Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Τι θα δούμε αυτή την αγωνιστική

Βρισκόμαστε, πλέον μία ανάσα πριν το τέλος της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Σε αρκετά πρωταθλήματα έχουν ξεκαθαρίσει τα δεδομένα, ενώ σε κάποια άλλα όχι. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε όλα τα βαθμολογικά επίπεδα... Για παράδειγμα, στην Ισπανία γίνεται "μάχη" για την κατάληψη της τέταρτης θέσης, στην Πορτογαλία έχουμε μεγάλη "μάχη" για τον τίτλο, στην Αγγλία για την τρίτη και τέταρτη θέση...

Σε όλα αυτά αν προσθέσουμε και τις προσπάθειες που κάνουν οι ομάδες που παλεύουν να μείνουν στις μεγάλες κατηγορίες, συμπεραίνουμε ότι βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού . . .



Premier League


Άστον Βίλα-Τσέλσι και Στόουκ Σίτι-Τότεναμ είναι τα δύο παιχνίδια που "κλέβουν" την παράσταση για την 37η αγωνιστική της Premier. Στο κάθε ζευγάρι υπάρχει μία ομάδα που στοχεύει στην είσοδο της στην τετράδα της βαθμολογίας και μία ομάδα που αναζητά την παραμονή της στην κατηγορία. Σημαντικά παιχνίδια και για τις τέσσερις ομάδες που τα αποτελέσματά τους είναι ικανά να κρίνουν πολλά. Στις 14:45 του Σαββάτου ο αγώνας Άστον Βίλα-Τσέλσι και στις 15:30 της Κυριακής ο αγώνας Στόουκ-Τότεναμ.


Primera Division


Αναμφισβήτητα ο αγώνας που κλέβει την παράσταση για την 34η αγωνιστική της Primera είναι αυτός μεταξύ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα το βράδυ της Κυριακής στις 20:00. Είναι δύο από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Η Μπαρτσελόνα με νίκη "κλειδώνει" τον φετινό τίτλο. Από την άλλη πλευρά, η Ατλέτικο μάλλον αδιάφορη είναι, σίγουρη τρίτη, βρίσκεται ήδη στους ομίλους του επόμενου Champions League και φυσικά αποτελεί πολύ "σκληρό καρύδι" για όλους τους αντιπάλους της.


Serie A


Δύο αγώνες με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον επιφυλάσσει η 36η αγωνιστική της Serie A. Μίλαν-Ρόμα στις 21:45 το βράδυ της Κυριακής και Φιορεντίνα-Παλέρμο στις 13:30 το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Στο Μιλάνο, η Μίλαν θα επιδιώξει την νίκη για να σφραγίσει την τρίτη θέση και τη συμμετοχή της στα Play Off του Αυγούστου για το Champions League, ενώ η Ρόμα θέλει να μπει στην πεντάδα για να σφραγίσει ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο... Φυσικά, έχει και τον τελικό του Κυπέλλου...

Στην Φλωρεντία, η Φιορεντίνα θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις πιθανότητες της για την κατάληψη της τρίτης θέσης. Από την άλλη, το Παλέρμο παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην κατηγορία. Σπουδαίο ματς και αυτό.


Bundesliga


Στην Γερμανία, ο αγώνας που περιέχει μεγάλο κίνητρο και από τις δύο ομάδες είναι αυτός ανάμεσα σε Βέρντερ Βρέμης και Άϊντραχτ Φρανκφούρτης. Το απόγευμα του Σαββάτου στις 16:30. Η Βέρντερ, θέλει την νίκη για να αποφύγει τις περιπέτειες των μπαράζ υποβιβασμού και η Άϊντραχτ θέλει το αποτέλεσμα για να έρθει πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή συμμετοχή της.


League Une


Μεγάλος αγώνας θα γίνει στο Ζερλάν της Λυών όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί την Παρί Σεν Ζερμέν το βράδυ της Κυριακής στις 22:00. Η Παρί, με νίκη το βράδυ της Κυριακής σφραγίζει το πρωτάθλημα μετά το 1994. Η Λυών, θέλει την νίκη για να αυξήσει τις πιθανότητες της, να βρίσκεται στην τελική τριάδα.

Ένα ακόμη παιχνίδι που έχει έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον και από τις δύο ομάδες είναι αυτό ανάμεσα στην Εβιάν και την Νις το απόγευμα της Κυριακής στις 18:00. Η Εβιάν, προσπαθεί για την παραμονή της και η Νις για να μπει στη πρώτη τριάδα και να κερδίσει γενικότερα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.


Super League Portugal


Ο αγώνας της αγωνιστικής, ο αγώνας του Σαββατοκύριακου, ο αγώνας του φετινού Πορτογαλικού πρωταθλήματος, ένας τελικός, ο πρώτος τελικός της Μπενφίκα διεξάγεται το βράδυ του Σαββάτου στις 22:30 στο Dragao, με την Πόρτο να υποδέχεται την Μπενφίκα σε ένα ματς "ο θάνατος σου η ζωή μου" για την υπόθεση τίτλος. Η Πόρτο έχει 72 βαθμούς και η Μπενφίκα 72 και είναι η προ-τελευταία αγωνιστική. Με νίκη η Πόρτο "παίρνει κεφάλι". Με Χ2 η Μπενφίκα διατηρεί αυτή "κεφάλι". Πραγματικά μεγάλο ματς.


Super League Turkey


Φενερμπαχτσέ και Γαλατασαράϊ συγκρούονται το βράδυ της Κυριακής στις 20:00 στο μεγαλύτερο παιχνίδι του Τουρκικού πρωταθλήματος. Η Γαλατά, είναι ήδη πρωταθλήτρια.. Η Φενέρ, θέλει την νίκη για να σφραγίσει την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Μεγάλο παιχνίδι πλην όμως με μονόπλευρο ενδιαφέρον.

1 σχόλιο:

  1. Δύσκολα παιχνίδια...

    Απο Ιταλία μένω μακριά από τα 2 ματς που αναφέρεις,είναι τα μόνα που αμφότερες οι αγωνιζώμενες ομάδες έχουν σοβαρό κίνητρο,οπότε δεν το ρισκάρω...

    Από Τουρκία το θεωρώ δεδομένο άσο της Φενέρ ενώ στην Πορτογαλία θα γίνει πραγματικός...πόλεμος στο Ντραγκάο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή