Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Premier League - Match Review 29-30/01/2013

Περίοδος ντεφορμαρίσματος για μένα προσωπικά, άσχημες επιλογές, πολλές εκπλήξεις στα ματς, αλλά τι να κάνουμε Premier League είναι αυτή... 

Και οι δύο βασικές μου επιλογές ήταν άστοχες αυτό το αγωνιστικό 2ήμερο, αφού τόσο το QPR - Man. City, έληξε ισόπαλο 0-0, (ενώ είχα προβλέψει να βγει G-G), όσο και το Arsenal - Liverpool που το έβλεπα για άσο, έληξε 2-2...

Πάμε λοιπόν να ρίξουμε λίγο φως για το πως πήγαν τα συγκεκριμένα παιχνίδια.


Κάτι περισσότερο από ένα θερμό τετ α τετ Julio Cesar - Mancini!


QPR - Manchester City 0-0

Είπαμε να αποφύγουμε το διπλό της City μιας και ήταν σε πολύ χαμηλή απόδοση (μόλις 1.44). Για αυτό και επέλεξα το Goal - Goal, αλλά και πάλι η πρόβλεψη ήταν ατυχής. Είδα το συγκεκριμένο ματς, ήταν μια παράσταση για έναν ρόλο! Ειδικά στο 2ο ημίχρονο το γήπεδο έγερνε προς μια πλευρά. Η City είχε κατοχή για μια φάση 76-24%!!!

Αυτό που έχει καταφέρει ο Redknapp είναι κάτι αξιοπρόσεκτο. Η QPR ήταν μια αφελής ομάδα που δεν έδινε καθόλου σημασία στην άμυνα. Δεχόταν γκολ σε κάθε παιχνίδι. Βλέπουμε όμως τώρα έχει στρώσει αρκετά η άμυνά της και αυτό το αποδεικνύουν τα τελευταία της αποτελέσματα:
  • QPR - Tottenham: 0-0
  • WBA - QPR: 0-1
  • WHU - QPR: 1-1
  • QPR - Man. City: 0-0
Σε πολύ μεγάλο ποσοστό τις επιτυχίες τους τις οφείλουν και στον τερματοφύλακα Cesar. Και προχθές έκανε καταπληκτική εμφάνιση, αφού αρκετές φορές οι επεμβάσεις του αποδείχθηκαν σωτήριες!

Τρομερή απόκρουση σε σουτ του D. Silva...

Κατάφεραν λοιπόν και κράτησαν "άσφαιρους" τους πρωταθλητές Αγγλίας, ενώ τους στέρησαν τη δυνατότητα να μείνουν κοντά στην Man. Utd, καθώς απέχουν πλέον 7 ολόκληρους βαθμούς από την κορυφή. 

Ο Mancini προς το τέλος έριξε όλα τα όπλα του μέσα, καθώς αγωνίζονταν ταυτόχρονα τόσο ο Tevez, o Silva, Dzeko και Aguero... Αλλά ήταν ήδη αργά.

Βέβαια ίσως όλα να ήταν διαφορετικά αν στο 20ο λεπτό ο Zabaleta δε σημάδευε το δοκάρι, ή αν στην αμέσως επόμενη φάση η QPR προηγούνταν στο τετ α τετ του Taarabt:


Στιγμιότυπα του αγώνα: link 

Arsenal - Liverpool 2-2

H δεύτερη επιλογή μου ήταν ο άσος της Άρσεναλ, αλλά εδώ πέσαμε πάνω στην γκαφατζίδικη άμυνα των κανονιέρηδων. Και πάλι είδα το παιχνίδι και πάλι απογοητεύτηκα από τους 4 της άμυνας του Βεγκέρ. Δύο τραγικά λάθη = δύο γκολ, οπότε από το πουθενά 0-2 και κυνηγάς το όνειρο... Παρόλα αυτά η επίθεση της Άρσεναλ κατάφερει να σκοράρει, όχι όμως και να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ.  

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Suarez τιμώρησε τα συνεχόμενα λάθη στην άμυνα, καθώς σε μια εύκολη φαινομενικά φάση γλύστρησε ο Sagna, κάνει γκέλα στη συνέχεια ο Vermaelen, μετά δεν μπορεί να διώξει την μπάλα ο Ramsey, οπότε τους τιμωρεί όλους αυτούς ο Ουρουγουανός...

Το 2ο γκολ της Liverpool προήλθε πάλι από λάθος - γλύστρημα του Santos, ο Henderson "έκανε ποδιά στον Mertesacker", και τελικά 0-2...

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακούστηκαν πολλα γιουχαρίσματα για τα δύο πλάγια μπακ (Sagna και Santos)!

Στη συνέχεια η Arsenal ξύπνησε, πίεσε και παρ' ολίγον να καταφέρει την ολική ανατροπή. Ο Βεγκέρ στο τέλος έφυγε πιστεύω ικανοποιημένος με τον βαθμό της ισοπαλίας. Πάντως μπορεί να μην εκτιμώ προσωπικά κανέναν από τους δύο, αλλά τόσο ο Theo Walcott (σημείωσε ένα υπέροχο γκολ), όσο και o Giroux είναι σε μεγάλη φόρμα (5 γκολ στα τελευταία 4 παιχνίδια, χθες 1 γκολ - 1 ασιστ). 

 Τα στιγμιότυπα του αγώνα: link.

Στα υπόλοιπα ματς:
  • Aston Villa - Newcastle: 1-2, έπεσα μέσα στο G-G που πρότεινα, link.
  • Stoke City - Wigan: 2-2, είχα πει ότι δεν αξίζει να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο παιχνίδι, link.
  • Sunderland - Swansea: 0-0, είχα προτείνει άσο, αλλά η Swansea έπαιξε πολύ καλά, αδικείται από το ισόπαλο αποτέλεσμα, link.
  • Everton - WBA: 2-1, είχα προβλέψει άσο, χαμηλό παρόλα αυτά το ποσοστό, link
  • Norwich - Tottenham: 1-1, είχα προβλέψει Χ, ισοφάρισε στο τέλος η Τότεναμ... Αξίζει να δείτε το εκπληκτικό γκολ με το οποίο ισοφάρισε ο Gareth Bale: link
  • Fulham - WHU: 3-1, είχα πει ότι δεν αξίζει να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο παιχνίδι, link
  • Man. Utd - Southampton: 2-1, αντί για άσο, είχα δώσει ακριβές σκορ 3-0, link
  • Reading - Chelsea: 2-2, είχα δώσει Χ και ακριβές σκορ 1-1... link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου