Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Τα πραγματικά παραδείγματα προς μίμηση

Πραγματικά δεν ξέρεις από που να αρχίσεις και από που να τελειώσεις. Όταν επεμβαίνει η υγεία όλα τα υπόλοιπα κάνουν πίσω. Δεν υπάρχουν καριέρες, δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί δεν υπάρχουν δυνατοί και αδύνατοι.

Στην ζωή οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν για πρότυπο ανθρώπους που είναι πετυχημένοι στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο τένις, στην φόρμουλα, στο τραγούδι.

Προσωπικά θεωρώ ότι τα πραγματικά πρότυπα στην ζωή μας είναι . . .

άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και παρόλα αυτά δεν το βάζουν κάτω.

Προσπαθούν να τα δώσουν όλα για να τα καταφέρουν. Αυτή η άρνηση να παραδοθούν, αυτή η μαχητικότητά τους να παλέψουν, να πολεμήσουν καλύτερα τους κάνει στα μάτια μου, στην καρδιά μου και στην ψυχή μου (και θέλω να πιστεύω και πολλών ακόμα) υπερήρωες.

Για μένα τα πραγματικά πρότυπα, τα αληθινά παραδείγματα ηρώων στην ζωή μας είναι αυτοί οι άνθρωποι. Άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και παλεύουν σαν θηρία να κερδίσουν την μάχη.

Γιατί στην τελική δεν έχει σημασία αν κλοτσάς καλά μία μπάλα ή αν την αφήνεις γλυκά στο καλάθι ή αν τα χέρια στο τιμόνι είναι άφθαστα... Σημασία έχει να παλεύεις και να μην το βάζεις κάτω σε οποιαδήποτε δυσκολία σου παρουσιάζεται στην ζωή σου...

Λίγο ή πολύ όλοι μας γνωρίζουμε ανθρώπους είτε στο σόι μας είτε γνωστούς μας, είτε ακόμα και μεις οι ίδιοι που ταλαιπωρηθήκαμε με την υγεία μας. Σημασία δεν έχει αν τα κατάφεραν ή όχι. Σημασία έχει ότι πολλοί από αυτούς δεν το έβαλαν κάτω ούτε στιγμή και πάλεψαν μέχρι τέλους . . .

2 σχόλια:

  1. Δυστυχως περναω τα ιδια με τον αγαπημενο μου θειο. Ειναι αδικο να χτυπιουνται νεοι ανθρωποι απο τετοια αρρωστια, ποσο μαλλον μικρα παιδακια.

    Εχεις δικιο σε ολα Τζιμ. Οταν μπαινει μπροστα η υγεια του ανθρωπου, ΟΛΑ τα αλλα πανε σε δευτερη μοιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νικο, θα εκτιμήσεις κάτι μόνο αν το χάσεις.

    Τι εννοώ... Για παράδειγμα οι περισσότεροι για τους γνωστούς λόγους δεν μπορούν να κάνουν αυτό που θέλου (πχ να αγοράσουν αυτοκίνητο, να γραφτούν γυμναστήριο, να πάνε διακοπές κλπ)..

    Δεν δίνουν σημασία στην υγεία. Γιατί ; ; ; Γιατί την θεωρούν δεδομένη... Όταν όως έρθει η στιγμή και (χτύπα ξύλο) πάθουν κάτι, τότε όλα πάνε πίσω και σκέφτονται την υγεία...

    Η ΥΓΕΙΑ είναι πάνω απ' όλα. Δεν γίνεται τίποτα χωρίς αυτήν. Πάντοτε είναι η πρώτη και η τελευταία ευχή...

    Δεν έχει σημασία αν είσαι φτωχ'ος ή πλούσιος, αν είσαι γνωστός ή άγνωστος, αν είσαι συμπαθητικός ή αχώνευτος... Αυτό που μετράει είναι η υγεία και η συνεχής πάλη γι αυτην...

    ΑπάντησηΔιαγραφή