Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Premier League 2013-2014 Season Preview part 2

Συνεχίζουμε την αναφορά μας στις ομάδες της Premier League, λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Στην χθεσινή ανάρτηση είδαμε τις πρώτες τέσσερις ομάδες (της περυσινής τελικής βαθμολογίας).

Σήμερα θα δούμε τις επόμενες τέσσερις ομάδες. Την Τότεναμ, την Έβερτον, την Λίβερπουλ και την Γουέστ Μπρομ . . .

Φυσικά πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι η μεταγραφική περίοδος κρατάει μέχρι τέλη του μηνός και πιθανό να υπάρξουν φυγές και προσθήκες αντίστοιχα στις ομάδες . . .


Τότεναμ



Μέγα θέμα με την υπόθεση του Μπέϊλ. Τις τελευταίες μέρες μπήκε στο κόλπο και η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Μεγάλη υπόθεση που αλλάζει τα δεδομένα της ομάδας ανάλογα με τον αν μείνει ή φύγει. Προς παραχώρηση είναι ο Ντεφόε, ενώ ο Ντέμπσι ήδη έφυγε για Αμερική. Η ομάδα απέκτησε τον Παουλίνιο (κεντρικό χαφ), τον Σολδάδο (επιθετικός), τον Τσάντλι (ακραίος μέσος), Καπουέ (αμυντικό χαφ).. Προσθήκες ουσίας που προσδίδουν στην ομάδα το βάθος που χρειάζεται.

Άποψη: Η φυγή του Μπέϊλ θα αλλάξει τα αγωνιστικά δεδομένα της ομάδας. Είναι ένας παίκτης - μια ομάδα ο Ουαλός. Φυσικά, η ομάδα τόσο με τους παίκτες που διέθετε όσο και με τις καλακαιρινές προσθήκες δείχνει ότι και χωρίς τον Μπέϊλ θα στοχεύσει ψηλά. Επιτυχία θα είναι η πολυπόθητη είσοδος στην τετράδα....


Everton



Ίδια ακριβώς ομάδα με πέρυσι απλά με τον Μαρτίνεζ στον πάγκο αντί του Μόγιες. Ο Μαρτίνεζ είναι αρκετά καλός, μεθοδικός προπονητής και άριστος γνώστης του πρωταθλήματος. Ήταν για χρόνια στην Γουίγκαν. Μαζί του από την Γουίγκαν έφερε τους: Ρόμπλες (τερματοφύλακας), Αλκαράζ (αμυντικός), Αρούνα Κονέ (επιθετικός). Η Έβερτον, απέκτησε και τον Ντολοφέου (αμυντικός) από την Μπαρτσελόνα.

Άποψη: Παρόλο που ακούστηκε έντονα το όνομα του Φελαϊνί προς το παρόν μένει στην Έβερτον. Το ίδιο και όλοι οι υπόλοιποι βασικοί παίκτες (Μιραλάς, Γέλαβιτς, Πίεναρ, Μπέϊνς, Όσμαν, Γκίμπσον, Τζαγιέλκα). Μόνο ο Νέβιλ αποχώρησε. Πρέπει να υπερβάλλει εαυτό για να τερματίσει στην πεντάδα. Θα είναι άκρως ανταγωνιστική, δυσκολοκατάβλητη αλλά πολύ δύσκολα να πάει πάνω από την έκτη θέση. Καλό θα είναι να κυνηγήσει και δύο κύπελλα.


Liverpool



Δεύτερη χρονιά του Ρότζερς στον πάγκο των "κόκκινων". Απέκτησε τέσσερις παίκτες (Ιάγκο Άσπας, Μινιολέ, Τουρέ, Λουίς Αλμπέρτο). Το σίριαλ Σουάρεζ συνεχίζεται. Ο παίκτης είναι ακόμα κάτοικος Λίβερπουλ. Σίλβεϊ, Ντάουνινγκ, Ρέϊνα, Σούσο αποχώρησαν από την ομάδα.

Άποψη: Όπως και να χει αναμένεται μια βελτίωση σε σχέση με πέρυσι. Εδώ, υπήρξε βελτίωση την περυσινή σαιζόν κατά την διάρκεια της. Αναμένεται να παρουσιαστεί πιο δεμένη και πιθανό πιο σταθερή. Φυσικά με το υπάρχον υλικό το ταβάνι της ομάδας είναι η πέμπτη θέση. Αν πάει παραπάνω θα πρόκειται για μία μεγάλη έκπληξη...


Γουέστ Μπρομ



Ευχάριστη έκπληξη ήταν πέρυσι η Γουέστ Μπρομ. Έχασε τον πολύτιμο Λουκάκου (επιθετικός) που ήταν δανεικός από την Τσέλσι. Ήταν η πιο σημαντική απώλειά της. Από την άλλη πλευρά απέκτησε δύο παίκτες έμπειρους. Τον Λουγκάνο (κεντρικός αμυντικός) και τον Ανελκά (επιθετικός).

Άποψη: Κάπου στην μέση και προς τα κάτω αναμένεται να κινηθεί. Η περυσινή της πορεία ήταν έκπληξη. Τερμάτισε στην όγδοη θέση. Πολύ δύσκολα να το καταφέρει και πάλι να μπει στην οκτάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου