Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Manchester United - Chelsea 0-0 Η σκοπιμότητα των μπλε βραχυκύκλωσε τους γηπεδούχους

Με ισοπαλία και μάλιστα "λευκή" ολοκληρώθηκε το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της νέας σαιζόν στην Premier League. Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και Τσέλσι αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα σε έναν αγώνα που ήταν ολοφάνερη η έλλειψη ετοιμότητας των δύο ομάδων.

Η Τσέλσι έπιασε τους επτά βαθμούς (με ένα ματς παραπάνω) και η Γιουνάϊτεντ τους τέσσερις.

Η Μαν Γιουν, ξεκίνησε με το 4-2-3-1 όπως συνηθίζει... Με Ρούνι και Φαν Πέρσι μέσα. Από την άλλη η Τσέλσι κατέβηκε χωρίς τον κλασσικό σέντερ φορ. Ο Αζάρ ήταν ο παίκτης που βρισκόταν περιοχή παρόλα αυτά "τραβιόταν" στα αριστερά όταν οι μπλε έκαναν επίθεση.

Ο αγώνας ήταν αναγνωριστικός στα πρώτα λεπτά. Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές και ήθελαν να αποφύγουν τα λάθη. Οπότε, έκλεισαν τους χώρους και κυκλοφόρησαν την μπάλα με προσοχή.

Οι παίκτες της Τσέλσι ήταν άριστα τοποθετημένοι. Είχαν αλληλοκαλύψεις, ήταν σωστά τοποθετημένοι, οι αποστάσεις μεταξύ τους ήταν μικρές με αποτέλεσμα να κόβουν τους αντιπάλους τους. Πάντως, επιθετικά η Τσέλσι δεν έβγαλε κάποιον αυτοματισμό.

Η Μαν Γιουν, από το εικοστό λεπτό και μετά ανέβασε παίκτες στην αντίπαλη περιοχή και έβγαλε κάποιους αυτοματισμούς. Γενικότερα, ανέβασε την απόδοσή της. Παρόλα αυτά η Τσέλσι με την πολυπρόσωπη άμυνα της, απέκρουε τις προσπάθειες των πρωταθλητών Αγγλίας.

Στο δεύτερο μέρος, η Τσέλσι μπήκε ανεβασμένη αρχικά επιδιώκοντας ένα γκολ αλλά δεν κατάφερε κάτι. Η Μαν Γιουν, συνέχισε να έχει τη πρωτοβουλία και η Τσέλσι στηριζόταν στην αμυντική λειτουργία της.

Και φυσικά η άμυνα φέρνει αποτελέσματα, δίνει προκρίσεις, φέρνει τίτλους. Το είδαμε πάρα πολλές φορές αυτό στο ποδόσφαιρο.

Η Τσέλσι, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την Μαν Γιουν. Η σκοπιμότητα της έδωσε έναν πολύτιμο πόντο και κατά συνέπεια ψυχολογική ώθηση. Είναι πολύ σημαντικό να παίρνουν θετικά αποτελέσματα στην αρχή.

Από την άλλη η Μαν Γιουν, τα βρήκε "σκούρα" απέναντι στην άμυνα των μπλε. Ο Φαν Πέρσι κυριολεκτικά απομονωμένος, ο Ρούνι "σκιά" του καλού εαυτού του, τα ακραία χαφ (Βαλένσια - Γουέλπεκ ) βραχυκυκλωμένα. Τα σουτ που πραγματοποίησε η ομάδα ήταν άσχημα.

Σίγουρα ήταν πολύ νωρίς για ένα τέτοιο δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν. Παρόλα αυτά η Μαν Γιουν έπρεπε να δείξει περισσότερες επιθετικές αρετές. Εντός έδρας έπαιζε και φάνηκε βραχυκυκλωμένη.

Η Τσέλσι πήρε αποτέλεσμα "χρυσάφι" για την συνέχεια. Αυτός ήταν ο στόχος και επετεύχθη. Χάρη στην άριστη μπορούμε να πούμε αμυντική λειτουργία της και φυσικά στο πολύ καλό διάβασμα του αντιπάλου, από τους ανθρώπους της.

1 σχόλιο:

  1. ως οπαδος της τσελσι κραταω το αποτελεσμα μονο απο τον αγωνα αυτο.

    σε γενικες γραμμες παντως ,δικαια ισοπαλια αφου οι ομαδες αλληλοεξοντοθηκαν. ο μουρινο εδειξε να φοβαται και κατεβηκε χωρις κλασσικο επιθετικο με τον σιρλε στην κορυφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή