Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Arsenal FC , χωρίς μεταγραφές δεν θα έρθει η επιτυχία

Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος και οι ομάδες μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του ,ενώ παράλληλα ολοκληρώνουν και τις μεταγραφές τους.

Στην Άρσεναλ  όμως φαίνεται πως υπάρχει μια διαφορετική αντίληψη για τις μεταγραφές...




Μετά από μια σεζόν , ίδια με τις προηγούμενες (κατάκτηση 4ης θέση, μη κατάκτηση τίτλου) , ο Βενγκέρ έχει φέτος στην διάθεσή του ένα μπάτζετ κοντά στα 80 εκατομμύρια για να μπορέσει να κάνει την Άρσεναλ πιο ανταγωνιστική και να καταφέρει το κάτι παραπάνω. Μέχρι στιγμής όμως δείχνει να τα έχει χαμένα , αφού δεν έχει ολοκληρώσει παρά μόνο 1 μεταγραφή.

Πρόκειται για τον Γιαγιά Σανόγκο , τον 20χρονο Γάλλο επιθετικό που έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στο παγκόσμιο των νέων και θεωρείται μεγάλο ταλέντο. Και αν θεωρείται καλός σε έναν τομέα ο Βενγκέρ ,τότε αυτός είναι σίγουρα να βρίσκει μικρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

Όμως αυτό δεν αρκεί. Μέχρι στιγμής όλες σχεδόν οι ομάδες στην Αγγλία έχουν ενισχυθεί σημαντικά και κυρίως η ανταγωνίστρια Τότεναμ , η οποία έχασε την 4η θέση για μια ''ανάσα'' την τελευταία χρονιά. Όταν γίνονται μεταγραφές όπως του Νέγρεδο , του Γιόβετιτς , του Σίρλε ,του Παουλίνιο και εσύ μένεις άπραγος τότε αυτό κάτι δείχνει...

Ακόμα και στις περιπτώσεις που μπήκε στη διαδικασία ''πληστηριασμού'' για την αγορά παίκτη (πχ Ιγκουαίν), δεν φάνηκε να έχει διάθεση να ξοδέψει μεγάλο ποσό. Το τελευταίο σενάριο θέλει την Άρσεναλ να κάνει προσφορά για τον Σουάρεζ. Το να επέλθει συμφωνία είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο. Τα χρήματα που προσφέρονται θεωρούνται λίγα και η Άρσεναλ δεν ανεβάζει εύκολα την προσφορά της. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και την επιθυμία του παίκτη να κερδίσει τρόπαια , τότε η Άρσεναλ δεν αποτελεί κάποια από τις πρώτες επιλογές του.

Συμπεράσματα :

Τι ελπίζει να πετύχει η Άρσεναλ  φέτος χωρίς μεταγραφές? Να γίνει ο Ζιρού σαν τον Φαν Πέρσι και ο Αρτέτα σαν τον Φάμπρεγκας? Η ομάδα έδειξε ότι έχει προβλήματα σε πολλούς τομείς (κέντρο άμυνας , αμυντικά χαφ) και με το παρόν ρόστερ το ταβάνι είναι η 4η θέση για την οποία θα δοθεί ''μάχη'' με την Τότεναμ.

Επιβάλλεται να αλλάξει σελίδα στον μεταγραφικό τομέα άμεσα...

2 σχόλια:

  1. Πως την έχω ψυχολογήσει την κατάσταση στην Άρσεναλ ; ; ;

    Κουμάντο κάνει ο Βενγκέρ και αυτό δεν αλλάζει όσο είναι εκεί. Τραγική αμυντική λειτουργία που αρκεί μία κάθετη κίνηση ενός αντιπάλου παίκτη και μία κάθετη πάσα για να τρυπηθεί η ομάδα. Εδώ ο άνθρωπος δυο φορές μεσα στο Καμπ Νου, έπαιζε με την γραμμή της άμυνας του 15-20 μέτρα πάνω από την περιοχή του.

    Κι' όμως αυτό δεν αλλάζει. Ταβάνι η 4η θέση και αυτή αμφισβητούμενη καθώς η Τότεναμ είναι στα ίσια με την Άρσεναλ, η Λίβερπουλ θα είναι ένα σκαλοπάτι πάνω και η Έβερτον κράτησε τους παίκτες.

    Στην Άρσεναλ πρεπει σιγα σιγα να τραβηξουν κουπί οι και καλά νεαροί (που πλέον παύουν να είναι νεαροί).. Γουίλσιρ, Ράμσεϊ, Τσαμπερλέϊν, Γουόλκοτ, Γκιμπς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για μενα σε καμια γραμμη δεν πειθει η αρσεναλ...ουτε λογος για βαθος παγκου βεβαια... μεταγραφες αμεσα, ενας αρτετα δεν αρκει στο κεντρο , ουτε μπορει να γινει πουγιολ ο βερμαλεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή