Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Real Madrid: Η στροφή σε Ισπανούς θα βγει σε καλό

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει μπει πλέον σε άλλο πλάνο, αφού έχει κόψει τις ηχηρές μεταγραφές μεγάλων ονομάτων και έχει επιλέξει την Ισπανοποίηση της ομάδας, που θα έχει μεγάλες επιτυχίες σε βάθος χρόνου.








Οι μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι στιγμής η Ρεάλ είναι 3:

Ντάνι Καρβαχάλ - 21 χρονών - Ισπανός - 6,5 εκατ.
Ίσκο - 21 χρονών - Ισπανός - 27 εκατ.
Ασιέρ Ιγιαραμέντι - 23 χρονών - Ισπανός - 38 εκατ.

3 άκρως ελπιδοφόροι Ισπανοί, 3 πολύ μεγάλα ταλέντα σε διαφορετική θέση ο καθένας. Και οι 3 φέτος προβλέπεται να έχουν πολλές συμμετοχές, δεν αποκτήθηκαν δηλαδή μόνο για να συμπληρωθεί το ρόστερ ή να λένε οι διοικούντες ότι παίρνουν Ισπανούς.

Ο Καρβαχάλ αναμένεται να είναι ο βασικός δεξιός μπακ της Ρεάλ φέτος. Οι τραγικές χρονιές του Αρμπελόα έφερναν συνεχείς γκρίνιες και αναζητούνταν κάτι καλύτερο. Ένας παίκτης από τις ακαδημίες της Ρεάλ, που πέρυσι είχε μία τρομερή σεζόν στη Λεβερκούζεν.

Ο Ιγιαραμέντι είναι ο φυσικός αντικαταστάτης του Τσάμπι Αλόνσο. Σχεδόν ίδιος ο τρόπος παιχνιδιού τους, πολύ ποιότητα και ωριμότητα από τον νεαρό χαφ πρώην πλέον της Σοσιεδάδ. Ίσως να μην είναι φέτος βασικός, αλλά από του χρόνου άντε σε 2 χρόνια θα είναι ο ηγέτης του κέντρου της ομάδας.

Ο Ίσκο πάλι ήρθε σε μία θέση όπου έχει να ανταγωνιστεί 3 παγκόσμιας κλάσης παίκτες. Οζίλ, Κακά, Μόντριτς. Φαίνεται ωστόσο ότι θα είναι ο βασικός αναπληρωματικό της μεσοεπιθετικής γραμμής, καθώς παίζει με άνεση και ως 10άρι αλλά και στα άκρα, ενώ ο Αντσελότι υπολογίζει τον Μόντριτς πιο πολύ ως αμυντικό χαφ, ενώ ο Κακά μάλλον αποχωρεί. Σίγουρα θα πάρει πολλές συμμετοχές και ο Ίσκο.

Σε αυτές τις 3 μεταγραφές, προσθέστε και τους 3 ήδη υπάρχοντες νεαρούς στο ρόστερ της Ρεάλ από τις ακαδημίες, που ο καθένας τους αποτελεί και ένα μεγάλο ταλέντο:

Χεσέ - Εξτρέμ - Ισπανός - 20 χρονών - από τα 14 στη Ρεάλ 
Μοράτα - Φορ - Ισπανός - 20 χρονών - από τα 16 στη Ρεάλ 
Νάτσο - Δεξί μπακ - Ισπανός - 23 χρονών - από τα 11 στη Ρεάλ 

Στις 3 μεταγραφές και τους 3 νεαρούς προσθέστε και τους παρακάτω ήδη υπαάρχοντες Ισπανούς, έμπειρους, με μεγάλο όνομα στο ποδόσφαιρο:

Ίκερ Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Τσάμπι Αλόνσο, Άλβαρο Αρμπελόα, Ραούλ Αλμπιόλ, Ντιέγκο Λόπεζ. Βάλε και τον 3ο τερματοφύλακα Αντόνιο Αδάν.

Η Ρεάλ έχει στο τωρινό ρόστερ της 26 παίκτες, εκ των οποίων οι 13 Ισπανοί! Για να καταλάβετε την αξία του πράγματος, δείτε παρακάτω τους αριθμούς των προηγούμενων 6 σεζόν:

2012-13: 28 παίκτες, 12 Ισπανοί
2011-12: 27 παίκτες, 10 Ισπανοί
2010-11: 26 παίκτες, 11 Ισπανοί
2009-10: 23 παίκτες, 10 Ισπανοί
2008-09: 28 παίκτες, 10 Ισπανοί
2007-08: 25 παίκτες, 8 Ισπανοί


Για να καταλήξω, η Ρεάλ έχει στραφεί στην αγορά και την αξιοποίηση γηγενών παικτών, κάτι που είμαι σίγουρος πως θα της βγει σε καλό. Σε 3-4 χρόνια ίσως μιλάμε για μία υπερομάδα αποτελούμενη κυρίως από Ισπανούς με ξένες ''πινελιές''. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Οι οπαδοί της Ρεάλ πάντως, είναι αισιόδοξοι.


Υ.Γ. Τα καθαρά αγωνιστικά της Ρεάλ, θα τα δούμε σε άλλο άρθρο.

1 σχόλιο:

  1. καλες κινησεις απο την ρεαλ ειδικα με ισκο και καρβαχάλ.

    ωστοσο υπερβολικο θεωρω το ποσο που δωθηκε για τον Ιγιαραμεντι!

    να πω επισης οτι ο αλμπιολ πουληθηκε τελικα στην Ναπολι για 6-7 εκατ νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή