Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Τι έχουμε δει ως τώρα στην Ευρώπη και τι περιμένουμε να δούμε (Part 4)

Στο τέταρτο μέρος των αναλύσεών μας όσον αφορά το πώς κινούνται στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, ήρθε η σειρά των γερμανικών ομάδων.










Στη Γερμανία, θα ασχοληθούμε μόνο με τις 4 μεγάλες ομάδες, διότι πιο αναλυτικά είχαμε ασχοληθεί σε άλλο άρθρο.

Ξεκινάμε φυσικά με την τρεμπλούχο Μπάγερν, η οποία συνεχίζει στον δρόμο της υπερομάδας, έχοντας ήδη αποκτήσει τον Γκέτσε από τη Ντόρτμουντ και τον Τιάγκο Αλκάνταρα από τη Μπαρτσελόνα!! Δύο κινήσεις που κάνουν το κέντρο και τη μεσοεπιθετικής της γραμμή ακόμα πιο... τέλειες από ότι ήταν!

Επίσης, έχει αποκτήσει τον νεαρό επλιδοφόρο στόπερ Γιαν Κίρχοφ από τη Μάιντζ. Από πλευράς αποδεσμέυσεων, αποχώρησαν οι Τιμόστσουκ και Μάριο Γκόμεζ που σαφέστατα δεν είχαν θέση στην ομάδα. Κατά τη γνώμη μου η Μπάγερν για να γίνει η τέλεια ομάδα το μόνο που θέλει είναι ένας παγκόσμιας κλάσης στόπερ, δίπλα στον Ντάντε.

Πάμε και στη Ντόρτμουντ, με την οποία είχαμε ασχοληθεί εκτενέστερα εδώ οπότε δεν χρειάζεται πολλές αναλύσεις. 3 εξαιρετικές μεταγραφές με Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ και Παπασταθόπουλο, παρά τη φυγή των Γκέτσε, Σαντάνα (και μερικών νεαρών). Αυτό που θέλει η Ντόρτμουντ τώρα είναι ένα καλό μπακ λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Πίζτσεκ.

Η Λεβερκούζεν εκεί που λέγαμε να κρατήσει τον κορμό της ξαφνικά έχει χάσει 6 παίκτες, εκ των οποίων οι 4 εντεκαδάτοι και οι άλλοι 2 πολύ σημαντικά εργαλεία από τον πάγκο. Ο λόγος για τους Σίρλε, Καρβαχάλ, Σβάαμπ, Φερνάντεζ, Χοσογκάι και Κάντλετς. Από μεταγραφές, πήρε 3 παίκτες: τον Σον, που έβγαλε μάτια με το Αμβούργο, ως (πολύ εύστοχα) αντικαταστάτη του Σίρλε, τον Κρούσε και τον τερματοφύλακα Πάλοπ. Ενίσχυση στην άμυνα θέλουν οι ασπιρίνες.

4 μεταγραφές και 4 αποχωρήσεις για τη Σάλκε. Αποχώρησαν οι δανεικοί Αφελάι και Ράφαελ που δεν έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις, και οι έμπειροι και ελεύθεροι Μετζέλντερ και Μαρικά. Αποκτήθηκαν οι Σαντάνα από Ντόρτμουντ, ο παικταράς Σαλάι, που είχε εξαιρετική σεζόν με τη Μάιντζ, και οι πολύ ελπιδοφόροι νεαροί Γκορέτσκα και Κλέμενς. Η Σάλκε κατά τη γνώμη μου θέλει 1 ή 2 κεντρικούς χαφ ακόμα, ίσως και έναν εξτρέμ.

Πάμε και στις προβλέψεις μας. Θεωρώ ότι και φέτος η Μπάγερν θα κάνει περίπατο πραγματικά. Σε όλα τα επίπεδα. Όσον αφορά τη 2η θέση, προς το παρόν η Ντόρτμουντ έχει ξακάθαρο προβάδισμα και μάλλον και φέτος θα βγει σε αυτή τη θέση, ωστόσο μεγάλη μάχη θα γίνει για τις θέσεις 3-4 από Σάλκε και Λεβεκρούζεν, ίσως και κάποια έκπληξη, με τους βασιλικούς μπλε πάντως να έχουν ένα μικρό προβάδισμα έναντι των ασπιρινών.


1 σχόλιο:

  1. η πρωτη θεση ειναι κλεισμενη, απο εκει και περα δεν ειμαι τοσο σιγουρος για την ντορτμουντ...

    ισως χρειαστει λιγο καιρο να δεσει ως ομαδα με τις νεες μεταγραφες. και παλι ομως ειναι σε καλυτερη κατασταση απο τις αλλες 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή