Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Τι θα δούμε αυτή την αγωνιστική

Σαββατοκύριακο μπροστά μας, γεμάτο με ποδοσφαιρική δράση σε όλα τα πρωταθλήματα. Τα πράγματα ξεκαθάρισαν στα περισσότερα πρωταθλήματα. Ξεχώρισαν , οι ομάδες που παλεύουν να κρατηθούν στην κατηγορία, οι ομάδες που στοχεύουν στην Ευρώπη.

Από αυτή την στήλη, επιχειρούμε να εντοπίσουμε τα σπουδαιότερα παιχνίδια της αγωνιστικής... Πάμε να δούμε λοιπόν ποια είναι τα σπουδαιότερα παιχνίδια αυτής της αγωνιστικής . . .


Premier League



Βάση κινήτρου και των δύο ομάδων το Γουίγκαν-Τότεναμ είναι σπουδαίο παιχνίδι. Η Γουίγκαν, παλεύει (όπως κάθε χρόνο) για την αποφυγή του υποβιβασμού και η Τότεναμ για την είσοδό τους στην τετράδα. Στις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου αυτό το παιχνίδι.

Επίσης, βάση ονομάτων μεγάλο παιχνίδι είναι το Άρσεναλ-Μαν Γιουν το οποίο θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής στις 18:00/ Το ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο. Μόνο οι "κανονιέρηδες" έχουν ενδιαφέρον, καθώς οι "κόκκινοι διάβολοι", "κλείδωσαν" το πρωτάθλημα.

 

Primera Division



Δύο μεγάλα παιχνίδια μας επιφυλάσσει η 33η αγωνιστική της Primera. Ατλέτικο και Ρεάλ συγκρούονται στο Καλδερόν το βράδυ του Σαββάτου στις 21:00. Μεγάλο ντέρμπι, μεγάλη αντιπαράθεση, υπόθεση γοήτρου. Ένα ντέρμπι - πρόβα ενόψει του μεγάλου τελικού για το Κύπελλο.

Το δεύτερο μεγάλο παιχνίδι, βάση κινήτρου και διεκδίκησης στόχων είναι το Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βαλένθια την Κυριακή στις 22:00. Οι δύο ομάδες, παλεύουν για να κατακτήσουν την τέταρτη θέση. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ έχει 55 βαθμούς και η Βαλένθια 53. Αν κερδίσει η Ρεάλ Σοσιεδάδ αποκτά σημαντικό προβάδισμα. Αν κερδίσει η Βαλένθια τότε παίρνει αυτή το προβάδισμα. Με ισοπαλία, η αγωνία συνεχίζεται. 'Άρα, είναι ένας μικρός τελικός κατά κάποιο τρόπο.

 

Serie A



Αναμφισβήτητα το παιχνίδι της αγωνιστικής είναι το ντέρμπι του Τορίνο, ανάμεσα σε Τορίνο και Γιουβέντους. Και οι δύο βρίσκονται μερικούς βαθμούς πριν την επίτευξη των φετινών στόχων τους. Η μεν Τορίνο να σωθεί και η δε Γιουβέντους να πάρει το πρωτάθλημα. Στις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής το ντέρμπι.

 

Bundesliga




Το παιχνίδι που "κλέβει" την παράσταση βάση στόχων των ομάδων είναι το Σάλκε-Αμβούργο. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής στις 18:30. Βάση της βαθμολογίας τους και οι δύο ομάδες έχουν πιθανότητες για την τέταρτη θέση που οδηγεί στα Play Off του  Champions League. Στην 4η  θέση η Σάλκε με 46 βαθμούς και στην 7η το Αμβούργο με 44.

 

League Une



Ντέρμπι με τα όλα του είναι το Λυών-Σεντ Ετιέν το οποίο θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής στις 15:00. Πέρα από το ότι είναι από τα παραδοσιακά Γαλλικά ντέρμπι, οι δύο ομάδες είναι ανταγωνίστριες στην υπόθεση τριάδα. Η Λυών είναι 3η με 59 βαθμούς και η Σεντ Ετιέν είναι 4η με 57. Απομένουν 5 αγωνιστικές για την λήξη του πρωταθλήματος και αυτό το ντέρμπι είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες.

 

Super League Portugal



Το παιχνίδι της αγωνιστικής θα διεξαχθεί το βράδυ της Δευτέρας στις 22:00. Είναι το Μαρίτιμο-Μπενφίκα. Με τη μεν Μαρίτιμο να επιδιώκει την έξοδο της στο Europa League και την δε Μπενφίκα να στοχεύει στην διατήρηση του προβαδίσματος από την Πόρτο.

 

Pro League (Βέλγιο)



Κλαμπ Μπριζ και Άντερλεχτ θα τεθούν αντιμέτωπες για ακόμη μία φορά το απόγευμα της Κυριακής στις 15:30. Η Άντερλεχτ, διατηρείται πρώτη στην ειδική βαθμολογία των Play Off και θέλει να αυξήσει την διαφορά της από τις υπόλοιπες ομάδες. Η Κλαμπ Μπριζ, είναι 5η και θέλει μόνο νίκη για να "σκαρφαλώσει" ψηλότερα στην ειδική βαθμολογία.

Αυτά είναι τα περισσότερο σημαντικά παιχνίδια γι' αυτή την αγωνιστική . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου