Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Premier League: Match Preview 09-10/02/2013

Καλημέρα και καλό ΣΚ σε όλους από Λονδίνο. Φουλ αγωνιστική δράση αυτό το ΣΚ τόσο στην Premier όσο και τις χαμηλότερες κατηγορίες, αφού επιτέλους τελείωσαν (προς το παρόν) τόσο τα FA Cup ή τα φιλικά Εθνικών Ομάδων.

Παρόλα αυτά οι αναμετρήσεις τόσο του Σαββάτου όσο και της Κυριακής δεν περιλαμβάνουν κάποιο παραδοσιακό ντέρμπι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα είναι αμφίρροπα παιχνίδια. Αν θα ξεχώριζα δύο αγώνες που θα ήθελα να παρακολουθήσω οπωσδήποτε αυτοί θα ήταν: Tottenham - Newcastle και Manchester United - Everton. 
Πάμε να δούμε το πλήρες πρόγραμμα της αγωνιστικής:
Σάββατο 09/02/13
14:45 Tottenham - Newcastle 
17:00 Chelsea - Wigan
          Norwich - Fulham
          Stoke - Reading
          Sunderland - Arsenal
          Swansea - QPR
19:30 Southampton - Manchester City
Κυριακή 10/02/13
15:30 Aston Villa - West Ham Utd
18:00 Manchester Utd - Everton 
Δευτέρα 11/02/13
22:00 Liverpool - West Bromwich Albion

Επιλογές - Ποντάρισμα
Stoke City - Reading 1: (1.85)
Tottenham - Newcastle X: (3.75)
Μόλις 10.00 € στη συγκεκριμένη δυάδα. 1.85 x 3.75 = 6.93 x 10.00 € = 69.30 €

Swansea - QPR X: 3.60
Σε μονό αποδεκτό, με ποντάρισμα 10.00 €. Επομένως 3.60 x 10.00 € = 36.00 €

Η μπάγκα μου πέφτει στα 890.00 €.  

Ανάλυση Σκεπτικού
Καθαρά ποντάρω λόγω ενστίκτου, αν δει κανείς τη φόρμα των ομάδων, την ψυχολογία τους κλπ, όλα συγκλίνουν στο Χ. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι κάποτε θα τελειώσει αυτό το αρνητικό σερί αποτελεσμάτων για την Stoke. Έχει μόλις μία νίκη να επιδείξει μέσα στο 2013 (με αντίπαλο την Λίβερπουλ) και πλέον χρειάζεται οπωσδήποτε βαθμούς, αφού έχει υποχωρήσει αισθητά στην βαθμολογία. 

Από την άλλη, η Reading μπορεί να υπερηφανεύεται για τη φόρμα της, (μετράει 4 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια) και είναι η πρώτη φορά που ξέφυγε από την ζώνη του υποβιβασμού, όμως δε θεωρώ ότι θα συνεχίσει αυτή η ρέντα που έχει. Δε γίνεται να μπαίνει ο La Fondre σαν αλλαγή από τον πάγκο και να τους ξελασπώνει. Ο προπονητής της ομάδας Brian McDermott βραβεύτηκε ως ο Manager του μήνα (Ιανουάριος), ενώ ο Le Fondre ως παίκτης του μήνα (Ιανουάριος).

Καλό θα είναι να ρίξουμε μια ματιά και στους παίκτες που είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες. Για την Stoke City έλειπε ο κεντρικός αμυντικός Geoff Cameron με την Εθνική ομάδα της Αμερικής και ο Kenwyne Jones με το Trinidad & Tobacco. 

Από την άλλη θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε τι φυσική κατάσταση επέστρεψαν οι 3 Τζαμαϊκανοί παίκτες της Reading που έλειπαν για το δικό τους φιλικό παιχνίδι: Jobi McAnuff, Garath Mc Cleary, Adrian Mariappa. 

Στατιστικά
  • Αήττητη στα τελευταία 6 παιχνίδια με αντίπαλο την Stoke City η Reading!
  • Η Stoke City δεν έχει νίκη στα τελευταία της 6 παιχνίδια (με 4 ήττες)!
  • H Stoke City δέχθηκε 17 γκολ στα τελευταία 7 παιχνίδια, ενώ στα προηγούμενα 10 είχαν δεχθεί μόλις 4!
  • Η Reading έχει σημειώσει το 41% των γκολ τους στα τελευταία 15 λεπτά των παιχνιδιών!
  • 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα στα τελευταία 7 παιχνίδια.

Μπορεί η Tottenham να δίνεται ως ξεκάθαρο φαβορί, παρόλα αυτά η κατάσταση της Newcastle με υποχρεώνει να σκεφτώ πολύ σοβαρά την ισοπαλία. 

Η Tottenham έχει προβλήματα στη θέση του επιθετικού. Μπορεί "τα κάστανα από τη φωτιά" να τα βγάζει προς το παρόν ο Bale, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Ο Ουαλός μου θυμίζει τον περυσινό Sebastian Leto στον Παναθηναϊκό. Ενώ είναι καθαρόαιμο αριστερό χαφ, τελευταία αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός και τα πηγαίνει περίφημα. 

Όλοι στην ομάδα ελπίζουν ότι ο Adebayor θα επιστρέψει σε καλή κατάσταση από το Copa Africa, ώστε να μπορούν να τον υπολογίζουν, ειδικά τώρα που ο Jermaine Defoe είναι τραυματίας. Ειδάλλως θα δούμε λύσεις τύπου του πιτσιρικά Harry Kane, ή να παίζει 9άρι ο Dembele ή ο Clint Dempsey (που σε καμιά περίπτωση δεν είναι θέση τους). 

Η Newcastle Utd μετά από πολύ καιρό έχει 2 συνεχόμενες νίκες και πλέον κοιτάζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Η ψυχολογία των παικτών και των οπαδών έχει αλλάξει άρδην, αφού από τα γιουχαρίσματα και τον κίνδυνο ακόμη και με υποβιβασμό, έχουμε φτάσει στα χειροκροτήματα και την προσδοκία για μια πολύ καλύτερη χρονιά του χρόνου. 

Στατιστικά 
  • Στις τελευταίες τους 5 επισκέψεις οι Καρακάξες έχουν δύο νίκες και 3 συνεχόμενες ήττες. Μάλιστα στις τελευταίες τους 3 επισκέψεις έχουν δεχθεί 8 γκολ, χωρίς να σημειώσουν κανένα!
  • Στα τελευταία 16 παιχνίδια με αντίπαλο την Tottenham, η Newcastle δέχεται πάντα γκολ!
  • O Gareth Bale έχει σημειώσει 9 από τα 11 γκολ του εκτός έδρας. Μόνον ο Robie Van Persie έχει περισσότερα (10 γκολ). 
  • 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα στα τελευταία 13 παιχνίδια της η Tottenham. 
  • Πρώτη νίκη με ανατροπή για την Newcastle (στο παιχνίδι με την Chelsea) μετά από 27 μήνες!!!

Μπορεί η QPR να χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη για να πάρει βαθμολογική ανάσα, αλλά σίγουρα οι παίκτες της θα θέλουν και μια ρεβάνς για την εντός έδρας συντριβή από την Swansea που είχαν δεχθεί 5 γκολ (στον πρώτο γύρο)!

Και μπορεί ο Redknapp να έχει στρώσει την ομάδα αρκετά, και ειδικά την άμυνα, αφού μετράει μόλις 3 ήττες στα τελευταία 12 παιχνίδια, παρόλα αυτά δεν κερδίζει. Στα 4 από τα τελευταία 5 παιχνίδια δεν έχει δεχθεί γκολ, που σημαίνει ότι ο προπονητής έχει δουλέψει πολύ στην άμυνα. Και όσο δεν κερδίζει και βρίσκεται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, τόσο θα υπάρχει και το άγχος. 

Το πρόβλημα για τον Redknapp είναι ότι στερείται επιθετικών λύσεων. Έτσι και αλλιώς η ομάδα δυσκολεύεται να σημειώσει γκολ, πόσο μάλλον αν θα λείπει και ο βασικός της επιθετικός - Loic Remy. 

Από την άλλη η Swansea είναι σε πολύ κατάσταση, αλλά τελευταία και αυτή έχει πρόβλημα σκοραρίσματος. Παίζει όμως πολύ καλό ποδόσφαιρο, και πραγματικά χαίρεσαι να την βλέπεις. Το καλό είναι ότι οι παίκτες της Swansea δεν έχουν άγχος, οπότε δεν παίζουν με σκοπιμότητα. Έχουν μαζέψει πολλούς βαθμούς, ενώ δε νομίζω να στοχεύουν και για κάτι πιο ψηλά. 

Αν ο Remy ή ο Zamora ήταν fully fit, θα ποντάριζα στο 2πλό, αλλά και το 0-0 καλό είναι...

Στατιστικά
  • Η τελευταία νίκη της QPR μέσα στο Swansea της Ουαλίας το μακρινό 1981 σε αγώνα για την Division 2!
  • Οι Κύκνοι δεν έχουν δεχθεί γκολ μόλις σε ένα από τα τελευταία τους 11 εντός έδρας παιχνίδια.
  • Η ομάδα του Laudrup δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στα 3 από τα τελευταία 4 παιχνίδια τους. 
  • Αήττητη στα τελευταία 5 παιχνίδια η QPR, το καλύτερο σερί που τρέχουν από το 1995. 
  • Οι παίκτες της QPR αστόχησαν και στα 3 τελευταία πέναλτι που εκτέλεσαν. 
Betting Tips για τα υπόλοιπα παιχνίδια
  • Chelsea - Wigan: No Bet, δεν αξίζει ο άσος στο 1.30. Η ομάδα της Chelsea δεν πείθει. 
  • Norwich - Fulham: πιθανός 1, καιρός είναι να κάνουν μια νίκη - ανάσα τα Καναρίνια. 
  • Sunderland - Arsenal: X, δεν αξίζει στοιχηματικά το 2πλό. 
  • Southampton - Man. City: No Bet, έστω και αν κερδίσει η City, αρκετά χάσαμε εξαιτίας της. 
  • Aston Villa - West Ham Utd: Goal - Goal. 
  • Man. Utd - Everton: δεν αξίζει να ποντάρει κάποιος στον άσο, από την στιγμή που το παιχνίδι είναι 3 μέρες πριν το ματς του Ch. League. Ο Sir Alex διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γεγονός αυτό, και λογικά θα προφυλάξει πολλούς βασικούς. 
  • Liverpool - West Bromwich: 1, αλλά χαμηλός για Liverpool. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου