Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Roma - Napoli 2-0 Η Ρόμα συνέχισε το σερί της

Με 2-0 κέρδισε η Ρόμα την Νάπολι το βράδυ της Παρασκευής στην Ρώμη. Έτσι έφτασε τις οκτώ συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και συνεχίζει μόνη πρώτη στην βαθμολογία.

Ο αγώνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον... Η τακτική των προπονητών, οι χαμένες ευκαιρίες, οι στημένες φάσεις και εν τέλη η αποβολή του Καναβάρο (αμυντικός Νάπολι) έπαιξαν ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού σκορ...

Ας ρίξουμε μια ματιά όμως στον ενδιαφέρον αυτόν αγώνα . . .

Στο πρώτο μέρος παρατηρήσαμε τα εξής:

- Στην αρχή του αγώνα, η Ρόμα παρόλο που ήταν περισσότερο επιθετική και ανέβαζε παίκτες είχε αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την κατοχή μπάλας από την Νάπολι οι παίκτες της οποίας όμως επιχειρούσαν πάρα πολλές βαθιές μπαλιές χωρίς ουσία.

 - Γενικά η Νάπολι είχε κακή κυκλοφορία και αρκέστηκε σε παθητικό παιχνίδι. Είχε τις γραμμές της κοντά και έντεκα παίκτες πίσω από την μπάλα να αμύνονται.

- Από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και μετά η Νάπολι ανέβασε τις γραμμές της και προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα...Στο 35ο λεπτό μάλιστα με τον Πάντεφ έχασε την ευκαιρία του αγώνα καθώς ο Σκοπιανός έχασε τετ α τετ.. Επίσης στο 45ο λεπτό ο Ισίνιε έχασε άλλο ένα τετ α τετ (από λίγο πλάγια θέση) στέλνοντας την μπάλα δοκάρι και άουτ.

- Η Ρόμα προσπαθούσε με σουτ εκτός περιοχής. Παρόλο που τα σουτ ήταν πολύ καλά, δεν βρήκαν στόχο.

 Σε γενικές γραμμές, η Νάπολι αναχαίτισε τους Ρωμαίους στο πρώτο μέρος και μετά το 25ο λεπτό ανέβηκε και έχασε τις δύο καλύτερες ευκαιρίες του αγώνα.  Όμως, ο νόμος του ποδοσφαίρου είναι νόμος. Η Ρόμα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή που με υποδειγματική εκτέλεση ο Πιάνιτς το μετέτρεψε σε γκολ.


Στο δεύτερο μέρος του αγώνα παρατηρήσαμε τα εξής:

- Η Νάπολι από την αρχή ανέβηκε και κυκλοφόρησε την μπάλα. Έφτασε έξω από την περιοχή των Ρωμαίων, κέρδισε αρκετά κόρνερ. Επίσης, ο Ινλέρ δοκίμασε τα πόδια του από μακρινή απόσταση. Αλλά όλα αυτά δεν είχαν ουσία.

- Η Ρόμα ήταν αρκετά επιφυλακτική. Κράτησε πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα για να κλείσει τους χώρους. Μέχρι το 65ο λεπτό η Ρόμα ήταν επιθετικά ανύπαρκτη.

- Ο χρόνος κυλούσε και ο αγώνας είχε το ίδιο στυλ. Σε μια αντεπίθεση της Ρόμα έγινε ανατροπή - αποβολή του Καναβάρο μέσα στην περιοχή και το πέναλτι το μετέτρεψε σε γκολ ο Πιάνιτς.

- Μετά το 2-0 και με την Νάπολι να παίζει με δέκα παίκτες τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα.



Συμπέρασμα



Η Νάπολι είχε πλάνο εξαρχής και η αλήθεια είναι ότι της βγήκε. Δηλαδή, κρατώντας τις γραμμές της κοντά και βάζοντας πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα αναχαίτισε την Ρόμα στο πρώτο 25λεπτό. Ταυτόχρονα, προσαρμόστηκε στην κολασμένη ατμόσφαιρα του Ολίμπικο. Μετά το 25ο λεπτό βγήκε έκανε δύο μεγάλες φάσεις αλλά ατύχησε.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου από στημένη φάση έμεινε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος η Νάπολι είχε ανούσια κατοχή και η Ρόμα ροκάνιζε τον χρόνο. Η φάση του 71ου λεπτού έκρινε τον αγώνα.

Η Ρόμα, ήταν άτυχη... Δύο παίκτες της αντικαταστάθηκαν λόγω τραυματισμών. Τότι και Ζερβίνιο. Παρόλα αυτά η συγκέντρωσή της και ο αστάθμητος παράγοντας της τύχης, της έδωσαν ακόμα μία νίκη.

2 σχόλια:

  1. θα μας τρελανει φετος η Ρομα.... αν συνεχισει ετσι το βλεπω να πεφτουν στο 1,20 οι αποδοσεις της...

    παντως δν πιστευω οτι μπορει να παρει το πρωταθλημα, αργα η γρηγορα θα γκελαρει και θα φανουν οι αδυναμιες του ροστερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο, τώρα ακόμα και ισοπαλία να φέρει στο Φρίουλι είναι καλά.

    Μετά έχει τρία ματς εντός και ένα εκτός.

    Και με βάση τα ρόστερ όλων των άλλων στην Ιταλία δεν έχει και πολλές αδυναμίες η Ρόμα. Άσε που είναι πλέον ομάδα του προπονητή της. Έστω και σε μικρό διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή