Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Τι θα δούμε αυτή την αγωνιστική

Καλησπέρα σε όλους. Όλο και πλησιάζουν στο τέλος τους τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Το κίνητρο των ομάδων αυξάνεται, το ενδιαφέρον κορυφώνεται και οι αγώνες αποκτούν ένα ιδιαίτερο "χρώμα"..

Από εδώ, θα προσπαθούμε να "βρούμε" ποια παιχνίδια αξίζει να παρακολουθήσουμε. Φυσικά, το βασικό κριτήριο είναι οι στόχοι των ομάδων...

Πάμε να δούμε τι αξίζει να δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο....

Δύο μεγάλα παιχνίδια περιλαμβάνει η Premier League. Και τα δύο την Κυριακή. Τότεναμ-Μαν Σίτυ στις 15:30 το απόγευμα και Λίβερπουλ-Τσέλσι στις 18:00. Φυσικά, δεν υπάρχει τεράστιο κίνητρο (η Λίβερπουλ πολύ δύσκολα να βγει Ευρώπη) παρόλα αυτά είναι σπουδαία παιχνίδια βάση ρόστερ και δυναμικότητας. Ένα ακόμη παιχνίδι σημαντικό για τους στόχους των ομάδων είναι το Σάντερλαντ-Έβερτον στις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Στην Primera Division, το ματς της αγωνιστικής είναι το Βαλένθια-Μάλαγα. Είναι από τις ομάδες που διεκδικούν τα τελευταία χρόνια την έξοδο τους στο Champions League (η μεν Βαλένθια σχεδόν κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια μπαίνει τετράδα, η δε Μάλαγα και να βγει πιθανότατα δεν θα παίξει λόγω τιμωρίας)..

Στην Serie A, δεν τίθεται ούτε ερώτημα ποιο είναι το παιχνίδι της αγωνιστικής. Γιουβέντους-Μίλαν στις 21:45 το βράδυ της Κυριακής. Φυσικά η πρώτη θέση έχει καθαρίσει από την Γιουβέντους, παρόλα αυτά το παιχνίδι αυτό πάντα είναι από τα κορυφαία. Συν τοις άλλοις, η Μίλαν θέλει βαθμούς για την κατάληψη της δεύτερης θέσης (που σημαίνει την απευθείας είσοδό της στους ομίλους του Champions League) και η Γιουβέντους να βάλει "σφραγίδα" στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Επίσης, υπάρχει και το ντέρμπι μίσους της Σικελίας ανάμεσα σε Κατάνια και Παλέρμο το απόγευμα της Κυριακής στις 16:00. Η Κατάνια, προσπαθεί για Ευρώπη (αν και δύσκολα θα τα καταφέρει) και το Παλέρμο προσπαθεί να παραμείνει στην Serie A.

Στην Bundesliga, δεν υπάρχει κάποιο ντέρμπι που να κλέβει την παράσταση, ωστόσο υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια βάση των στόχων των ομάδων. Άϊντρχτ-Σάλκε είναι ένα από αυτά. Η Σάλκε επιδιώκει την κατάληψη της τέταρτης θέσης. Η Άϊντραχτ αν και πεσμένη στον δεύτερο γύρο θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητές της για την τέταρτη θέση. Στις 16:30 το απόγευμα του Σαββάτου.

Σημαντικό παιχνίδι και το Μπάγερ Λεβερκούζεν-Χόφενχάϊμ. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν, θέλει να "καθαρίζει" σιγά σιγά την υπόθεση "τρίτη θέση" και την απευθείας είσοδό της, στους ομίλους του Champions League. Από την άλλη, η Χόφεμχάϊμ, προσπαθεί να γλιτώσει τον απευθείας υποβιβασμό και να "πιάσει" θέση μπαράζ ή θέση "καθαρής παραμονής". Στις 16:30 το Σαββατο θα διεξαχθεί το ματς αυτό.

Στην League Une, το ματς που "κλέβει" την παράσταση είναι το Παρί ΣΖ-Νις. Η Παρί, θέλει να τελείωνει όσο πιο γρήγορα γίνεται με την υπόθεση του τίτλου και η Νις (που απέδειξε ότι μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα) θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες της για την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής θα γίνει αυτό το παιχνίδι.

Στην Eredivisie της Ολλανδίας, ο αγώνες της αγωνιστικής διεξάγεται στο Ντε Κάϊπ του Ρότερνταμ ανάμεσα σε Φέγνορντ και Φιτέσε. Δύο ομάδες που την περασμένη αγωνιστική έχασαν βαθμούς στον "δρόμο για τον τίτλο". Με 61 πόντους η Φιτέσε και 60 η Φέγενορντ, το μεταξύ τους ματς φαντάζει ως τελικός. Όποιος χάσει, μένει πίσω και ξεχνά μια και καλή το πρωτάθλημα. Όποιος κερδίζει έχει κάποιες ελπίδες (λέω κάποιες γιατί ο Άγιαξ είναι στο +5 από την δεύτερη Φιτέσε και όλα δείχνουν ότι είναι αγκαλιά με τον τίτλο).

Στην Super League της Πορτογαλίας, "κλέβει την παράσταση" το απόλυτο ντέρμπι της Λισσαβόνας. Το μεγαλύτερο, ιστορικότερο και παραδοσιακό ντέρμπι της Πορτογαλικής χώρας. Ποιο άλλο ; ; ; Το Μπενφίκα-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Στις 22:15 το βράδυ της Κυριακής από το στάδιο Λουζ της Λισσαβόνας. Η Μπενφίκα, θέλει να διατηρήσει την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από την Πόρτο και η Σπόρτινγκ έχει μαθηματικές ελπίδες για το Europa League. Και πάνω απ' όλα θέλει να κόψει τις ελπίδες των συμπολιτών της για το πρωτάθλημα.

Στην Bundesliga της Αυστρίας, υπάρχει (και εδώ) το απόλυτο ντέρμπι της χώρας. Αούστρια Βιέννης και Ραπίντ Βιέννης, συγκρούονται το απόγευμα της Κυριακής στις 17:00. Σε μέτρια κατάσταση η Ραπίντ. Η Αούστρια, έδειξε φέτος ότι είναι ένα "σκαλοπάτι" πάνω απ΄ όλους εκεί αλλά τελευταία είναι ντεφορμέ.

Αυτά είναι τα σπουδαιότερα παιχνίδια γι' αυτή την αγωνιστική...

2 σχόλια:

  1. στην ολλανδια γινεται χαμος για 2η θεση... απο ιταλια καλο ματς θα ειναι και το ουντινεζε-λατσιο, γιατι παιζεται μια ευρωπαικη θεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι και το Ουντινέζε-Λάτσιο. Πέρυσι έγινε και θέμα μ' αυτους...

    Στην Ολλανδία ο Άγιαξ μετά το διπλό στην PSV έχει τις πιθανότητες μαζί του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή