Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Premier League - Match Review 01-02/02/13 (extensive highlights)

Άλλο ένα άσχημο ΣΚ για μένα προσωπικά. Γκίνια και κακή χημεία μου στερούν πάντα το ταμείο. Αλλά Premier League είναι αυτή, οπότε δεν μπορείς να κάνει κάτι παραπάνω, οι εκπλήξεις είναι εντός προγράμματος.

Είχα επιλέξει μια δυάδα αγώνων με QPR 1 και WHU 1, αλλά η QPR με διέψευσε, έφερε άλλο ένα ισόπαλο αποτέλεσμα εντός έδρας, η West Ham αντίθετα με δικαίωσε. Το 2ο δελτίο χάθηκε από άλλο ένα ατυχές αποτέλεσμα της Man. City που στην ουσία της αφήνει εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος. Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...


QPR - Norwich 0-0

Είχα επιλέξει μια δυάδα αγώνων και πίστεψα πολύ στην QPR. Μάταια όμως... Άλλο ένα 0-0 εντός έδρας, αλλά αυτή τη φορά ένα κακό αποτέλεσμα, αφού δεν έπαιζε με την Tottenham ή την Manchester City, αλλά με την επίσης πολύ ντεφορμέ Norwich. Ενδεχομένως να συζητούσαμε για ένα άλλο αποτέλεσμα σήμερα, αν ο Taarabt δεν αστοχούσε σε πέναλτι στο 56'! Με τα αν όμως δε κερδίζεις στοίχημα... Βίντεο με τις κυριότερες φάσεις του αγώνα: link

West Ham Utd - Swansea 1-0

Είχα προβλέψει άσο και η WHU με δικαίωσε. Τελικά η επιστροφή του Caroll βοήθησε αισθητά την ομάδα. Δεν ήταν μόνο το γκολ που σημείωσε, αλλά γενικότερα η παρουσία του στο γήπεδο. Πάλεψε πολύ, έπαιξε ξύλο με τους αντίπαλους αμυντικούς και έστρωσε αρκετές φορές την μπάλα για συμπαίκτες του. Μπορεί για την Λιβερπουλ να ήταν ένα κρυάρι, αλλά για την WHU είναι υπερ-πολύτιμος. Το βίντεο του αγώνα: link


Newcastle Utd - Chelsea 3-2

Μετά από 27 ολόκληρους μήνες η Newcastle ανέτρεψε εις βάρος της σκορ! Προσωπικά περίμενα στραβοπάτημα της Chelsea, είχα προτείνει Χ, G-G και 2-2, δεν περίμενα ήττα. Θεωρούσα επίσης ότι οι μεταγραφές που έκανε η Newcastle θα βοηθήσουν, αλλά δεν περίμενα να δώσουν τέτοια ώθηση. Σήμερα ειδικά όλοι στο νησί παραληρούν για τον Moussa Sissoko που με τα 2 γκολ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Μια μεταγραφή που κόστισε στις "καρακάξες" μόλις 1.8 εκ λίρες (και είναι μόλις 23 χρ!).

Από την άλλη ο Rafa Benitez σωστά διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι ενδεχομένως και κόκκινη κάρτα που δε δόθηκε (όσο το παιχνίδι ήταν ακόμη στο 0-0). Ο Coloccini θυμήθηκε τα παλιά, και με σκαριά στο πρόσωπο του Papis Cisse του έσπασε μύτη και δόντια!!! Παρόλα αυτά κατάφερε και γύρισε το εις βάρος της σκορ σε 1-2, με δύο υπέροχα γκολ από Lampard και Mata και παρόλα αυτά δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Ο Lampard σκόραρε για 3ο συνεχόμενο ματς (11 γκολ αυτή τη σεζόν), ο Mata έφθασε τα 16 γκολ αυτή τη σεζόν, αλλά το πρόβλημα προσωπικά θεωρώ ότι συνεχίζει να είναι στην επίθεση. Οι επιθετικοί θεωρώ ότι είναι "λίγοι" για την Chelsea. Ο Demba Ba μπορεί να είναι ένας υπερ-πολύτιμος επιθετικός για οποιαδήποτε ομάδα, αλλά για την Chelsea είναι για αλλαγή και όχι για βασικός, τα ίδια και χειρότερα θα έλεγα για τον Τόρες. Παρόλα αυτά τα λάθη χθες προήλθαν από την άμυνα, σε κακή μέρα τόσο ο Terry όσο και ο Cahill...
Τα στιγμιότυπα του αγώνα και σχολιασμός από την εκπομπή Match of the day του BBC 1!

Everton - Aston Villa 3-3

Εξαρχής τόνισα ότι άσοι του 1.30 στην Αγγλία δεν έχουν αξία, έστω και αν η Everton είχε να αντιμετωπίσει την προβληματική Aston Villa. Ελπίζω λοιπόν πολλοί να γλυτώσατε αυτό το σπάσιμο - έκπληξη... Κατά τα άλλα, ο Christian Benteke δαιμονίζεται όποτε επισκέπτεται το Liverpool, άλλη εξήγηση δεν μπορεί να δοθεί. 2 γκολ χθες, το ένα πιο όμορφο από το άλλο, 2 γκολ και 1 ασίστ στο Liverpool - Aston Villa, τον περασμένο Δεκέμβριο. Η Villa κατάφερε να προηγηθεί με 1-3 και παρόλα αυτά ισοφαρίστηκε στο τέλος.
Τα στιγμιότυπα του αγώνα και σχολιασμός από την εκπομπή Match of the day του BBC 1!

Reading - Sunderland 2-1

Προσωπικά περίμενα το συγκεκριμένο ματς να λήξει ισοπαλία και 1-1, τελικά ένα κόρνερ στο 85' και μια κεφαλιά του Kebe, οπότε τελικά είχαμε το 2-1. Σε καμιά περίπτωση η εικόνα του ματς δε δικαιολογεί νίκη της Reading. Από ότι φαίνεται το σύνολο του Brian McDermott θα την γλυτώσει φέτος, αφού ο ίδιος δουλεύει αρκετά και έχει στρώσει μια αξιοπρεπέστατη ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια, παίζει άμυνα και ολά αυτά χωρίς τους τρομερούς παίκτες ή τα μεγάλα ονόματα.

Από την άλλη η τελευταία μεταγραφή της Sunderland - Danny Graham πιστεύω ότι θα βοηθήσει αρκετά, παρότι οι οπαδοί έχουν εκφράσει δημόσια την απέχθειά τους προς το πρόσωπό του (είχε κάνει το λάθος να δηλώσει δημόσια ότι είναι οπαδός της Newcastle)... Αλλά όλα αυτά αλλάζουν, αν ο παίκτης τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο. Σύντομα τα γιουχαρίσματα, θα δώσουν θέση σε χειροκροτήματα και επευφημίες.

Wigan - Southampton 2-2

Είχα προβλέψει Χ και έστω και με τύχη (αφού το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 90') βγήκε. Για να πω την αλήθεια η Southampton ήταν πολύ καλύτερη και άξιζε τη νίκη. Η Wigan ευτύχησε να σημειώσει 2 γκολ από 2 κόρνερ...

 Fulham - Manchester Utd 0-1

Είχα προτείνει το 2πλό, δεν περίμενα ότι θα το έπαιρνε η Utd τόσο δύσκολα... Περίμενα επίσης G-G, αλλά τα δοκάρια μας το στέρησαν (2 δοκάρια για την Utd, 1 για την Fulham). Τελικά το γόρδιο δεσμό έλυσε ο Wayne Rooney στο 79', με άψογο πλασέ...
Και κάτι για τον Sir Alex Ferguson: τέτοια μέρα πριν 10 χρόνια (!) είχε πει ότι θα αποσυρθεί από τους πάγκους... 
Τα στιγμιότυπα του αγώνα και σχολιασμός από την εκπομπή Match of the day του BBC 1!

Arsenal - Stoke City 1-0

1-0 με σκόρερ τον Podolski (από φάουλ και κόντρα πάνω σε αμυντικό), τελικά και όχι τον Walcott που είχα προτείνει για anytime scorer. Πάντως δεν έκανε καθόλου καλό ματς η Άρσεναλ, πολύ λίγες ευκαιρίες για την ομάδα του Βεγκέρ. Πρώτη εμφάνιση με υποσχέσεις από το αριστερό μπακ - νέα μεταγραφή για την Άρσεναλ - Monreal.
Τα στιγμιότυπα του αγώνα και σχολιασμός από την εκπομπή Match of the day του BBC 1!

Manchester City - Liverpool 2-2

O Edin Dzeko έβαλε την City νωρίς μπροστά στο σκορ, αλλά δυστυχώς για μας που ποντάραμε στον άσο η χαρά μας δεν κράτησε πολύ, αφού ο πρώην παίκτης της ομάδας Daniel Sturridge ισοφάρισε σε 1-1 πριν το ημίχρονο, (δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε). Για το συγκεκριμένο γκολ η City ενίσταται για ένα φάουλ πάνω στον Dzeko που δε δόθηκε ποτέ, οι παίκτες της σταμάτησαν προσωρινά ώστε οι αντίπαλοι να βγάλουν την μπάλα εκτός για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον Βόσνιο, οι κόκκινοι συνέχισαν τη φάση και σημείωσαν το γκολ. Το 1-2 προήλθε από προσπάθεια του Steven Gerrard, ενώ το τελικό 2-2 διαμόρφωσε με όμορφο τέρμα ο Sergio Aguero.

H City περνάει ντεφορμάρισμα και είναι ορατό. Απλά δεν περίμενα ότι θα μείνει εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος τόσο νωρίς. Βρίσκεται πλέον 9 βαθμούς πίσω και απλά δεν μπορεί να ακολουθήσει στον ρυθμό της Utd. Από ότι φαίνεται η απουσία των Toure στο κέντρο και Kompany στην άμυνα την έχουν αποδιοργανώσει. 

18λεπτο link για τον αγώνα που περιλαμβάνει φάσεις και στη συνέχεια σχολιασμό!


West Bromwich Albion - Tottenham 0-1
H εξαιρετική προσπάθεια του πολύ φορμαρισμένου Gareth Bale χάρισε τη νίκη στην Tottenham που τους έφερε μόνους 4ους με μόλις έναν βαθμό πίσω από την 3η Chelsea. 

Η Tottenham εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποβολή του γνωστού μας Goran Popov (Σκοπιανός με θητεία σε Προοδευτική - Άεκ - Λεβαδειακό - Αιγάλεω) ο οποίος έφτυσε αντίπαλο (!), και κυριάρχησε στο 2ο ημίχρονο. 5 ήττες στα τελευταία 6 παιχνίδια για την WBA και συνεχίζουμε... Παρόλα αυτά μέχρι την στιγμή της αποβολής έπαιζε καλά και ήταν αυτή που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες.

14λεπτο link για τον αγώνα που περιλαμβάνει φάσεις και στη συνέχεια σχολιασμό!

1 σχόλιο:

  1. Εκπληκτικό το "ταξίδι" στον μαγικό κόσμο της Premier League, Vardari.

    Ειδικά τα ματς σε Νιουκάστλ και Γκούντισον Παρκ, ήταν όλα τα λεφτά.

    Γενικά, ήταν ανατρεπτική αγωνιστική αυτή. Με πολλά γκολ στα τελευταια λεπτά..

    Μπράβο για την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή