Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Premier League 2013-2014 Season Preview part 4

Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε τις ομάδες της Premier League που τερμάτισαν από τις θέσεις 1 ως 12 σε τρία διαφορετικά μέρη. Σήμερα θα δούμε τις ομάδες που τερμάτισαν πέρυσι στις θέσεις 13 ως 16.

Πρόκειται για τις Στόουκ Σίτυ, Σάουθαμπτον, Άστον Βίλα και Νιουκάστλ. Να τονίσουμε για μία ακόμη φορά ότι σ' αυτή την σειρά των αφιερωμάτων μας προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τις ομάδες και τους στόχους τους με βάση τις κινήσεις τους ως τώρα . . .


Στόουκ Σίτυ



Με νέο προπονητή πλέον η Στόουκ. Ο Μάρκ Χιούζ (πρώην ΚΠΡ, Φούλαμ, Μπλακμπερν). Απέκτησε τον Πίτερς (αριστερό μπακ) από την PSV Αϊντχόφεν. Κατά τ' άλλα κράτησε μεγάλο μέρος του περυσινού ρόστερ.

Άποψη: Πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα έχει εύκολη χρονιά φέτος και οι πιθανότητες να υποβιβαστεί είναι αρκετές. Είναι και η πρόσληψη του Χιουζ (πολλοί δεν τον εκτιμούν) που τους οδηγεί σ' αυτό το συμπέρασμα. Σε γενικές γραμμές η ομάδα αναμένεται να κινηθεί σε μέτρια επίπεδα και δεν θα είναι απίθανο ούτε αν κινδυνέψει με υποβιβασμό αλλά ούτε και αν υποβιβαστεί τελικά.


Σάουθαμπτον



Κράτησε το μεγαλύτερο μέρος του περυσινού ρόστερ και απέκτησε δύο σημαντικούς παίκτες που αναμένεται να την ενισχύσουν. Πρόκειται για τον Λοβρέν (κεντρικός αμυντικός από την Λυών και τον Γουανιάμα (αμυντικό χαφ) από την Σέλτικ. Συνεχίζει ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο στον πάγκο της ομάδας.

Άποψη: Θα είναι πιο δεμένη ομάδα. Το γεγονός ότι κράτησε όλες τις περυσινές βασικές μονάδες, τον ίδιο προπονητή και πραγματοποίησε δύο αρκετά καλές κινήσεις αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο. Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά της στην Πρέμιερ (μετά από καιρό). Φέτος οι παίκτες της θα έχουν περισσότερες εμπειρίες. Δεν θα είναι απίθανο αν ξεφύγει από την ζώνη του υποβιβασμού και κινηθεί κάπου στην μέση του βαθμολογικού πίνακα. Στην χειρότερη θα παλέψει για την παραμονή της με αυξημένες πιθανότητες να την πετύχει . . .


Άστον Βίλα



Μία ομάδα με μεγάλη αυταπάρνηση και πάθος πέρυσι που κατάφερε να σώσει την χρονιά έστω και στο τέλος. Συνεχίζει ο Πολ Λάμπερτ στον πάγκο της. Διατήρησε αρκετούς από τους περυσινούς παίκτες αλλά έχασε και κάποιους (Λιζάϊ, Χόλμαν). Έκανε και αρκετές προσθήκες. Για μεταγραφές ξόδεψε περίπου 13.000.000 Ευρώ.

Απέκτησε τους Οκορέ (κεντρικός αμυντικός) από την Νόρτσελαντ, τον Μπακούνα (επιτελικός και ακραίος χαφ) από την Χρόνιγκεν, τον Τόνεφ (ακραίο χαφ) από την Λεχ Πόζναν, τον Νίκλας Ελένιους (επιθετικός με 40 γκολ σε 100 εμφανίσεις περίπου) από την Μπρόντμπι, τον Λούνα (αριστερό μπακ) από την Ρεάλ Μαγιόρκα που ήταν δανεικός από την Σεβίλλη.

Άποψη: Σε γενικές γραμμές παρουσιάζεται ενισχυμένη. Απέκτησε παίκτες που ήταν βασικοί στις ομάδες τους, σε πρωταθλήματα χαμηλότερου βεληνεκούς από το Αγγλικό αλλά είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Φυσικά χρειάζεται και χρόνος για να δέσουν όλοι αυτοί.

Στόχος της ομάδας να μην έχει τις περυσινές περιπέτειες και αν είναι δυνατόν μια αξιοπρεπή πορεία (κάπου στην 12η θέση). Το θέμα είναι αν μπορεί... Οι συνολικές κινήσεις της, μας δείχνουν ότι μπορεί αρχικά να σώσει σχετικά εύκολα την χρονιά και με τύχη να σκαρφαλώσει πιο ψηλά.


Νιουκάστλ



Αγχωτική η περυσινή σαιζόν για την Νιουκάστλ. Έφτασε σε σημείο να απειλείται με υποβιβασμό. Τελικά τα κατάφερε. Κράτησε σχεδόν όλο το περυσινό κορμό παικτών (ο Σίμπσον και ο Πέρκχ έφυγαν) και απέκτησε έναν ακόμη Γάλλο, τον Ρεμί (επιθετικός). Έτσι έφτασε τους έντεκα Γάλλους. Οι οποίοι είναι και ποιοτικοί.

Άποψη: Υλικό για υψηλούς στόχους έχει. Το θέμα είναι χημεία αν έχει και καλή αμυντική λειτουργία. Γιατί πέρυσι δεν τα είχε αυτά τα δύο στοιχεία και λίγο έλειψε να την πατήσει. Στα ερωτηματικά η Νιουκάστλ. Μπορεί να κινηθεί σε τροχιά εξάδας, μπορεί να έχει και μία μέτρια χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου