Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η υπόθεση της ανανέωσης του Ronaldo

Η υπόθεση της ανανέωσης του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Ρεάλ βρίσκεται στην κορυφή της Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής επικαιρότητας εδώ και αρκετούς μήνες.

Ο Πορτογάλος δεν έχει υπογράψει ακόμα την ανανέωση καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν διαφωνίες όσων αφορά το οικονομικό κομμάτι.

Το συμβόλαιο του Ρονάλντο με την Ρεάλ, τελειώνει μετά το πέρας της σαιζόν 2014-2015.

Από την αρχή της περυσινής σαιζόν παρατηρήθηκαν κάποια προβλήματα του Ρονάλντο. Οι περισσότεροι θα θυμόμαστε τα σχόλια των μμε τότε (κάπου τον Οκτώβριο του 2012) ότι πηγαίνει στις προπονήσεις και δεν μιλάει με τους συμπαίκτες του. Ακόμα και γκολ όταν σημείωνε δεν ήταν λίγες οι φορές που δεν πανηγύριζε.

Πολλοί σχολίασαν τότε ότι αυτή η συμπεριφορά του Πορτογάλου είχε να κάνει με την υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του. Φυσικά, τίποτα δεν αποδείχτηκε στην πράξη, όλοι έμειναν με τις υποθέσεις και ο παίκτης έβγαλε την σαιζόν με την Ρεάλ.

Και κάπου εκεί ξεκίνησαν και πάλι τα ερωτηματικά της ανανέωσης. Ειδικά μετά την φήμη ότι ο Ρονάλντο άδειασε το σπίτι του και ταξίδεψε στο Μάντσεστερ, οι πιο πολλοί σκέφτηκαν ότι επιστρέφει στην Αγγλία. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι και μη Παρί ΣΖ ενδιαφέρθηκε για τον Πορτογάλο.

Παρόλα αυτά ο Ρονάλντο θεωρείται ακόμα παίκτης της Ρεάλ. Βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της ποδοσφαιρικής του καριέρας και οφείλει να λάβει την καλύτερη για τον εαυτό του απόφαση. Ευρωπαϊκά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για διαφορά των δύο πλευρών στο οικονομικό.

Και φυσικά η κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματά της. Η μεν Ρεάλ παρόλο που είναι ομάδα - κολοσσός όπως και να το κάνουμε δεν γίνεται να μείνει ανεπηρέαστη από τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες της εποχής. Φυσικά, κάποιος θα πει εδώ ότι αν επηρεαζόταν δεν θα έδινε 100-120 Εκατομμύρια για τον Μπέϊλ. Ο δε παίκτης μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι "κεφάλαιο" για την ομάδα. Και όντως είναι όχι απλά ο καλύτερος της Ρεάλ, αλλά και ένας από τους κορυφαίους του κόσμου (αν όχι ο κορυφαίος).

Συμπερασματικά, ο Ρονάλντο έχει τόσο υψηλή ποδοσφαιρική ποιότητα που σε όποια ομάδα και να πάει δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερα μεγάλο χρόνο προσαρμογής. Επίσης... Το κατά πόσο η ενδεχόμενη απόκτηση του Γκάρεθ Μπέϊλ από την Ρεάλ σχετίζεται με την υπόθεση Ρονάλντο είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον.

Θα συνυπάρξουν και οι δύο στην ίδια ομάδα ή ο ερχομός του ενός θα ανοίξει την πόρτα της εξόδου για τον άλλον...;;; Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να τους δούμε μαζί. Ίσως μετά από χρόνια θα μιλούσαμε και πάλι για μία διαστημική Ρεάλ. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι τι θέλουν οι ποδοσφαιρόφιλοι. Το ζητούμενο είναι τι αποφασίζουν οι διοικήσεις των ομάδων και οι πλευρές των παικτών . . .

1 σχόλιο:

  1. αρχισε να κουραζει και αυτη η υποθεση , μαζι με ρουνει μπειλ κλπ κλπ...

    θα πρεπει να παρει μια αποφαση και οχι να αφηνει το θεμα ανοικτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή