Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Επικράτηση των Γερμανών στις κόντρες με τους Ισπανούς

Οι πρώτοι αγώνες των ημιτελικών του Champions League στις έδρες των Γερμανικών ομάδων (Μπάγερν και Ντόρτμουντ) ολοκληρώθηκαν. Πιθανότατα οι μεγάλες νίκες που πέτυχαν οι δύο Γερμανικές ομάδες, δεν αναμενόταν ούτε από τους πιο "θερμόαιμους" οπαδούς τους. Πιθανόν, να μην αναμενόταν και από την πλειοψηφία των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων της Ευρώπης.

Παρόλα αυτά, οι νίκες των Γερμανών κόντρα στους Ισπανούς ήταν μεγαλειώδης, θα μείνουν στην ιστορία και κατά μεγάλο ποσοστό τους δίνουν το προβάδισμα για την πρόκριση. Μεταξύ μας ; ; ; Έτσι, πως είδαμε τις ομάδες θα χρειαστεί το "όγδοο θαύμα" για να περάσουν οι Ισπανικές στον τελικό.

Από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να αναφέρουμε τους κυριότερους λόγους για την μεγάλη επικράτηση των Γερμανικών ομάδων κόντρα στις Ισπανικές . . .

Φυσικά δεν θα αναλύσουμε τα δύο παιχνίδια αφού αυτό το έκανε ο Γιώργος τόσο για τον αγώνα Μπάγερν-Μπαρτσελόνα, όσο και γαι τον αγώνα Ντόρτμουντ-Ρεάλ.

Από εδώ θα αναφέρουμε (κατά την γνώμη μας, πάντα) τους λόγους, τις αιτίες αν θέλετε που έπαιξαν ρόλο σ' αυτήν την μεγαλειώδη επικράτηση των Γερμανών:


 

Καλύτερη φυσική κατάσταση των Γερμανικών ομάδων και στους δύο αγώνες



Ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους για τις μεγάλες νίκες των Γερμανών. Τόσο οι παίκτες της Μπάγερν, όσο και της Ντόρτμουντ έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση από τους παίκτες την Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ. Καλύτερα τρεξίματα, μεγαλύτερη ταχύτητα, επιτάχυνση, εκρηκτικότητα, έμπαιναν στις φάσεις πιο δυνατά. Γενικότερα, είχαν μεγαλύτερη δύναμη από τους αντιπάλους τους.

 

Περισσότερο "φρέσκιες" οι Γερμανικές ομάδες



Οι Γερμανικές ομάδες, είχαν μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας στους δύο ημιτελικούς από τους αντιπάλους τους. Σε όλη την διάρκεια των δύο ημιτελικών δεν υπήρξε στιγμή που να αμφισβητηθεί η ανωτερότητα των Γερμανικών ομάδων. Είχαν μία φρεσκάδα ως ομάδες (οι Γερμανικές) που τις επέτρεπε ακόμα κι' όταν αμυνόταν να το κάνουν με βάση το πλάνο και την μέθοδο που τους "διδάχτηκε".

 

Καλύτερο τακτικό πλάνο των Γερμανών προπονητών



Ένας από τους κυριότερους λόγους ( μαζί με την φυσική κατάσταση) που συνετέλεσαν στις μεγάλες νίκες των Γερμανών. Οι Γερμανοί προπονητές (Χάϊνκες και Κλοπ) κατάφεραν να περάσουν το πλάνο τους και να κυριαρχήσουν των αντιπάλων τους σε όλες τις γραμμές. Στην αμυντική λειτουργία όταν βρισκόταν υπό καθεστώς πίεσης ; ; ; Η μεν Μπάγερν κλείδωσε τον άξονα της (αφού αμυνόταν και οι έντεκα παίκτες της μακρυά από την μπάλα. Ακόμα και ο Μάριο Γκόμεζ) και συν τοις άλλοις όταν οι Καταλανοί επιχειρούσαν διεισδύσεις από τις πτέρυγες, ήταν περικυκλωμένοι από δ΄το παίκτες της Μπάγερν.

Η δε Ντόρτμουντ, στην κυριολεξία "έσβησε" τα χαφ της Ρεάλ κάνοντας τα να φαίνονται άπειροι νέοι. Δεν κέρδισαν σχεδόν καμία μονομαχία (τα κεντρικά χαφ της), αλλά και τα ακραία χαφ, ουσιαστικά, δεν πάτησαν περιοχή πολλές φορές.

Όσων αφορά το επιθετικό παιχνίδι, οι γρήγορες επιθέσεις της Ντόρτμουντ, η ουσία του Λεβαντόφσκι και η ποικιλία επιθέσεων των παικτών της Μπάγερν έφεραν τα γκολ.

 

Μεγαλύτερη δίψα των παικτών των Γερμανικών ομάδων



Οι Γερμανικές ομάδες παρουσιάστηκαν περισσότερο  "διψασμένες" για την νίκη. Είχαν μεγαλύτερο πάθος, μεγαλύτερη ενέργεια. Ήταν περισσότερο μαχητικοί και το ήθελαν πιο πολύ. Οι Ισπανικές ομάδες, έπαιξαν σαν να είχαν βαρίδια στα πόδια. Φάνηκαν να ήταν σκασμένοι και πιεσμένοι. Και όλα αυτά φυσικά περιορίζουν το πάθος και την "δίψα" τους.

Οι περισσότεροι παίκτες της Μπάγερν και της Ντόρτμουντ δεν έχουν κερδίσει Champions League. Σε αντίθεση με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ που αρκετοί από αυτούς το έχουν κερδίσει. Οπότε, είναι λογικό να "γυαλίζει" περισσότερο το μάτι των παικτών των Γερμανικών ομάδων.

1 σχόλιο:

  1. θα σταθω κυριως στο τελευταιο, καθως οι γερμανοι ουσιαστικα διψανε για τιτλο
    η μπαγερν νομιζω αξιζει ενα τσουλου μετα απο 2 χαμενους τελικους και η ντορτμουντ εχει επισης δικαιωμα στο ονειρο,αφου ειναι η μονη ομαδα στην 4αδα που εχει κερδισει την μπαγερν(η οποια θεωρω βεβαιο οτι θα βρισκεται στον τελικο)

    οι ισπανοι ηταν απλα...αγνωριστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή