Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Αφιέρωμα στον Fraizer Campbell

Για σήμερα έχουμε ένα αφιέρωμα στον Φράιζερ Κάμπελ της Κάρντιφ, ο οποίος πέτυχε 2 από τα 3 γκολ της ομάδας του στην ιστορική νίκη με 3-2 απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι.










3ετία στη Μαν Γιουν με δανεισμούς

Ο Φράιζερ Κάμπελ γεννήθηκε στο Χάντερσφιλντ στις 13 Σεπτεμβρίου του 1987. Από τα 17 του εντάχθηκε στο δυναμικό των ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ το 2006 υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους κόκκινους διαβόλους, αφού ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον έβλεπε στο πρόσωπό του έναν ανερχόμενο μεσοεπιθετικό εργαλείο.



Ωστόσο στη Γιουνάιτεντ δε βρήκε ποτέ χώρο στο ρόστερ, καθώς πραγματοποίησε μόλις 2 συμμετοχές, στην αρχή της σεζόν 2007-08. Στα 3 χρόνια που ήταν στη Μαν Γιουν πήγε δανεικός σε 3 ομάδες. Το 2006-07 ήταν παίκτης της Ρόγιαλ Άντβερπ, όπου ήταν εξαιρετικός με 38 συμμετοχές και 24 γκολ, ενώ την επόμενη σεζόν, αφού έκανε 2 αγώνες, πήγε στη Χαλ, όπου και πάλι είχε εξαιρετική παρουσία, με 15 γκολ σε 37 ματς.


Ο 3ος και τελευταίος δανεισμός ήταν στην Τότεναμ, στην οποία βρήκε αρκετές φορές θέση (22 συμμ. και 3 γκολ), και είχε γενικά καλή παρουσία. Μετά το πέρας του δανεισμού του στην αγαπημένη μου ομάδα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον ενημέρωσε να βρει ομάδα καθώς δύσκολα θα έβρισκε θέση στο υπερπλήρες ρόστερ της ομάδας.






3,5 χρόνια ανάδειξης στη Σάντερλαντ

Τον Ιούλιο του 2009, ανακοινώθηκε η απόκτησή τουΚάμπελ από τη Σάντερλαντ, έναντι 3,5 εκατομμυρίων λιρών. Στις μαυρόγατες έκατσε για 3,5 χρόνια. Αναντικατάστατος την πρώτη σεζόν με 36 συμμετοχές και 7 γκολ. Ωστόσο, την επόμενη τραυματίστηκε πολύ σοβαρά τον Αύγουστο και μέτρησε μόλις 4 συμμετοχές προς το τέλος της χρονιάς. Τον επόμενο 1,5 χρόνο ήταν ρολίστας στη Σάντερλαντ, καταγράφοντας συνολικά σε 3,5 σεζόν 67 συμμετοχές και 10 γκολ.




Στην Κάρντιφ

Τον Ιανουάριο του 2012 ο Φράιζερ υπέγραψε στην Ουαλική (που ως γνωστόν παίζει στα Αγγλικά πρωταθλήματα) Κάρντιφ. Είχε τρομερά καταλυτική παρουσία στην άνοδο της ομάδας ως 1η μάλιστα, καθώς σε μισό χρόνο σκόραρε 7 γκολ σε 12 ματς! Φέτος προς το παρόν μετράει 2 συμμετοχές και 2 γκολ, τα προχθεσινά απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι που τον μετέτρεψαν σε talk of the weekend και ήταν η αφορμή για το σημερινό μας αφιέρωμα.




Θέσεις και τρόπος παιχνιδιού

Ο Κάμπελ είναι κυρίως δεξί εξτρέμ, αλλά παίζει και άνετα ως σέντερ φορ. Έχει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, κάτι που αποδεικνύουν και οι αριθμοί του, ενώ πρόκειται για ταχύτατο παίκτη, που έχει την ''μπούκα'' όπως λέμε, ξέρει να διασπάει με τις ατομικές του ενέργειες την αντίπαλη άμυνα και είναι μεγάλο όπλο αν θες να παίξεις με αντεπιθέσεις.



Επιτεύγματα

Μαν Γιουν: 1 Κομιούνιτι Σιλντ
Χαλ: Νικητής των πλέι οφ
Κάρντιφ: Πρωταθλητής της Τσάμπιονσιπ



Βίντεο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου