Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η Γερμανόφωνη επικαιρότητα

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους σας και καλά μπάνια σας εύχομαι (όσους πάτε τέλος πάντων).

Σήμερα θα ασχοληθούμε μετά από πολύ καιρό με τη Γερμανόφωνη επικαιρότητα.

Θα δούμε αναλυτικά τις μεταγραφές που πραγματοποίησαν οι 6 ομάδες που βγήκαν στην Ευρώπη. Ξεκινάμε..

Μπάγερν


Η Μπάγερν πραγματοποίησε το δεύτερο μεγαλύτερο μπαμ του καλοκαιριού (μετά από αυτό του Φαλκάο στη Μονακό), αποκτώντας τον Μάριο Γκέτσε από την Ντόρτμουντ περίπου πριν 1 μήνα, ο οποίος παρουσιάστηκε προχθές και σίγουρα θα βοηθήσει πολύ. Επίσης απέκτησε και τον νεαρό στόπερ Κίρχοφ ως μία πολύ καλή επένδυση για το μέλλον. Αποχώρησαν οι δεδομένοι Τιμόστσουκ και Πέτερσεν, ενώ κοντά σε πώληση είναι και ο Μάριο ΓΚόμεζ. Ανανέωσε ο Νταβίντ Πιζάρο.



Ντόρτμουντ


2 μεταγραφές, και πολύ εύστοχες μέχρι στιγμής από τη Ντόρτμουντ. Η μία του συμπατριώτη μας στόπερ Σωκράτη Παπασταθόπουλου για 3η επιλογή στα στόπερ, ως αντικαταστάτης του Σαντάνα που την... έκανε για την άσπονδη αντίπαλο Σάλκε. Η άλλη μεταγραφή είναι του αντικαταστάτη του Γκέτσε (και η αλήθεια είναι ότι μοιάζουν αρκετά στο παιχνίδι τους!), του παικταρά Ομπαμεγιάνγκ από τη Σεντ Ετιέν. Αποχώρησαν και οι Γκέτσε, Κοχ και Οβομογέλα.



Λεβερκούζεν


Η Λεβερκούζεν εκεί που λέγαμε να κρατήσει τον κορμό της ξαφνικά έχει χάσει 6 παίκτες, εκ των οποίων οι 4 εντεκαδάτοι και οι άλλοι 2 πολύ σημαντικά εργαλεία από τον πάγκο. Ο λόγος για τους Σίρλε, Καρβαχάλ, Σβάαμπ, Φερνάντεζ, Χοσογκάι και Κάντλετς. Από μεταγραφές, πήρε 3 παίκτες: τον Σον, που έβγαλε μάτια με το Αμβούργο, ως (πολύ εύστοχα) αντικαταστάτη του Σίρλε, τον Κρούσε και τον τερματοφύλακα Πάλοπ.



Σάλκε


4 μεταγραφές και 4 αποχωρήσεις για τη Σάλκε. Αποχώρησαν οι δανεικοί Αφελάι και Ράφαελ που δεν έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις, και οι έμπειροι και ελεύθεροι Μετζέλντερ και Μαρικά. Αποκτήθηκαν οι Σαντάνα από Ντόρτμουντ, ο παικταράς Σαλάι, που είχε εξαιρετική σεζόν με τη Μάιντζ, και οι πολύ ελπιδοφόροι νεαροί Γκορέτσκα και Κλέμενς.



Άιντραχτ Φρ.


Ποιοτική ενίσχυση για την ιστορική ομάδα της Φρανκφούρτης, με τις κινήσεις των 2 παικτών από τη Φράιμπουργκ (Φλουμ, Ρόσενδαλ) να ξεχωρίζουν, ενώ ποιοτικές είναι και οι προσθήκες των Χοσελού, Ρες, Βίντβαλντ. Έχασε παίκτες που ήταν δεδομένοι, τους Ντεμίντοφ, Νικόλφο, Μπούτσερ, Ματμούρ και Οκέαν. Πρέπει βέβαια να πάρει και 2-3 παίκτες ηγέτες, κυρίως στη μεσαία γραμμή.



Φράιμπουργκ


Η Φράιμπουργκ έχδει ενισχυθεί αρκετά ενόψει της ευρωπαϊκής σεζόν που έρχεται. Έχει αγοράσει τους Κλάους από Γκρόιτερ Φιρτ και Φερνάντες από Σπόρτινγκ, πήρε ως ελεύθερους τους Χάνκε και Τζούλιεν, και η πιο σημαντική ενίσχυση ήρθε με τους 2 δανεισμούς, του Πιλάρ από τη Βόλφσμπουργκ και του πολύ καλού Κοκλέν από την Άρσεναλ. Έχασε βέβαια κάποιους σημαντικούς παίκτες, όπως οι Κρούσε, Φλουμ, Ρόσενδαλ, Καλιγκιούρι και Μακιάντι, οπότε λογικά θα πάρει αρκετούς ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου