Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Bundesliga 2013-2014 Season Preview part 1

Την Παρασκευή 9 Αυγούστου ξεκινάει η Bundesliga της σαιζόν 2013-2014... Ένα από τα πιο δημοφιλή και θεαματικά πρωταθλήματα του κόσμου. Το εναρκτήριο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής θα διεξαχθεί στο Μόναχο και θα είναι ανάμεσα στην Μπάγερν και την Μπορούσια ΜένχενΓκλάντμπαχ.

Από αυτή την σειρά των άρθρων θα προσπαθήσουμε να δούμε πως κινήθηκαν οι ομάδες το καλοκαίρι και πως αναμένεται να παρουσιαστούν...


Μπάγερν Μονάχου



Η περυσινή πρωταθλήτρια Γερμανίας και Ευρώπης θα προσπαθήσει να συντηρήσει τα τρία τρόπαια που κατέκτησε πέρυσι. Νέος προπονητής ο Γκουαρδιόλα. Και προσθήκες είναι ο Γκέτσε (επιτελικός), ο Τιάγκο Αλκαντάρα (μέσος) και ο Κίρχοφ (κεντρικός αμυντικός) από την Μάϊντζ.

Διατήρησε τους παίκτες που είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια και η κύρια επιδίωξη των πρωταθλητών Ευρώπης και Γερμανίας είναι να "χτίσουν" την δική τους αυτοκρατορία σε Γερμανία (σε πρώτη φάση) και στην Ευρώπη (σε δεύτερη).

Άποψη: Στην Bundesliga θα κοντραριστεί με την Μπορούσια Ντόρτμουντ κυρίως. Πιθανόν οι βαθμολογικές τους αποστάσεις να μην είναι τόσο μεγάλες όπως πέρυσι. Παρόλα αυτά απαιτείται και χρόνος για να περάσει ο Γκουαρδιόλα αυτά που θέλει. Μία παράμετρος που δεν είναι και απίθανο να την φρενάρει κάπως . . .


Μπορούσια Ντόρτμουντ



Η  Μπορούσια τα τελευταία τρία χρόνια παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και πλέον λογίζεται στις κορυφαίες ομάδες όχι μόνο της Γερμανίας αλλά και της Ευρώπης. Ο Κλόπ συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας. Η ομάδα απέκτησε τους Αουμπαμεγιάνκ (επιθετικός), Μχιταριάν (μεσοεπιθετικός) και Παπασταθόπουλο (κεντρικός αμυντικός).

Τρεις προσθήκες ουσίας που σε συνδυασμό με την διατήρηση της πλειοψηφίας των παικτών (ο Γκέτσε έφυγε) και του προπονητή πιθανότατα θα την διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα.

Άποψη: Η Μπορούσια αναμένεται να κάνει πρωταθλητισμό στην Bundesliga. Αναμένεται να είναι περισσότερο κοντά στην Μπάγερν και όχι όπως πέρυσι να ανοίξει η ψαλίδα εξαρχής. Για να γίνει αυτό χρειάζεται σταθερότητα και αποτελέσματα από την αρχή (και κυρίως στα εκτός). Από την άλλη, δεν θα είναι και απίθανο αν τις πρώτες αγωνιστικές πάρει και κεφάλι στην βαθμολογία βάζοντας την Μπάγερν σε ρόλο κυνηγού...


Μπάγερ Λεβερκούζεν



Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έχασε τρία βασικά εργαλεία. Τους Κάντλετς (αριστερό μπακ), Καρβαχάλ (δεξί μπακ) και Σίρλε (μεσοεπιθετικός). Φυσικά έκανε και αρκετές προσθήκες. Μερικές από αυτές τις προσθήκες έιναι ο Χίμπερτ  και ο Ντονάτι (δεξιά μπακ), ο Σταφυλλίδης από αριστερά, ο Σπάχιτς (κεντρικός αμυντικός) και ο Πάλοπ (τερματοφύλακας). Και επιθετικά ενισχύθηκε στα άκρα αποκτώντας τους Σον (εκπληκτική χρονιά με το Αμβούργο) και Κρούζε (από την Φορτούνα).

Άποψη: Ερωτηματικό αν η συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League θα την αφήσει περιθώρια και καθαρό μυαλό για το πρωτάθλημα... Θα χρειαστεί βάθος ως ομάδα και σταθερότητα για να τερματίσει και πάλι τρίτη. Έκανε και πολλές προσθήκες και θα χρειαστεί χρόνος για να προσαρμοστούν. Πάντως, είναι από τα φαβορί για την 3η ή στην χειρότερη για την 4η θέση.


Σάλκε



Η Σάλκε η οποία δεν έχασε κάποια πρωτοκλασάτη μονάδα το καλοκαίρι και από την άλλη ενισχύθηκε με έναν παίκτη σε κάθε γραμμή. Απέκτησε τον Φελίπε Σαντάνα (κεντρικός αμυντικός) από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Απέκτησε τον Κλέμενς (μέσος) από την Κολωνία και τον αρκετά ψηλό Ζαλάϊ (επιθετικός με 13 γκολ σε 29 εμφανίσεις) από την Μάϊντζ. Καλή προσθήκη ο Ζαλάϊ..

Άποψη: Οι απαιτήσεις κάθε χρόνο για την Σάλκε είναι μεγάλες. Πάντα όμως κάτι γίνεται και κάπου στα μέσα της διαδρομής η ομάδα βραχυκυκλώνει. Σαν να της λείπει η σταθερότητα, σαν να επηρεάζεται από τις υψηλές απαιτήσεις... Πιθανόν να την πνίγει και το άγχος του πρωταθλήματος που της λείπει τόσα χρόνια.

Η ομάδα έχει το υλικό να χτυπήσει την τρίτη θέση και μέχρι ενός σημείου να είναι και κοντά στην δεύτερη. Το ζητούμενο είναι η σταθερότητα.. Όταν θα φτάσει στο σημείο δηλαδή που θα βραχυκυκλώσει... Γιατί πάντα το παθαίνει η Σάλκε αυτό..


Φράϊμπουργκ



Μαγική σαιζόν η περυσινή για την Φράϊμπουργκ που την έφερε στο Europa League. Διατήρησε την πλειοψηφία του περυσινού κορμού της και ενισχύθηκε αρκετά σε ποσότητα και όχι τόσο σε ποιότητα. Φυσικά αυτό θα φανεί στο γρασίδι. Γιατί και πέρυσι την υποτιμούσαν και τους εξέπληξε όλους.

Απέκτησε τους Τζέλσον Φερνάντες (μέσος) από την Σιόν και πρώην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, τον Χάνκε (επιθετικός) από την Μπορούσα Γκλάντμπαχ, τον Πίλαρ (ακραίο χαφ) ως δανεικό από την Βόλφσμπουργκ, τον Κοκέλιν (μέσος) από την Άρσεναλ και κάποιους ακόμα παίκτες.

Άποψη: Πέρυσι είχε όπλο τον ενθουσιασμό... Και αρκετή δόση τύχης. Φέτος την γνωρίζουν. Ε και κάπου η τύχη σταματά. Θα είναι κάτι σαν έκπληξη αν μπορέσει και πάλι να τερματίσει σε θέση Ευρώπης στην βαθμολογία. Δεν θα είναι απίθανο αν κινηθεί σε μέτρια επίπεδα.


Άϊντραχτ Φρανκφούρτης



Πολύ καλή χρονιά και για την Άϊντραχτ που τερμάτισε 5η μαζί με την Φράϊμπουργκ αλλά κατέληξε 6η λόγω των ειδικών παραμέτρων ισοβαθμίας. Και στην Άϊντραχτ έμεινε ο βασικός κορμός, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες απώλειες. Απέκτησε τον Χοσελού (επιθετικός) αντί του Όσεαν. Τα βασικά εργαλεία έμειναν (Άϊγκνερ, Ινούι, Μέϊερ, Σβέγκλερ, Ζαμπράνο κλπ)...

Άποψη: Η Άϊντραχτ πέρυσι δεν ήταν τυχερή. Ήταν μία δουλεμένη ομάδα που είχε πλάνο στο παιχνίδι της. Φυσικά η 5η θέση ήταν υπέρβαση γι αυτήν. Θα είναι δύσκολο να κινηθεί πάλι σε ευρωπαϊκή τροχιά όμως όχι και έκπληξη αν το καταφέρει. Στην χειρότερη θα κινηθεί σε μέτρια επίπεδα.

1 σχόλιο:

  1. τα τελευταια χρονια οι γερμανικες ομαδες ακολουθουν ανωδικη τασση... δεν μιλαω μονο για μπαγερν και ντορτμουντ ,ολες οι ομαδες τους εχουν ενισχυθει με παικτες οχι απο την μεσογιακη αγορα (για αυτο αλλωστε και δεν γνωριζουμε τους περρισοτερους).

    πραγματοποιουν καλες πορειες στην ευρωπη , και ειναι ανταγωνιστικες σε μεγαλο βαθμο στο πρωταθλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή