Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Premier League: Match Preview 23/11/2013

Καλημέρα και καλό ΣΚ σε όλους! Πίσω σε φουλ ρυθμούς όλα τα πρωταθλήματα μετά από τη διακοπή για την φάση των knock-out αγώνων για τα τελικά του Μουντιάλ.Η Αγγλία βέβαια είχε προκριθεί ήδη, οπότε αγωνίστηκε σε φιλικό με τους Γερμανούς στο Wembley (0-1 με γκολ του Big Fuckin German - Mertesacker, όπως οι οπαδοί της Άρσεναλ τον αποκαλούν!). 


Σε κάθε αγωνιστική της Premier υπάρχουν κάποια must-see παιχνίδια. Αυτή τη φορά έχουμε το Merseyside derby, οπότε τα βλέμματα κυρίως θα στραφούν εκεί! Βέβαια υπάρχουν και άλλα παιχνίδια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως το Λονδρέζικο ντέρμπι West Ham Utd - Chelsea, ή το Man. City - Tottenham. 






Το πρόγραμμα της αγωνιστικής αναλυτικά:

Σάββατο 23/11/2013

14:45 Everton - Liverpool
17:00 Arsenal - Southampton
          Fulham - Swansea City
          Hull City - Crystal Palace
          Newcastle Utd - Norwich City
          Stoke City - Sunderland
          West Ham Utd - Chelsea

Κυριακή 24/11/2013

15:30 Manchester City - Tottenham Hotspur
          Cardiff City - Manchester Utd

Δευτέρα 25/11/2013

22:00 West Bromwich Albion - Aston Villa



Και για τις δύο ομάδες πολύ σημαντικό το παιχνίδι, αφού πέρα από το μεταξύ τους μίσος, υπάρχει και το βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Liverpool μετά από πολλά χρόνια πηγαίνει αρκετά καλά στο πρωτάθλημα, φιγουράροντας στις πρώτες θέσεις, ενώ και για την Everton που κάνει μια νέα αρχή, με νέο προπονητή έπειτα από 12 χρόνια, είναι σημαντικό το να παραμείνουν ψηλά και να διεκδικήσουν μία εκ των θέσεων που οδηγούν στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Τι καλύτερο για τον Roberto Martinez!

Σημαντικές απουσίες δεν θα υπάρχουν για τις δύο ομάδες οπότε οι προπονητές θα κατεβάσουν τις καλύτερες ενδεκάδες τους. Η ξεκούραση της μίας εβδομάδας, σε συνδυασμό το λευκό απουσιολόγιο είναι πολύ καλό νέο για τον Martinez, αφού δεν έχει στον πάγκο καλές λύσεις.

Από την στιγμή λοιπόν που είναι ντέρμπι, ξεκινάμε από το Χ. Θεωρώ ότι με το Χ είναι και οι δύο κάπως ευχαριστημένοι. Θα μπορούσαμε να ποντάρουμε στο συγκεκριμένο σημείο, σε ένα δελτίο με λαθάκια, 4 στα 5 ή κάτι ανάλογο.




Δύσκολο παιχνίδι για πρόβλεψη το συγκεκριμένο, αν και υπάρχει προφανέστατα φαβορί - η Άρσεναλ. Παρόλα αυτά δε μου πάει η καρδιά να κοντράρω αυτή την υπέροχη ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Pochettino, που μετρά πλέον οκτώ παιχνίδια αήττητος!

Μετά τον Ricky Lambert και οι Adam Lallana - Jay Rodriguez χρίστηκαν διεθνείς με την Εθνική Αγγλίας κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα θα αρχίσει να αποκτάει και άλλα χαρακτηριστικά, όπως αυτά της αυτοπεποίθησης και άρα καλύτερης ψυχολογίας. Επίσης ο Gaston Ramirez έλειπε με την Εθνική Ουρουγουάης, οπότε αυτό ίσως να αποτελεί και πρόβλημα. Αμφίβολος και ο Pablo Osvaldo αφού πέρασε μια ίωση, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα αγωνιστεί.

Από την άλλη η Άρσεναλ παίζει εξαιρετικά, ακόμη και αν η λίστα με τους τραυματίας είναι μεγάλη. Τουλάχιστον ο Βεγκέρ θα έχει μία ακόμη λύση, αυτή του Theo Walcott που είναι έτοιμος, ίσως να τον δούμε ως αλλαγή, για να πάρει μερικά αγωνιστικά λεπτά. Μακροχρόνια εκτός οι Alex Chamberlain και ο Podolski.

Αν θα ποντάριζα στο παιχνίδι, με ρίσκο αλλά θα πήγαινα με την ισοπαλία!




Τριπλή το συγκεκριμένο παιχνίδι, όποιο αποτέλεσμα και να "κάτσει", δε θα μου κάνει εντύπωση. Για την Fulham ήδη οι ψίθυροι εντείνονται για τον Martin Jol και αρχίζουν να γίνονται φωνές, ενώ και η Swansea προβληματίζει με το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. 

7 ήττες σε 11 παιχνίδια μετρά η Fulham και το ξεκίνημα είναι ανησυχητικό! Προσελήφθη ο Rene Meulensteen ως βοηθός του Jol, για να βοηθήσει όσο μπορεί με την εμπειρία του και να ανυψώσει το ηθικό των παικτών. Αν θέλουν οι Λονδρέζοι να πάρουν κάποιους βαθμούς, η ώρα είναι τώρα, αφού ακολουθούν πολύ δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια με Tottenham, Aston Villa και Manchester City!

Για την Fulham θα λείψει ο Hangeland, ο Duff και ο Riether. Για την Swansea αμφίβολοι είναι οι Michu και ο Pablo Hernandez.

Ίσως και να έρθει ο άσος... Εκτός και αν οι παίκτες της Fulham θέλουν να διώξουν μια ώρα νωρίτερα τον Jol. 




Must win παιχνίδι για την Hull. Πιθανό τρίποντο θα μετράει διπλά, αφού θα βυθίσει για τα καλά στην τελευταία θέση τους αντιπάλους, ενώ οι ίδιοι θα πάρουν ανάσα, ξεφεύγοντας με 7 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. 

Η Hull μπορεί να μην είναι καμία σπουδαία ομάδα, αλλά είναι σημαντικό ότι ομάδες ίδιας δυναμικότητας τις κερδίζει, ειδικά εντός έδρας. Αυτό περιμένω να γίνει και αύριο, αφού οι τίγρεις θα βρουν μπροστά τους μία ομάδα (?) που δεν έχει προπονητή εδώ και 5 εβδομάδες! Οι συζητήσεις με τον Tony Pulis ακόμη συνεχίζονται! Πραγματική φαρσοκωμωδία, ή μάλλον εφιάλτης για τους οπαδούς της Palace.

O Alan McGregor - βασικός τερματοφύλακας της Hull, επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια, όπως επιστρέφουν και οι Robbie Brady και Robert Koren. Μοναδική απουσία αυτή του Quinn. Για την Crystal Palace υπάρχει μια σημαντική επιστροφή του Jonny Williams, εκτός όμως είναι ο Adlene Guedioura.

Οι αετοί στα τελευταία 3 παιχνίδια μετρούν 1 βαθμό, χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν κάποιο γκολ! Η ισοπαλία τους με την Everton έσπασε ένα σερί 7 αγώνων - μόνο ήττες...  Μέχρι στιγμής δεν έχουν πανηγυρίσει κάποιον βαθμό εκτός έδρας και ειλικρινά εύχομαι να παραμείνουν εκεί και αύριο!

Μπροστά θα αγωνιστεί μάλλον ο Chamach, ένας "ανάλατος" και εντελώς άνευρος ποδοσφαιριστής που δεν μπόρεσε σε καμιά περίπτωση να δικαιολογήσει τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί πριν μερικά χρόνια για το όνομά του.

Κρατάμε τον άσο...!




Εδώ λογικά θα πάει πολύς κόσμος με τον άσο, αλλά δυστυχώς το ποσοστό είναι πολύ χαμηλό για αγώνα Premier League. Συμφωνώ ότι η Newcastle παίρνει αποτελέσματα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ειδικά το διπλό στους Spurs ήταν αξιέπαινο, δεν ενθουσίασαν ωστόσο με την μπάλα που έπαιξαν. Είδα το παιχνίδι και μπορώ να πω με σιγουριά ότι ήταν πολύ τυχεροί που δεν έφυγαν με ένα 5-1... Ο Ολλανδός τερματοφύλακας Crul έκανε την εμφάνιση της καριέρας του, έσωσε απίστευτα πράγματα και τελικά κράτησε ανέπαφη την εστία του. Το γκολ προήλθε από κόντρα επίθεση, την οποία και αξιοποίησε ο φορμαρισμένος Loric Remy.

Το αυριανό παιχνίδι όμως δε θα είναι τέτοιο. Η Norwich ξεκάθαρα θα πάει για να κρατήσει το 0, ως αποτέλεσμα, και η Newcastle δε θα βρει κενούς χώρους για αντεπιθέσεις. Αντίθετα πρέπει η ίδια να κάνει παιχνίδι και να έχει την κατοχή μπάλας. Ο προπονητής Chris Hughton νιώθει πολύ μεγάλη πίεση και η "καρέκλα του τρίζει". Αν ειδικά το αποτέλεσμα "στράβωνε" με τα σφυριά την προηγούμενη αγωνιστική, ίσως και να του κουνήσουν τα μαντήλια. Αλλά εκεί αποδείχθηκε τυχερός και γύρισε το ματς.

Θα πήγαινα με την έκπληξη και θα πρότεινα Χ, σε ένα δελτίο με εκπλήξεις...




Καθαρή τριπλή. No bet παιχνίδι για μένα...

Η Stoke δεν πετυχαίνει γκολ ούτε με αίτηση. Από την άλλη επειδή η Sunderland κέρδισε την Man. City δε σημαίνει ότι σώθηκε. Ήταν τυχερή, πέτυχε πρώτη γκολ και μετά αμύνθηκε μαζικά. Ας κόψουν το λαιμό τους, και οι δύο είναι πολύ κακές ομάδες και μάλλον θα χαιρετήσουν.



Σκέφτομαι να ποντάρω την ομάδα μου στο Χ. 

Τεράστιο πρόβλημα για την West Ham Utd στην επίθεση. Ακούγονται σενάρια για τον Μήτρογλου τον Δεκέμβριο. Οπωσδήποτε χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση. O Allardyce κάνει αλχημείες κάθε αγωνιστική για να καλύψει τα κενά...

Από την άλλη η Chelsea δεν πείθει. Παραδοσιακά η Chelsea ζορίζεται στο Upton Park και βλέπω να γίνεται το ίδιο και σήμερα.

Κρατάμε το Χ...

Συμπέρασμα

Ποντάρουμε στον άσο της Hull και στο Χ της West Ham Utd. 

  • Hull City - Crystal Palace 1 (κοντά στο 1.80)
  • West Ham Utd - Chelsea X (κοντά στο 3.80)
Ποντάρουμε 15 μονάδες. 
Προηγούμενο Υπόλοιπο: 1,035.20
Νέο Υπόλοιπο: 1,020.20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου