Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Η κλήρωση των 16 του Champions League

Έγινε τη Δευτέρα στη Νιον η κλήρωση για τη φάση των 16 στο Τσάμπιονς Λιγκ και προέκυψαν πολύ ενδιαφέροντα ζευγάρια, άλλα τελείως αμφίρροπα και άλλα με μεγάλο φαβορί. Όμως στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχουν φαβορί και όλα μπορούν να συμβούν. 

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα ζευγάρια.






Μάντσεστερ Σίτι-Μπαρτσελόνα: Το σπουδαιότερο ζευγάρι της φάσης, αφού συγκρούονται δύο από τις 4-5 ομάδες με το καλύτερο υλικό στη διοργάνωση και η μάχη αναμένεται πολύ σκληρή ανάμεσα σε δύο μεγαθήρια. Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: ή θα δούμε δύο ματσάρες με 4-5 γκολ στη καθεμία ή πολύ κλειστά ματς με σκοπιμότητα και ελάχιστα έως μηδαμινά γκολ. Για το παιχνίδι της πρόκρισης είναι 51-49 υπέρ της Μπαρτσελόνα καθαρά και μόνο λόγο εμπειρίας και φανέλας.

Άρσεναλ-Μπάγερν: Το συγκεκριμένο ζευγάρι είχε τύχει και πέρσι. Φέτος η διαφορά των δύο ομάδων ποιοτικά παραμένει μεγάλη, αλλά η Άρσεναλ πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία στην Αγγλία. Χωρίς πολλά λόγια θεωρώ ότι η Μπάγερν θα περάσει ίσως πολύ πιο εύκολα από ότι περιμένουμε διότι πολύ απλά έχει υπερομάδα και είναι το πολύ μεγάλο φαβορί για να κάνει το repeat.

Μάντσεστερ Γιουν.-Ολυμπιακός: Δύσκολη κλήρωση για την ελληνική εκπροσώπηση. Ωστόσο όλα είναι πιθανά καθώς η Γιουνάιτεντ διανύει μία κάτω του μετρίου σεζόν. Αυτό που πρέπει να φοβούνται οι συμπατριώτες μας οπαδοί του Ολυμπιακού είναι η πιθανότητα να θέλουν οι της Γιουνάιτεντ να ισορροπήσουν τον τραγικό πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα με μία καλή πορεία στο Τσουλου. Διαφορά ποιότητας υπάρχει, ο Ολυμπιακός θα το παλέψει μέχρι τέλους, αλλά θεωρώ ότι εύκολα η δύσκολα θα περάσει η Μαν Γιουν.

Γαλατασαράι-Τσέλσι: Πολλοί ξεγελιούνται λόγω των ονομάτων, όμως πρόκειται για το πιο αμφίρροπο ζευγάρι που έβγαλε η κληρωτίδα. Η Γαλατά έχει ρίξει πολύ χρήμα τον τελευταίο 1,5 χρόνο και έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο. Η Τσέλσι από την άλλη για άλλη μια φορά δεν πείθει κανέναν, καθώς έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Θεωρώ ότι λίγο ο Μουρίνιο, λίγο η εμπειρία των παικτών θα παίξουν ρόλο στο να περάσει στις λεπτομέρειες η ομάδα από τον Λονδίνο, που θα βρει απέναντί της τον αγαπημένο της Ντιντιέ Ντρογκμπά. 50-50 είναι οι πιθανότητες πάντως.

Μίλαν-Ατλέτικο Μαδρ.: Εδώ υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και δεν είναι άλλο από την Ατλέτικο Μαδρίτης! Οι ροχιμπλάνκος τρελαίνουν κόσμο με την παρουσία τους τα τελευταία 1,5-2 χρόνια, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο τους και αποτελούν μία ομάδα χάρμα οφθαλμών. Όσον αφορά την μοναδική εκπρόσωπο της Ιταλίας, με μία λέξη είναι ΜΕΤΡΙΑ. Πολύ μετριότητα και πολύ ανοργάνωτη μεσοαμυντική γραμμή. Πολύ δύσκολα δεν θα περάσει η πολύ ανώτερη ποιοτικά Ατλέτικο, όσο οδυνηρό και αν φαντάζει για το όνομα και τη φανέλα της Μίλαν με τα 7 ευρωπαϊκά.

Λεβερκούζεν-Παρί: Εδώ δεν χρειάζονται πολλά πολλά. Η Παρί είναι μαζί με την Μπάγερν οι πιο ποιοτικές ομάδες τις διοργάνωσης και αν παρουσιαστεί όπως πρέπει και μπορεί δεν θα συναντήσει μεγάλο εμπόδιο απέναντι από την εκπληκτική φέτος στο γερμανικό πρωτάθλημα και πάντα αξιόλογο όνομα, Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Σάλκε-Ρεάλ Μαδρ.: Φαβορί η Ρεάλ που θα περάσει εύκολα φαντάζομαι από μία Σάλκε που είναι μία του ύψους και μία του βάθους, και πέρασε άδικα από τη φάση ομίλων, αφού η Βασιλεία ήταν πιο ομάδα. Η Σάλκε θα δώσει λογικά πιο πολύ βάρος στο πρωτάθλημα όπου πληρώνει το πολύ κακό ξεκίνημα και έτσι η Ρεάλ Μαδρίτης του δαιμονισμένου Κριστιάνο Ρονάλντο δεν αναμένεται να δυσκολευτεί.

Ζενίτ-Ντόρτμουντ: Η Ντόρτμουντ παρόλο που δεν τα πάει και τόσο καλά φέτος, σε Γερμανία κυρίως αλλά και Ευρώπη, πιστεύω θα περάσει, όχι εύκολα πάντως, από μία Ζενίτ που έχει εξαιρετικές μονάδες αλλά δεν είναι ΟΜΑΔΑ, τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να προβάλλει μεγάλη αντίσταση στην περσινη φιναλίστ.

Προβλέψεις: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Μαν Γιουν, Τσέλσι, Ατλέτικο, Παρί, Ρεάλ, Ντόρτμουντ
Ημερομηνίες: 18-19-25-26 Φεβρουαρίου οι πρώτοι αγώνες, 11-12-18-19 οι επαναληπτικοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου