Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Οι χλευασμοί και οι κοροϊδίες δεν έχουν θέση στον αθλητισμό

Ο Ντιντιέ Νρογκμπά είναι αναμφισβήτητα μέσα στους καλύτερους αθλητές - ποδοσφαιριστές όχι μόνο της Αφρικής, αλλά και της Ευρώπης. Περίπου δέκα χρόνια τώρα που τον γνωρίζουμε στα γήπεδα της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Τουρκίας ακόμα και με την φανέλα της Εθνικής ομάδας της Χώρας του (της Ακτής Ελεφαντοστού) δεν έδωσε κανένα απολύτως δικαίωμα για να αμφισβητηθεί το ήθος του.

Παρόλα αυτά το βράδυ της Κυριακής στο μεγαλύτερο Τούρκικο ντέρμπι (Φενέρ-Γαλατά) αρκετοί οπαδοί της Φενέρ έναν πολλές άσχημες κινήσεις εναντίον του . . .

Άλλοι έκαναν τις γκριμάτσες της μαϊμούδων, άλλοι κρατούσαν μπανάνες στα χέρια τους . . . Και όπως πολύ σωστά επισήμανε και ο ίδιος ο Ντρογκμπά σε δήλωση του, τα έκαναν όλα αυτά χωρίς να σκεφτούν ότι στην ομάδα τους (οι οπαδοί της Φενέρ) έχουν τον Καμερουνέζο Ουεμπό, μέσω του οποίου πήραν την πολυπόθητη νίκη στο ντέρμπι με 2-1.

Είναι απορίας άξιο, πως είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται μ' αυτόν τον τρόπο οι οπαδοί μιας ομάδας, οι οποίοι έχουν στην ομάδα τους όχι απλά έναν Αφρικανό παίκτη αλλά τρεις. Τον Καμερουνέζο επιθετικό Ουεμπό, τον Σενεγαλέζο επιθετικό Μούσα Σο και τον Νιγηριανό κεντρικό αμυντικό Γιόμπο.

Άρα, δυό πράγματα συμβαίνουν μ' αυτούς που φέρθηκαν έτσι. Ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή έχουν απίστευτο κόμπλεξ απέναντι στον Ντρογκμπά που αγωνίζεται για την Γαλατά. Ή τέλος πάντων και τα δύο μαζί. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Και δεν έχει σημασία αν πρόκειται για τον Ντρογκμπά, ο οποίος κατά γενική ομολογία είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής (μαζί με τον Σαμουέλ Ετό) της Αφρικής.

Πέρα από το γεγονός ότι ο Ντρογκμπά αποτελεί ένα παράδειγμα αθλητή, τόσο για τις αγωνιστικές του επιδόσεις όσο και για τις αγωνιστικές του δράσεις. Πότε δεν χτύπησε ύπουλα αντίπαλο. Πότε δεν προκάλεσε τους αντιπάλους. Ποτέ δεν έβρισε κατά αντίπαλων οπαδών. Πότε δεν παράτησε κανέναν αγώνα,. Πάντα μάτωνε στο γήπεδο. Και κυρίως ; ; ; Ήταν αυτός που κάλεσε τους ανθρώπους της χώρας τους να αφήσουν στην άκρη τις διαμάχες τους και να ενωθούν όλοι για την Εθνική τους ομάδα.

Επίσης, δεν έχει σημασία αν οι οπαδοί μιας ομάδας έχουν έναν παίκτη παρόμοιας καταγωγής και χρώματος μ' αυτόν που χλευάζουν από την αντίπαλη ομάδα.

Για οποιονδήποτε παίκτη όμως και να γίνει και για από οποιουσδήποτε οπαδούς ομάδας και αν γίνει, τα ίδια ισχύουν. Πρόκειται για ποδόσφαιρο, πρόκειται για αθλητισμό, πρόκειται για δημόσιο θέαμα. Γίνεται το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός, το θέαμα ή το ίδιο το ταλέντο να διαλέξει τους αθλητές βάση του χρώματος δέρματος τους και της χώρας καταγωγής τους ; ; ; Ό-Χ-Ι ! ! !

Αυτή είναι και η ομορφιά του αθλητισμού και του ταλέντου... Ότι, ανά πάσα στιγμή ο οποιοσδήποτε άνθρωπος, από οποιαδήποτε χώρα, με οποιοδήποτε χρώμα δέρματος και ανεξαρτήτως φύλου με το ταλέντο του μπορεί να διαπρέψει.

Οι γκριμάτσες, οι κοροϊδίες και οι χλευασμοί ορισμένων προς παίκτες και αθλητές δεν πρέπει να υπάρχει. Και καλά θα κάνουν οι αρμόδιοι οργανισμοί να πάρουν ακόμα μεγαλύτερα μέτρα γι' αυτό.

3 σχόλια:

  1. Ο ρατσισμος αντι να μειωνεται αυξανεται στο ποδοσφαιρο και ανησυχουμε. Ειναι απο τα χειροτερα πραγματα στη ζωη. Ελεος πια με τους μαυρους ποδοσφαιριστες. Τι σας ενοχλει το χρωμα του; Σεβασμος και ισονομια για ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε ναι..

    Για αθλητισμό μιλάμε.... Για ταλέντο, για δημόσιο θέαμα..

    Όποιος δεν θέλει ας μην πηγαίνει γήπεδο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τεραστιος παικτης, ντροπη να του φερονται ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή