Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Μεταγραφική επικαιρότητα

Εξελίξεις υπήρξαν τις τελευταίες ώρες στο μεταγραφικό μέτωπο των ομάδων στην Ευρώπη. Τρία από τα πιο καυτά ονόματα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου που διανύουμε φαίνεται να βρίσκουν "νέα στέγη" καθώς οι ομάδες τους ήρθαν σε συμφωνία για την πώληση τους.

Ο λόγος, για τους Βίγια - Μάριο Γκόμεζ - Μχιταριάν που πλέον συνεχίζουν αλλού την καριέρα τους . . .


Ο Βίγια στην Ατλέτικο Μαδρίτης



Συμφωνία επήλθε μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο . . . Ο Ισπανός επιθετικός θα φορέσει την φανέλα των ροχιμπλάνκος για τα επόμενα τρία χρόνια με το κόστος της μεταγραφής να κυμαίνεται γύρω στα 5 Εκ. Ευρώ.

Ο Βίγια ήταν ένας παίκτης που απασχόλησε έντονα την Αγγλική Τότεναμ, ενώ το όνομά του ακούστηκε και για την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Παρόλα αυτά δεν αλλάζει χώρα, ούτε πρωτάθλημα... Απλά αλλάζει ομάδα...

Η Ατλέτικο μετά την πώληση του Φαλκάο αναμενόταν να αποκτήσει έναν επιθετικό με εμπειρία και υψηλό επίπεδο. Φυσικά, παίκτη σαν τον Φαλκάο ήταν πολύ δύσκολο να αποκτήσει. Κυρίως λόγω χρημάτων. Παρόλα αυτά ο Βίγια είναι ώριμος παίκτης, γνώστης του Ισπανικού πρωταθλήματος, αποτελεσματικός και πολυμορφικός επίσης όσων αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά...


Ο Μάριο Γκόμεζ στην Φιορεντίνα



Ο Μάριο Γκόμεζ επιθυμούσε να αποχωρήσει από το Μόναχο και την Μπάγερν. Έτσι λοιπόν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Φιορεντίνα. Η τελευταία χρονιά του Γερμανού επιθετικού δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Φυσικά ταλαιπωρήθηκε και από έναν τραυματισμό.

Παρόλα αυτά στα περισσότερα παιχνίδια δεν ξεκίνησε βασικός. Ο Κροάτης Μάριο Μάντζουκιτς ήταν ο επιθετικός περιοχής για την Μπάγερν. Σε κάθε περίπτωση η αξία του ψηλόσωμου επιθετικού παραμένει υψηλή.

Η Φιορεντίνα ενισχύεται σημαντικά. Και αποκτά μία πλούσια επιθετική γραμμή με Ρόσι, Ελ Χμνταουί, Γκόμεζ, Λάζιτς . . . Υπάρχει φυσικά και ο Γιόβετιτς, αλλά το ενδεχόμενο αποχώρησής του είναι πολύ πιθανό... Το μέλλον θα δείξει . . .


Ο Μχιταριάν στην Μπορούσσια Ντόρτμουντ



Μία ακόμα σπουδαία μεταγραφή πραγματοποιεί η Μπορούσσια Ντόρτμουντ. Μετά την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (που προσδίδει βάθος στην αμυντική γραμμή) και την απόκτηση του επιθετικού Αουμπαμεγιάνγκ, οι κιτρινόμαυροι απέκτησαν και τον Αρμένιο μεσοεπιθετικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ, τον Μχιταριάν...

Ο Μχιταριάν έκανε πολύ καλές εμφανίσεις και με την φανέλα της Σαχτάρ και με την Εθνική Αρμενίας. Μάλιστα, η Μπορούσσια για να τον αποκτήσει έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού τα 25 Εκ. Ευρώ που έδωσε στην Σαχτάρ αποτελούν την πιο ακριβή μεταγραφή της ομάδας.

2 σχόλια:

  1. Η Ατλετικο την τελευταια περιπου 7ετια εχει τρομερη παραδοση στους φορ, και καθε χρονια εχει τουλαχιστον εναν πρωτοκλασατο. Τορες-Αγουερο-Φορλαν-Φαλκαο και τωρα Βιγια. Πολυ καλη μεταγραφη απο την Ατλετικο, και μεγαλη γκαφα απο την Μπαρτσελονα που τον αφησε να φυγει.

    Η Φιορεντινα χτιζει μια πολυ καλη ομαδα. Ο Γκομεζ ειναι ενας φορ που αν εχει καλους μεσοεπιθετικους πισω του μετατρεπεται σε κανονι ολκης. Παντως δεν ταιριαζε στη φιλοσοφια του Γκουαρδιολα και για αυτο εφυγε. Εγω τον εχω μεσα στους 5-6 κορυφαιους περιοχατους φορ του πλανητη.

    Η Ντορτμουντ καθε αλλο παρα αποδυναμωθηκε που νομιζαν μερικοι. Εχει πλεον μεοσεπιθετικη τριπλετα Ομπαμεγιανγκ-Ροις-Μκιταριαν. Παρα την αποχωρηση Γκετσε, η μεσοεπιθετικη τριαδα οχι μονο δεν αποδυναμωθηκε, αλλα τολμω να πω οτι βελτιωθηκε κιολας. Ο Μκιταριαν ειναι ενας πολυ καλος παικτης, ενα πολυ καλο 10αρι με φοβερη τεχνικη και μεγαλη εφεση στο σκοραρισμα.

    3 πολυ καλες κινησεις απο 3 φιλοδοξες ομαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο βιγια αποκτηθηκε πραγματικα τζαμπα. 5 εκατ δεν ειναι τιποτα μπροστα στην αξια του... πολυ καλη μεταγραφη για την ατλετικο!

    ο γκομεζ παλι δεν ξερω, δεν περιμενα να καταληξει στην φιορεντινα. πλεον η φιορεντινα διαθετει πολυ καλη ομαδα και μενει να δουμε τι θα γινει μεσα στην χρονια.

    Ο μκτιταριαν εδιξε στην σαχταρ οτι εχει την ποιοτητα να σταθει σε υψηλο επιπεδο.πιστεω πως θα αποδοσει καλα στην ντορτμουντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή