντι - 23 χρονών - Ισπανός - 38 εκατ.

3 άκρως ελπιδοφόροι Ισπανοί, 3 πολύ μεγάλα ταλέντα σε διαφορετική θέση ο καθένας. Και οι 3 φέτος προβλέπεται να έχουν πολλές συμμετοχές, δεν αποκτήθηκαν δηλαδή μόνο για να συμπληρωθεί το ρόστερ ή να λένε οι διοικούντες ότι παίρνουν Ισπανούς.

Ο Καρβαχάλ αναμένεται να είναι ο βασικός δεξιός μπακ της Ρεάλ φέτος. Οι τραγικές χρονιές του Αρμπελόα έφερναν συνεχείς γκρίνιες και αναζητούνταν κάτι καλύτερο. Ένας παίκτης από τις ακαδημίες της Ρεάλ, που πέρυσι είχε μία τρομερή σεζόν στη Λεβερκούζεν.

Ο Ιγιαραμέντι είναι ο φυσικός αντικαταστάτης του Τσάμπι Αλόνσο. Σχεδόν ίδιος ο τρόπος παιχνιδιού τους, πολύ ποιότητα και ωριμότητα από τον νεαρό χαφ πρώην πλέον της Σοσιεδάδ. Ίσως να μην είναι φέτος βασικός, αλλά από του χρόνου άντε σε 2 χρόνια θα είναι ο ηγέτης του κέντρου της ομάδας.

Ο Ίσκο πάλι ήρθε σε μία θέση όπου έχει να ανταγωνιστεί 3 παγκόσμιας κλάσης παίκτες. Οζίλ, Κακά, Μόντριτς. Φαίνεται ωστόσο ότι θα είναι ο βασικός αναπληρωματικό της μεσοεπιθετικής γραμμής, καθώς παίζει με άνεση και ως 10άρι αλλά και στα άκρα, ενώ ο Αντσελότι υπολογίζει τον Μόντριτς πιο πολύ ως αμυντικό χαφ, ενώ ο Κακά μάλλον αποχωρεί. Σίγουρα θα πάρει πολλές συμμετοχές και ο Ίσκο.

Σε αυτές τις 3 μεταγραφές, προσθέστε και τους 3 ήδη υπάρχοντες νεαρούς στο ρόστερ της Ρεάλ από τις ακαδημίες, που ο καθένας τους αποτελεί και ένα μεγάλο ταλέντο:

Χεσέ - Εξτρέμ - Ισπανός - 20 χρονών - από τα 14 στη Ρεάλ 
Μοράτα - Φορ - Ισπανός - 20 χρονών - από τα 16 στη Ρεάλ 
Νάτσο - Δεξί μπακ - Ισπανός - 23 χρονών - από τα 11 στη Ρεάλ 

Στις 3 μεταγραφές και τους 3 νεαρούς προσθέστε και τους παρακάτω ήδη υπαάρχοντες Ισπανούς, έμπειρους, με μεγάλο όνομα στο ποδόσφαιρο:

Ίκερ Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Τσάμπι Αλόνσο, Άλβαρο Αρμπελόα, Ραούλ Αλμπιόλ, Ντιέγκο Λόπεζ. Βάλε και τον 3ο τερματοφύλακα Αντόνιο Αδάν.

Η Ρεάλ έχει στο τωρινό ρόστερ της 26 παίκτες, εκ των οποίων οι 13 Ισπανοί! Για να καταλάβετε την αξία του πράγματος, δείτε παρακάτω τους αριθμούς των προηγούμενων 6 σεζόν:

2012-13: 28 παίκτες, 12 Ισπανοί
2011-12: 27 παίκτες, 10 Ισπανοί
2010-11: 26 παίκτες, 11 Ισπανοί
2009-10: 23 παίκτες, 10 Ισπανοί
2008-09: 28 παίκτες, 10 Ισπανοί
2007-08: 25 παίκτες, 8 Ισπανοί


Για να καταλήξω, η Ρεάλ έχει στραφεί στην αγορά και την αξιοποίηση γηγενών παικτών, κάτι που είμαι σίγουρος πως θα της βγει σε καλό. Σε 3-4 χρόνια ίσως μιλάμε για μία υπερομάδα αποτελούμενη κυρίως από Ισπανούς με ξένες ''πινελιές''. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Οι οπαδοί της Ρεάλ πάντως, είναι αισιόδοξοι.


Υ.Γ. Τα καθαρά αγωνιστικά της Ρεάλ, θα τα δούμε σε άλλο άρθρο.