Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Η επικαιρότητα στην Ευρώπη

Με το τέλος των περισσότερων πρωταθλημάτων πρωταρχικό ρόλο παίρνει η ειδησεογραφία. Από δω και στο εξής θα υπάρχουν αρκετά νέα από όλες τις ομάδες. Άλλες ομάδες θα προσπαθούν να ενισχυθούν, άλλες να αποδεσμεύσουν παίκτες και προπονητή, άλλες να κάνουν αποτίμηση της χρονιάς.

Από εδώ θα δούμε τις κυριότερες ειδήσεις όσων αφορά την ποδοσφαιρική επικαιρότητα στην Ευρώπη . . .


Τέλος ο Ματσάρι από την Νάπολι



Μετά από τέσσερα χρόνια στον πάγκο της Νάπολι ο Βάλτερ Ματσάρι και η Νάπολι χώρισαν τους δρόμους τους. Με τον Ιταλό τεχνικό η Νάπολι πραγματοποίησε τις καλύτερες πορείες στην σύγχρονη ιστορία της. Μπήκε στους ομίλους του Champions League και μάλιστα έφτασε μέχρι τους 16. Έκανε πορεία πρωταθλητισμού αλλά δεν μπόρεσε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Πήρε και ένα Κύπελλο το 2012.

Και το κυριότερο ; ; ; Η Νάπολι επανήλθε και πάλι στις συνειδήσεις των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων ως μια μεγάλη και ποιοτική ομάδα. Ερωτηματικό αποτελεί ποιος θα είναι αντικαταστάτης του Ματσάρι και που θα καταλήξει ο ίδιος. Φήμες τον θέλουν στην Ίντερ... Το αν έχουν βάση, θα φανεί σύντομα . . .


Αμπιάτι μέχρι το 2014



Για έναν ακόμη χρόνο ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Μίλαν ο πολύπειρος Ιταλός τερματοφύλακας. Είναι 36 ετών αλλά αυτό δεν παίζει και μεγάλο ρόλο από την στιγμή που μιλάμε για τερματοφύλακα. Τις τελευταίες τρεις σεζόν πραγματοποιεί γεμάτες εμφανίσεις με την φανέλα της Μίλαν.

Επίσης, δεν ήταν και λίγες οι φορές που με τις αποκρούσεις του πρόσφερε και βαθμούς στην ομάδα του. Είναι έμπειρος, έχει παραστάσεις και μπορεί να βοηθήσει στο μέλλον.


Ρήξη συνδέσμου ο Μπαντσντούμπερ



Δεν πρόλαβε καλά καλά να μπει σε ρυθμούς αγωνιστικής δράσης ο παίκτης μετά τον τραυματισμό που είχε στην αρχή της σεζόν και αμέσως τραυματίστηκε εκ νέου. Ρήξη συνδέσμου στο δεξί γόνατο. Θα εγχειριστεί και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για άλλους 5-6 μήνες.

Πράγμα που σημαίνει όχι μόνο ότι θα χάσει την προετοιμασία της Μπάγερν για την νέα σεζόν αλλά και ένα μεγάλο μέρος του πρώτου γύρου της Bundesliga 2013-2014.


Ο Ίμπραήμοβιτς καλύτερος παίκτης στην Γαλλία



Ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς, ψηφίστηκε από παίκτες και προπονητές ως ο καλύτερος παίκτης του Γαλλικού πρωταθλήματος για την σεζόν 2012-2013. Ο ψηλόσωμος φορ, κατάφερε να πετύχει 29 γκολ με την φανέλα της Παρί και γενικότερα ήταν από τους "θεμέλιους λίθους" όσων αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τα χρήματα των Αράβων, για την πολύκροτη μεταγραφή τους το περασμένο καλοκαίρι "έπιασαν τόπο" εξαρχής. Αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς των Ευρωπαϊκών γηπέδων.


Άλλο ένα πρωτάθλημα για την Πόρτο



Τι κι αν ήταν για μήνες πίσω στην βαθμολογία από την Μπενφίκα ; ; ; Τι κι αν είχε μπλοκαριστεί στο μεταξύ τους παιχνίδι στην 29η αγωνιστική ; ; ; Ακόμα κι' έτσι οι "δράκοι" βρήκαν τον τρόπο να πάρουν ακόμη ένα πρωτάθλημα και άφησαν την Μπενφίκα με την πικρή θύμηση της πρώτης θέσης για 28 ολόκληρες αγωνιστικές.

Το θέμα είναι στο τέλος που βρίσκεται η κάθε ομάδα. Και η Μπενφίκα αν και είχε πάθος και ποιότητα δεν είχε το βασικότερο στοιχείο. Τύχη. Την οποία τύχη είχε η Πόρτο και έτσι κατάφερε να κατακτήσει το 31ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικος προπονητης ο Ματσαρι, καταφερε να αναγεννηση με πολυ καλη δουλεια τη Ναπολι, στην Ιντερ τον βλεπω κι εγω. Ο Αμπιατι μεχρι προπερσι δεν μου γεμιζε το ματι, αλλα τα τελευταια 2 χρονια κανει πολυ καλες εμφανισεις και δικαια ειναι βασικος. Ο Μπαντστουμπερ ειναι μεγαλη παικτουρα αλλα τον εχουν φαει οι τραυματισμοι, πιστευω συγκαταλεγεται ανετα στους τοπ-10 στοπερ του πλανητη.

    Ο Ιμπρα ειναι κατα τη γνωμη μου ο καλυτερος σεντερ φορ του πλανητη, γιατι ειναι απο τους λιγους που μπορουν να σκοραρουν τελεια με καθε τροπο που υπαρχει, πολυ μεγαλος παικτης. Τυχερη η Πορτο στο τελος, αλλα ας μην ξεχναμε οτι ηταν και αηττητη σε ολο το πρωταθλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή