Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Μάχες που θα ξεχωρίσουν στα ημιτελικά του Champions League

Καλησπέρα σε όλους. Επιστρέφουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις που μπαίνουν στην τελική τους ευθεία, αφού πλέον αυτήν και την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν τα ημιτελικά στο Τσάμπιονς και το Γιουρόπα Λιγκ.

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τα δύο παιχνίδια του Τσου Λου και θα δούμε ποιες προσωπικές μονομαχίες αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Μπάγερν-Μπαρτσελόνα

Ντάντε vs Μέσι: Ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Μπάγερν αποτελεί το λαχείο της χρονιάς, καθώς αποκτήθηκε με κάτι λιγότερο από 5 εκατ. και ήδη είναι με διαφορά ο καλύτερος αμυντικός της Μπάγερν και ο ηγέτης της άμυνάς της. Έχει αγωνία για το αν θα καταφέρει να περιορίσει τη δραστηριότητα του κατά τα φαινόμενα ποδοσφαιριστή του πλανήτη.

Λαμ vs Σάντσεζ: Ο Σάντσεζ έχει αμφισβητηθεί πολύ τη φετινή σεζόν, είνα φευγάτος, πολλοί οπαδοί τον κράζουν, αλλά έχει κλείσει τα αυτιά του και τελευταία βρίσκεται σε καλή φόρμα. Ο Λαμ έως τώρα με οποιον εξτρέμ έχει συναντηθεί τον έχει ''σβήσει'' κανονικά. Θέλουμε να δούμε το Σάντσεζ αν μπορεί να βγει νικητής απέναντι σε ένα από τα κορυφαία μπακ της ιστορίας (κατά τη γνώμη μου).

Σβαϊνστάινγκερ vs Τσάβι: Οι δύο εγκέφαλοι, τα δύο κλειδιά των δύο ομάδων. Σαφώς πιο δυνατός ο Σβάινι, αλλά ο Τσάβι έχει αποδείξει ότι δε χαρίζεται και μπορεί στον αέρα να υπερτερεί ο Γερμανός, αλλά χαμηλά ο Τσάβι είναι άπαιχτος. Έχει επίσης ενδιαφέρον να δούμε το αν ο Χάινκες δώσει εντολή στον Σβαϊνστάινγκερ να δημιουργεί παιχνίδι, ή να μείνει συγκεντρωμένος στα αναστλατικά του καθήκοντα.

Μαρτίνεζ vs Ινιέστα: Όπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, ο Μαρτίνεζ έχει διαψεύσει απόλυτα όσους επέκριναν τα 40 εκατ. που δόθηκαν για την απόκτησή του από τη Μπιλμπάο, όντας ο πιο σταθερός παίκτης της Μπάγερν φέτος. Από την άλλη, για τον Ινιέστα δε χρειάζονται συστάσεις, ξέρει μπάλα όσο κανένας άλλος στον πλανήτη, αλλά περιμένουμε να δούμε αν θα κάνει και πάλι τα μαγικά του απέναντι σε έναν απροσπέλαστο αμυντικό χαφ.

Ριμπερί vs Άλβες: Στον επαναληπτικό με τη Γιούβε ο Ριμπερί είχε πολυσύνθετο ρόλο, καθώς συχνά διέσχιζε όλο το πλάτος της μεσοεπιθετικής γραμμής της Μπάγερν και πολλές φορές τον είδαμε να συνδυάζεται στα δεξιά με τον Ρόμπεν! Για να δούμε, ο ταχύτατος Γάλλος εξτρέμ θα μπορέσει να βγει νικητής απέναντι στον Βραζιλιάνο μπακ της Μπάρτσα, και επίσης, θα βοηθάει ανασταλτικά ή ο Άλβες θα μπορεί να κάνει τις γνωστές πρωοθήσεις του;

Μάντζουκιτς vs Πικέ: Ο Μάντζουκιτς έχει εκτοπίσει τον περσινό μόνιμο σκόρερ της Μπάγερν, Μάριο Γκόμεζ, στον πάγκο, και έχει αναλάβει το έργο του σκοραρίσματος, στο οποίο είναι συνεπέστατος. Ο Πικέ φέτος δεν είναι όπως άλλες χρονιές, αλλά παραμένει ένας από τους κορυφαίους στόπερ του κόσμου, και έχουμε να δούμε πολλές εναέριες και χαμηλές μονομαχίες μεταξύ των δύο.


Ντόρτμουντ-Ρεάλ

Χούμελς vs Μπενζεμά: Ο Χούμελς τα 2 τελευταία χρόνια είναι ο πιο πολυσυζητημένος στόπερ του πλανήτη, καθώς απασχολεί όλες τις μεγάλες ομάδες, και φέτος δικαιώνει απόλυτα όσους τον πιστεύουν, διανύοντας άλλη μία εξαιρετική σεζόν. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα νικήσει τις μονομαχίες με τον πολυσύνθετο ταλαντούχο Γάλλο φορ της Ρεάλ.

Πίστσεκ vs Ρονάλντο: Ο Πολωνός μπακ, καλείται να έχει την περισσότερη δουλειά από όλους στην ομάδα, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν από τους 3 καλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη, και έναν από τους πιο ολοκληρωμένους της ιστορίας. Θα τα καταφέρει, θα υποκύψει στα μαγικά του CR7, ή θα βγει νικητής και με το παραπάνω, έχοντας και κάποιες κούρσες;;;

Γκέντοκαν vs Οζίλ: Ο Γκέντογκαν έχει κερδίσει με το σπαθί του και με πολύ δουλειά θέση στη βασική 11άδα της Ντόρτμουντ, αφού είναι ένας χαφ του μέλλοντος, ένας άκρως ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Αυτή τη φορά θα αναλάβει να περιορίσει τη δημιουργική δραστηριότητα του Οζίλ, που αν βρεθεί στη μέρα του μπορεί να κάνει τη διαφορά απέναντι στον οποιοδήποτε.

Γκέτσε vs Αλόνσο: Ο Γκέτσε θεωρείται το next big thing του Γερμανικού ποδοσφαίρου και όχι άδικα, αφού είναι υπερταλαντούχος, ταχύτατος και έχει εξαιρετικά προχωρημένη ποδοσφαιρική σκέψη. Θα κληθεί να κάνει αυτά που κάνει τα τελευταία 3 χρόνια, απέναντι στον κορυφαίο με διαφορά αμυντικό χαφ του πλανήτη.

Ρόις vs Μαρσέλο: Ο Ρόις, όχι μόνο απέδειξε ότι άξιζε τα λεφτά του, αλλά είναι ο MVP της Μπουντεσλίγκα έως τώρα και από τους πρωτεργάτες της τρελής πορείας της Ντόρτμουντ τα τελευταία χρόνια. Μίλαμε ξέρει απίστευτα κιλά μπάλα. Από την άλλη, ένας από τους κορυφαίους αριστερούς μπακ, ο Μαρσέλο, που τα τελευταία χρόνια είναι ο πιο σταθερός παίκτης της Ρεάλ, θα κληθεί να τον αντιμετωπίσει και να πείσει τους πάντες ότι είναι και επαρκής αμυντικά απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους.

Λεβαντόφσκι vs Πέπε: Από τη μία ο φευγάτος Λεβαντόφσκι, που δεν καταλαβαίνει τίποτα από φήμες και για άλλη μια χρονιά το κανόνι του δε σταματάει να ρίχνει. Θα δούμε αν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τον σκληροτράχηλο Πορτογάλο στόπερ της Ρεάλ. Είμαι σίγουρος πως ένα γκολ θα το βάλει στους δύο αγώνες.

2 σχόλια:

  1. πολλες ενδιαδερουσες ατυπες κοντρες,το σιγουρο ειναι οτι οι τερματοφυλακες θα εχουν πολυ δουλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι κι εγω πιστευω πως οι τερματαδες θα χουν δουλεια, και σε αυτο εχει η Μπαγερν μεγαλο πλεονεκτημα, καθως δε συγκρινονται ο Νοιερ με τον Βαλντεζ σε οτι αφορα την αξια κατω απο τα δοκαρια. Σαφως ανωτερος ο Γερμανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή