Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Τι έχουμε δει ως τώρα στην Ευρώπη και τι περιμένουμε να δούμε (Part 2)

Συνεχίζοντας την ανάλυσή μας στις κινήσεις που έχουν πραγματοποιήσει στο μεταγραφικό παζάρι οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης, σήμερα θα ασχοληθούμε με το πάντα ενδιαφέρον Ιταλικό πρωτάθλημα, ή αλλιώς Serie A, ή αλλιώς Campionato.








Στην Ιταλία, η πρωταθλήτρια Γιουβέντους ήταν που ήταν το μεγάλο φαβορί, με τις κινήσεις που έχει κάνει έως τώρα μου φαίνεται θα το πάρει από τον Σεπτέμβριο! Έχει κλείσει, και μάλιστα με ελάχιστα λεφτά, ένα τρομερό δίδυμο ψηλού-κοντού για το αδύναμο σημείο της πέρσι, στην επίθεση, αποκτώντας τους Γιορέντε και Τέβεζ.

 Εξαιρετική και η κίνηση απόκτησης του στόπερ Ογκμπόνα από τη συμπολίτισσα Τορίνο, που θα προσδώσει αναμφίβολα βάθος στην πολύ δυνατή αμυντική γραμμή των μπιανκονέρι. Αποχώρησαν (και θα αποχωρήσουν) οι... περιττοί, όπως Μπέντνερ, Ανελκά, κλπ. Με ένα καλό αριστερό μπακ (ο Κολάροφ που ακούγεται θα ήταν τρομερή επιλογή), θα είναι από τα 3-4 μεγάλα φαβορί για το Τσουλου του χρόνου!

Πολύ καλά έως τώρα κινείται και η Νάπολι. Πούλησε τον Καβάνι για 60+ εκατομμύρια, και πλέον έχει πολλά λεφτά ώστε να καλύψει τις όποιες τρύπες της. Έχει αποκτήσει ήδη τους Αλμπιόλ και Καγιεχόν, δύο ποιοτικότατους παίκτες, που όμως δεν χωρούσαν στη Ρεάλ, καθώς και τον παικταρά Μέρτενς από την Αϊντχόφεν και τον τερματοφύλακα Ράφαελ από τη βραζιλιάνικη Σάντος.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, πέρα από τον Καβάνι, οι πιο σημαντικές ήταν των Καμπανιάρο, Σιγκαρίνι και Γκράβα. Κατά τη γνώμη μου το μόνο που θέλει η Νάπολι, όσον αφορά τις 11αδάτες μεταγραφές, είναι ένας γκολτζής φορ, για αντι-Καβάνι. Και ίσως έναν γρήγορο στόπερ, καθώς ναι μεν ποιοτικοί οι Κανναβάρο-Αλμπιόλ, θες όμως και λίγη ταχύτητα πίσω.

Όσον αφορά τις Μιλανέζες, η Ίντερ εδώ και καιρό είχε ανακοινώσει το 5πλό χτύπημά της, με τους Ικάρντι, Καμπανιάρο, Αντρεόλι, Μπότα και Λασάλτ. 5 κινήσεις που αναμφίβολα προσδίδουν ποιότητα και ταλέντο στην ομάδα. Επίσης, αγόρασε και τον πολύ καλό Μπελφοντίλ από την Πάρμα, και τον τερματοφύλακα Καρίσο από τη Λάτσιο.

Αποχώρησαν αρκετοί από την Ίντερ, κάτι που αναμφίβολα ήταν επιβεβλημένο, καθώς πέρσι η ομάδα ήταν συνοθύλευμα. Η κυριότερη αποχώρηση ήταν φυσικά του Κασάνο, που πήγε στην Πάρμα, και ακολουθούν οι Στάνκοβιτς μετά από πολλά χρόνια, αλλά και ο Ρόκι.

Η έτερη (και μεγάλη πιστεύω εγώ) ομάδα του Μιλάνου, η Μίλαν, δεν έχει κινηθεί ιδιαίτερα έως τώρα. Πήρε δύο πολύ ελπιδοφόρους και ταλαντούχους παίκτες, τον Ιταλό Σαπονάρα και τον Κολομβιανό Βεργκάρα, καθώς και τον ποιοτικό μέσο Αντρέα Πόλι από την Σαμπντόρια. Αποχώρησαν από την ομάδα οι Γιέπες, Αμπροζίνι, Μπόγιαν και το μεγαλύτερο ανέκδοτο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που ακούει στο όνομα Ματιέ Φλαμινί.

Θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες του Μιλάνου χρειάζονται ουσιαστική ενίσχυση, σε πολλές θέσεις, αν θέλουν να ελπίζουν τουλάχιστον σε μία έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προσεγμένες κινήσεις έως τώρα, αλλά θέλουν δουλειά.

Η ομάδα μου, η Λάτσιο, έχει αποκτήσει 4 παίκτες, όχι πολύ γνωστούς στο ποδοσφαιρικό κοινό, αλλά αναμφίβολα έτοιμους για το μεγάλο βήμα. Ο λόγος για τους Μπίλια, Περέα, Φελίπε Άντερσον και Νοβαρέτι. Οι πιο σημαντικές αποχωρήσεις από τη μεγάλη ομάδα της Ρώμης ήταν οι Ντιακιτέ, Μπρόκι και Φότζια. Χρειαζόμαστε ενίσχυση, κυρίως στα άκρα.

Εξαιρετικά κινείται και φέτος η Φιορεντίνα. Δεν θα κάτσω να αναλύσω έναν προς έναν τους παίκτες, καθώς όλοι είναι πολύ γνωστοί στο ποδοσφαιρικό κοινό και αναμφίβολα η Φιορεντίνα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα ακόμα και για τη 2η θέση: Μάριο Γκόμεζ, Χοακίν, Τζιουσέπε Ρόσι, Αμπροζίνι, Μουνούα. Τα συμπεράσματα δικά σας. Τρομερές κινήσεις.

Τέλος, η αντιπαθής προς εμένα Ρόμα, έκανε ουσιαστικές κινήσεις, αποκτώντας τους Μπενάτια (μεγάλο πουλέν), Στρούτμαν, Μαϊκόν, αλλά και τους Τζεντβάι, Σκορούπσκι, ωστόσο είχε σημαντικές αποχωρήσεις, όπως του Μαρκίνιος, του Στεκέλενμπουργκ ή του Περότα. Αυτοί θέλουν ενίσχυση κυρίως στον άξονα, αλλά και στην επιθετική γραμμή.

Θα κλείσω με τις προβλέψεις μου. Το πρωτάθλημα θεωρώ ότι θα το πάρει περπατώντας η Γιούβε. Από εκεί και πέρα, στις θέσεις 2-5, που είναι οι υπόλοιπες που βγάζουν στην Ευρώπη, πιστεύω πως ξεκάθαρο προβάδισμα έχουν οι Νάπολι και Φιορεντίνα, και σίγουρα θα είναι οι δύο ομάδες, ενώ για τις άλλες δυο, έχω ένα προαίσθημα ότι θα είναι μία του Μιλάνου και μία της Ρώμης. Το ποιες; Θα δείξει! 

1 σχόλιο:

  1. Η γιουβε θα το παρει με περιπατο ,ενω μετα θα ηθελα να δω την Φιορεντινα που εκανε καλες μεταγραφες να τερματιζει 2η-3η θεση.

    απο εκει και περα υπαρχουν πολλοι υποψηφιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή