Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Manchester City 2012 - 2013 Season Review (Vds)

Συνεχίζουμε την σειρά των αφιερωμάτων μας, στις ομάδες και σε ότι κατάφεραν μέσα στην αγωνιστική περίοδο 2012-2013... Αρχίσαμε με τις Αγγλικές ομάδες. Αρχικά ασχοληθήκαμε με την Man United. Σήμερα θα ασχοληθούμε με την Man City.

Η Man City η οποία ξεκίνησε τη χρονιά με σκοπό να υπερασπιστεί τον τίτλο της και να πραγματοποιήσει καλή πορεία στην Ευρώπη, αλλά δυστυχώς γι' αυτήν δεν τα κατάφερε . . .

Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά δεν ήταν καθόλου καλή για την Man City. Όχι μόνο δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της ως πρωταθλήτρια Αγγλίας, όχι μόνο δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει καλή πορεία στο Champions League, αλλά έχασε στον τελικό του Κυπέλλου από την Wigan...

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι άνθρωποι της ομάδας να λύσουν την συνεργασίας τους, με τον Ιταλό τεχνικό της ομάδας τον Ρομπέρτο Μαντσίνι... Παρόλο που ο Ιταλός το περασμένο καλοκαίρι όντας πρωταθλητής Αγγλίας ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2017..




Premier League



Σε γενικές γραμμές η Man City, ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα. Αρκεί να σημειώσουμε ότι χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληροι μήνες για να ηττηθεί. Ήταν η 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στις 9-12-2012 όταν έχασε εντός έδρας στο τοπικό ντέρμπι από την Man United με 2-3 για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα. Μέχρι τότε σε 15 αγώνες μετρούσε 9 νίκες και 6 ισοπαλίες. Βρισκόταν τρεις πόντους πίσω από την Man United (36 η Man United τότε και 33 η Man City)... Συνολικά, στον πρώτο γύρο είχε απολογισμό 11 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Στον δεύτερο γύρο, ήταν αναγκασμένη να "κυνηγήσει" την Man United. Οπότε, χρειαζόταν ένα σερί νικών. Το σερί νικών κράτησε μόνο για τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του δεύτερου γύρου (με Νόριτς, Στόουκ, Άρσεναλ και Φούλαμ) και μετά η ομάδα πήρε την "κάτω βόλτα". Οι τρεις συνεχόμενες γκέλες της (ισοπαλίες με Λίβερπουλ και ΚΠΡ και ήττα από Σαουθάμπντον) σε συνδυασμό με τις 10 νίκες σε 11 αγώνες της Man United στην ίδια χρονική περίοδο (στον δεύτερο γύρο, δηλαδή) της "έκοψαν τα φτερά".

Η Man City, δεν είχε την απαιτούμενη αγωνιστική σταθερότητα, δεν είχε την ηρεμία ως ομάδα ακόμα και την διάρκεια μπορούμε να πούμε για να κοντράρει την Man United και να της "κλέψει" τον τίτλο. Είχε αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα, αρκετοί παίκτες της παρουσιάστηκαν πεσμένοι σε σχέση με την περυσινή περίοδο και γενικότερα δεν ήταν σε θέση να επαναλάβει τον περυσινό θρίαμβο.

Οπότε, η ομάδα αρκέστηκε στο κυνήγι της δεύτερης θέσης και της συμμετοχής της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στους ομίλους του Champions League.


Το αγωνιστικό



Η αλήθεια ήταν ότι παίκτες "κλειδιά" ήταν ολοφάνερα πεσμένοι σε απόδοση σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Σε όλες τις γραμμές της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο Κομπανί, ο οποίος την περυσινή περίοδο ήταν από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος και φέτος ήταν μετριότατος. Ακόμα και ο Νασρί, ο Μίλνερ παίκτες που πρόσφεραν τα μέγιστα για την κατάκτηση του τίτλου πέρυσι φέτος κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα.

Τολμώ να πω ότι ακόμα και ο μεγάλος Γιάγια Τουρέ (πραγματικό βαρόμετρο για την ομάδα) ήταν ένα σκαλοπάτι κάτω σε απόδοση από την περυσινή χρονιά. Επίσης, οι μεταγραφές που έγιναν δεν πρόσφεραν και πολλά πράγματα. Με εξαίρεση τον Νάσταζιτς.

Η ομάδα, ήταν ευάλωτη  αμυντικά και δεχόταν γκολ με ευκολία. Η αμυντική της λειτουργία δεν έπειθε ότι μπορούσε να κρατήσει το μηδέν. Γενικότερα, αμυντικά υπήρχαν προβλήματα τόσο σε αμυντικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Επιθετικά, έβρισκε τις λύσεις της... Έβγαζε κάποιους αυτοματισμούς, ανέβαζε παραπάνω παίκτες στην αντίπαλη περιοχή όταν χρειαζόταν, επιχειρούσε σουτ έξω από την περιοχή, έπαιζε σε πλάτος για να ανοίξει τις αποστάσεις των αντίπαλων αμυντικών, έπαιρνε βοήθειες από τα ακραία μπακ.

Όμως, σε κανένα σημείο της περιόδου δεν μπόρεσε να πιάσει αυτό που λέγεται "τοπ φόρμα" έτσι ώστε να κυνηγήσει την πρωτιά.

Μπορείτε να δείτε ή να θυμηθείτε ορισμένες φάσεις από κάποια παιχνίδια της Μan City στο πρωτάθλημα... Το 1-1 εντός με την Έβερτον, το 3-0 εντός με την Στόουκ Σίτυ, τη ήττα με 3-1 εκτός έδρας από την Τότεναμ και την νίκη με 1-2 εκτός έδρας επί της Φούλαμ.


FA CUP



Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τον τελικό. Άλλωστε ήταν ο μόνος τρόπος για να σώσει την χρονιά. Για να πει ότι κατέκτησε κάτι. Και εκεί όμως απέδειξε ότι δεν το είχε... Έχασε στον τελικό από την Γουίγκαν με 1-0.

Νωρίτερα, απέκλεισε την Τσέλσι στα ημιτελικά με 2-1... Στα προημιτελικά την Μπάρνσλεϊ με 5-0 εντός έδρας. Στους 16 την Λίντς πάλι εντός έδρας με 4-0. Στους 32 απέκλεισε την Στόουκ εκτός έδρας με 0-1. Και στον 3ο γύρο στις αρχές του 2013 απέκλεισε την Γουότφορντ κερδίζοντας την ,ε 3-0 εντός έδρας.


Champions League



Εδώ, αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων. Και μάλιστα τερμάτισε και τελευταία στον όμιλο χωρίς να κάνει έστω μία νίκη. Τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες είχε. Στον όμιλο με την Ρεάλ, την Ντόρτμουντ και τον Άγιαξ.

Πολύ κακή χρονιά, Ευρωπαϊκά, με βάση τα δεδομένα της ομάδας και τα χρήματα που έχουν επενδυθεί τόσα χρόνια. Η ομάδα, πλέον έλυσε την συνεργασία με τον Μαντσίνι και οδεύει προς συμφωνία με νέο προπονητή (πιθανόν να είναι ο Πελεγκρίνι).



Η συνέχεια



Το σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι της ομάδας πρέπει να χαράξουν καινούργιους αγωνιστικούς άξονες, να ρίξουν βάρος στις υποδομές της ομάδας, να κάνουν ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, να αποκτήσουν παίκτες ουσίας και το κυριότερο ; ; ;


Να αφήσουν τον καινούριο προπονητή να δουλέψει την ομάδα τουλάχιστον για μία πενταετία χωρίς το άγχος και την πίεση της απόλυσης και μετά να κρίνουν το έργο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου