Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Hamburger - Werder Wremen 3-2 Ένα ντέρμπι που τα είχε όλα (Vid)

Ένας σπουδαίος αγώνας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στον Γερμανικό βορρά. Αμβούργο και Βέρντερ Βρέμης, τέθηκαν αντιμέτωποι σε έναν αγώνα που πάντοτε καθηλώνει τους ποδοσφαιρόφιλους. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες "κόντρες" του Γερμανικού ποδοσφαίρου. Το Αμβούργο, κέρδισε με 3-2. Ο αγώνας, τα είχε όλα. Πολλά γκολ, ανατροπή, αποβολές, λάθη, ένταση, πάθος... Άλλωστε, δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα τελευταία στοιχεία από μια τέτοια αναμέτρηση . . .

Πολύ γρήγορα η Βέρντερ πήρε προβάδισμα. Στο 9ο λεπτό, ο αμυντικός από την Δημοκρατία του Κονγκό,  Lukimya, με μία κεφαλιά προς τα πίσω σημείωσε το 0-1. Ήταν, μία φάση που προωθήθηκαν και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί της ομάδας (και ο Λουκίμια και ο Παπασταθόπουλος). Έγινε η σέντρα και άνοιξε το σκορ.

Το Αμβούργο, στην συνέχεια είχε την κατοχή της μπάλας και όπως αναμενόταν βγήκε μπροστά. Άλλωστε, το να βρίσκεσαι πίσω στο σκορ σε ένα τέτοιο παιχνίδι και μάλιστα στην έδρα σου, δεν είναι και ότι καλύτερο.

Στο 23ο λεπτό, ο Κορεάτης Son, σημείωσε το γκολ του αγώνα. Αφού δέχτηκε βαθειά μπαλιά, από πλάγια αριστερά που βρισκόταν, προσπέρασε τον Gebre Selassie (δεξί μπακ της Βέρντερ) και πατώντας περιοχή, επιχείρησε ένα σουτ με το δεξί, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Σκορ, που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, το Αμβούργο πήρε το προβάδισμα πολύ γρήγορα. Στα 30 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, ο Aogo, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών της Βέρντερ να απομακρύνουν την μπάλα μέσα από την περιοχή και έκανε το 2-1. Δυστυχώς, για την Βέρντερ,
δεν είναι δυνατό να δέχεται τέτοια γκολ σε τόσο σημαντικά παιχνίδια ..

Και πάνω στον ενθουσιασμό των γηπεδούχων που γύρισαν το παιχνίδι, έρχεται και μια αντεπίθεση τους από την αριστερή πτέρυγα (στο 52ο λεπτό), μία μεταβίβαση στην περιοχή για τον Rudnevs (επιθετικός Αμβούργου) και ο τελευταίος έκανε το 3-1. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει περίπτωση οφ-σάϊντ στο τρίτο γκολ των γηπεδούχων. Ο Rudnevs, φαίνεται να είναι ακάλυπτος.

Οι φιλοξενούμενοι, απάντησαν γρήγορα καθώς δύο λεπτά αργότερα μείωσαν σε 3-2 με σουτ του Παπασταθόπουλου. Η άμυνα του Αμβούργου και ο τερματοφύλακας φέρουν μεγάλη ευθύνη για το γκολ. Τα ατομικά λάθη διαδέχονατι το ένα το άλλο. Ο ένας κεντρικός αμυντικός (Westerman) απομακρύνει με το κεφάλι πάνω σε αντίπαλο. Ο άλλος κεντρικός αμυντικός (Bruma) είναι πολύ πίσω. Οι υπόλοιποι αμυνόμενοι κοιτούν. Και ο Παπασταθόπουλος με όχι και τόσο καλό σουτ και αφού η μπάλα περνάει κάτω από το σώμα του Adler (τερματοφύλακας Αμβούργου) κάνει το 3-2.

Ρεσιτάλ, κακής αμυντικής λειτουργίας για την άμυνα του Αμβούργου σ΄αυτήν την φάση. Κάπου στο 80ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες. Και στις καθυστερήσεις με εννέα. Πολλά νεύρα και πολλά παραπόνα από την μεριά τους.

Η Βέρντερ, δεν πρέπει να τα ρίχνει στην διαιτησία. Στο αγωνιστικό, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα όσων αφορά την αμυντική λειτουργία της. Και το παράδοξο, στην υπόθεση είναι ότι σε ατομικό επίπεδο διαθέτει καλούς αμυντικούς (Παπασταθόπυλος - Lukimya - Prodl). Αυτό το στοιχείο από μόνο του, αποδυκνύει ότι το θέμα είναι συνολικό. Η αμυντική λειτουργία, χρειάζεται βελτίωση.

Παραγωγικά χαφ διαθέτει, επικίνδυνους επιθετικά παίκτες διαθέτει. Το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας όμως, ήταν και είναι η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Όσοι, έχετε δει αρκετες φορές Βέρντερ Βρέμης θα το καταλαβαίνετε.΄Όσο, συνεχίζει να είναι ευάλωτη αμυντικά δεν μπορεί να διεκδικήσει υψηλούς στόχους.

Από την άλλη το Αμβούργο, βρίσκεται σε θέση αναπνοής από την Ευρώπη. Απέκτησε έναν αρκετά καλό τερματοφύλακα (άσχετα με την γκέλα του χθες, στο δεύτερο γκολ). Η αμυντική λειτουργία της ομάδας έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Και από την μέση και μπροστά διαθέτει παίκτες ικανούς να πάρουν το παιχνίδι πάνω τους (Van de vaart - Son) και επίσης και ο Rudnevs ο οποίος είναι αρκετά δυναμικός και μαχητικός επιθετικός.

Ειδικά οι δύο πρώτοι (
Van de vaart - Son) είναι ότι καλύτερο διαθέτει το Αμβούργο. Ο Son, είναι από τους καλύτερους παίκτες της Bundesliga και αν συνεχίσει έτσι, η μεταγραφή του δεν αργει. Το Αμβούργο, πρέπει να δείξει διάρκεια στον δεύτερο γύρο και να είναι αποτελεσματικό.

Αν εμφανίσει τα στοιχεία αυτά και έχει τους παίκτες του, υγιείς τότε δεν θα είναι έκπληξη να βρεθεί όχι μόνο στην προνομιούχο εξάδα, αλλά να στοχεύσει και τετράδα. Άλλωστε, πέρα από τις τρείς πρώτες ομάδες δεν υπάρχει κάποια άλλη που να έχει αποδείξει ως τώρα ότι έχει καπαρωμένμη την τέταρτη θέση...

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε τα γκολ του αγώνα...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου